Lauantain harjoituskoulukisat omalla tallilla oli iltakisat, joten iltapäivästä tallille ja ensin kisaratsujen lettisykeröiden vääntö. Selvisipä samalla sekin että kyllä se Easy oikeasti puree eikä vain uhkaile. Onneksi ei napannut pahemmin mutta saappaaseen jäi kyllä kuolajälki hampaista. Kisat ja verkka oli maneesissa, pihalla tihkuinen +6. Meidän luokassa 12 lähtijää ja itse kahdeksantena vuorossa. Ohjelmana C-merkin kouluohjelma (pdf). Ekat koulukisani Easyn kanssa.

 
Verkka-aikaa oli lopulta yllättävän vähän. Kävelin vielä pitkin ohjin kun kuulin että viides menee radalle. Siispä ohjat käteen ja verkkaamaan. Verkassa Easy oli suht rauhassa eikä laukassakaan viskellyt päätään. Volttailin paljon, jotta saisin ratsua taipumaan vaikkei ohjelmassa voltteja ollutkaan. Olipahan sitten täyskaartoihin apuna. Vähän pidempi verkka olisi ehkä ollut parempi ja saanut ratsun ylimääräistä virtaa vähemmäksi. Ehdin kuitenkin verkassa tehdä kaiken mitä suunnittelinkin.
 
Radalla alku meni ihan hyvin laukkoihin asti. Easy kumma kyllä ennakoi kummatkin laukannostot ja nosti laukan kun vasta valmistelin. Ensimmäinen laukkaympyrä mentiin melko vauhdilla, ei ihan pisteissä käyden ja päätä ravistellen. Rauhottui onneksi vähän mutta vauhtia oli silti melko reippaasti. Laukan jälkeen ravissakin oli virtaa. Kulmien ratsastus oli vähän hankalaa kiireisyyden takia enkä ehtinyt kunnolla taivuttaa, yritin kyllä kovasti. Perussiisti suoritus kuitenkin vaikka melko lujaa mentiin. Jälkimmäinen laukasta raviin meni vähän pitkäksi, mutta suunnilleen oltiin vaaditussa askellajissa. Pysähtyi hyvin mutta pysähdyksissä heitti sitten peränsä sivulle. Meni hyvin pitkälti kuten kuvittelinkin, varsinkin laukan päänviskomiset.
 
Tuomarilta tuli numeroita vitosesta seiskaan. Vitoset tuli pääty-ympyröistä laukassa, tasaisempi kuolaintuntuma. Sen jälkeen kuolaintuntumasta tulikin sanomista lähes joka kohdassa. Kahta vitosta lukuunottamatta saatiin suorituksesta pelkkiä kutosia. Seiska löytyi mukavasti alakerrasta oikeiden teiden seuraamisesta, kulmien ratsastamisesta ja liikkeiden sijoittumisesta pisteisiin. Muuten alhaallakin oli kutosta. Kommentteina oli että mukavan aktiivinen hevonen (omasta mielestä siis turhan reipas) ja yritä saada kuolaintuntuma tasaisemmaksi. Pisteitä tästä tuli 108, joka prosenteiksi muutettuna on 60! Yli kaikkien odotusten. Pienellä treenauksella C:stä voisi ruveta napsimaan sijoituksia. Alunperin meidät merkattiin tuloksissa viidenneksi mutta netissä olevien tulosten perusteella oltiin kuudensia kahdestatoista (puoli pistettä vähemmän kuin viidennellä).
 
Olin omaan suoritukseeni hyvin tyytyväinen. Radalla hevosen pömelöinnille osasin jopa nauraa. Easy jatkoi sitten vielä omistajansa kanssa seuraavaan luokkaan ja itellä oli ratsun vaihto edessä.