Torstaina olin taas Äimiskällä, tällä kertaa vakituntilaisena. Hevoseni oli Dozzi, jota pienet tytöt oli jo laittamassa kuntoon. Satuloinnin jälkeen hevonen oli edelleen ylälinjasta ihan puruissa, joten päätin puuttua asiaan ja otin satulan pois ja harjasin hepon uudestaan. Hieman hirvitti pienten menoa muutenkin katsoa kun hevosen toiselle puolelle sujahdettiin mahan alta.

 
Kelinä oli -5 ja ratsastajia tunnilla TAAS 11. Tällä kertaa toisen open kisareissun takia. 27 euroa 11 ratsukon tunnista on aika paljon. Onneksi Krista sitten pani parastaan ja piti meille rääkkitunnin. Vähän kevyemmän ettei ratsastajat pelästy ja kaikkoa :) Tällä kertaa siis koulutunti ja koko tunti mentiin ilman jalustimia. Ihan aluksi mentiin omilta ponitunneilta tuttua selässä jumppaamista: omat polvet yhteen satulan edessä viidesti, sitten nilkat ja lopuksi nilkat yhteen vielä satulan takana. Raipan sijoituksessa meinasi olla ongelmia mutta suussahan se pysyi hyvin ilman että oli tiellä. Ja onnistuin tehtävissä.
 
Dozzi oli aluksi vähän kummallinen. Kuten Pimu, myös se nyökkäsi pään alas kun myötäsin. Mutta edestä en voinut ottaa kunnolla kiinni, sillä silloin se jäi jäkittämään paikalleen. Ope kommentoi että se on hidas pohkeelle ja mun pitäisi ennakoida sen hidastelu. Ratsukot jaettiin koko tunniksi omille kaistaleilleen, meitä oli 3 katsomon päässä, muilla lohkoilla 4. Yksi meistä kolmesta ei jaksanut kaikkia harjoituksia vaan meni aika paljon käyntiä. Muille tuli sitten aika paljon väisteltävää.
 
Alkutunnista Dozzi ei meinannut kääntyäkään kunnolla, kaikki voltit levähti valtaviksi ja epämuodostuneiksi. Käynnistä raviin siirtymät tarvitsivat monesti raippaa avuksi, laukan taas nosti helposti. Mentiin siis harjotusravia, vauhdikasta harjotusravia, temponmuutoksia, kevyttä ravia, kevyessä istunnassa ja siirtymiä laukkaan. Keventämisestä tuli aluksi sanomista että kevennän liikaa rintakehää eteen vaikka lantion pitäisi olla se liikkuva osa. Vauhtiakin käskettiin monesti lisätä. Kevyessä istunnassa olosta taas keräsin plussat kotiin ja jaksoin sitä ihan hyvin. Koko tunnilla hitusen poltti reisissä, enemmän vatsalihaksissa mutta tämä oli edelleen kaukana siitä tappavasta rääkistä mitä koettiin Miglan kanssa.
 
Kolmen vartin vääntämisen jälkeen hepo rupesi toimimaan. Liikkui omalla moottorilla eteen ja sain vain pitää tasaisesti vastaan. Ihanaa. Olin niin masokisti että menin osan loppuraveistakin jalustimet ylhäällä. Kaipasin kunnon lihaskipuja mutta sainkin vain mustelmat sisäreisiin ja hiertymiä. Mukavan vakaa olo oli kyllä ilman jalustimiakin. Netistä tunnin jälkeen surffailin Dozzia ja siellä luki että sen koulutustaso on vaikea A. Hurjaa. Tuollakin olisi huippua mennä silleen että joku hyvä olisi ensin vetristellyt sitä. Yhteenvetona tästä tunnista että hyvin Krista hallitsee isommankin ratsastajaryppään. Vähemmällä väkimäärällä olisi voinut olla aika tuskaista olla useammin open valvovan silmän alla.
 
Ongelmia:
edestä oli vaikea saada kunnon tuntumaa ratsuun alkutunnista
ei liikkunut välillä kunnolla eteen
kevensin ensin liian etukenossa
asetuksien läpimenoa sai vahtia tarkasti
 
Parannusta:
itellä näemmä ihan hyvä lihaskunto
pysyin vakaasti kyydissä
Dozzi nosti laukan helposti
lopputunnista hepo rupesi liikkumaan ite kunnolla eteen ja oli sit tosi mukava