Tämän päivän ratsastus tuli melko lyhyellä varotusajalla. Juuri kun olin ajatellut että ehdin henkäistä muutaman tunnin sohvalla. Aikataulu ei olisi muuten enää tallireissuun venynyt mutta omistaja lupasi hoitaa tallihommat jos minä ratsastan. Näin sitten tehtiin. Lopulta aikataulu jäi kuitenkin sen verran kitsaaksi että ehdin olla selässä vain reilun puolisen tuntia.

 
Ratsastin taas kentällä, tällä kertaa ihan yksinäni. Kenttä oli eilisestä vähän lääristynyt ja kunnolla kuivia paikkoja ei meinannut enää löytyä. Jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin. Ihan perusratsastusta siis. Easyn kanssa olen jo oppinut (internetin hevosblogien suotuisalla vaikutuksella) kokoamaan ohjat hissukseen ilman että hepo siitä pingottuu.
 
Tänään ei siis ollut isompaa eroa alkuverkan ja itse ratsastuksen välillä. Yritin saada ratsua rennoksi ja pysymään pyöreänä siirtymien ajan. Huolellisia kulmia myös. Omaa asentoa yritin myös miettiä, kädet meinaa edelleen painua turhan alas. Volteille kääntyminen toimi istunnalla mutta taipuminen jäi silloin vähän vajaaksi. Taisin aika hellin ottein mennä aluksi kun kokeilin että mikä vaikuttaa mitenkin. Vähemmän ohjia tarkottaa mulle näemmä että enemmän istuntaa ja edelleen melko vähän pohkeita. Hepo kiirehti ravissa ja muutaman kerran kuvittelin keksineeni siihen jonkun kikkakolmosen, jolla saisin tahtia rauhallisemmaksi mutta aina oltiin uudelleen samassa tilanteessa. Vauhtia siis ainakin löytyi omasta takaa.
 
Laukat ei tänään nousseet ihan heti pyynnöstä vaan välissä oli ratsun tuumaustauko. Menointoa oli taas vähän enemmän kuin olisin tarvinnut. Laukasta siirtymiä alaspäin en onnistunut istunnalla saamaan. Pelkkä laukan lyhentäminenkin vaati ohjista vetämistä. Laukat nousi kuitenkin oikein ja käyntiinkin päästiin, tosin tänään tuli vähän pidemmät pätkät ravia väliin tai sitten sain voltata laukan tosi pieneksi. En vissiin ajatellut siirtymissä tarpeeksi paljon pysähtymistä. Vasen oli vähän nelitahtista ja siinä ravisteli päätään.
 
Tasaista menoa ei tänäänkään tullut. Loppuun huomasin vielä miten Easy puree kuolainta. Välillä hepo meni turhankin paljon alas narskuttelemaan ja oli melkein kiskomassa kuskia irti satulasta. Tähän auttoi siirtymät, sillä joka kerta niissä turpa nousee. Pitääpä jatkossa kiinnittää huomiota siihen, miten ratsun pää liikkuu sillon kun se hiljentää pelkästä ajatuksesta. Vähän kevyempi ja lyhyempi treeni tällä kertaa, en ehtinyt pahemmin etukäteen pohtia että mitä tekisin.
 
Havaintoja hepasta: Uhittelee vasenta etusta putsatessa, muut nostaa kiltisti. Pitäisiköhän vaihtaa putsausjärjestystä kun tuo on ollut viimeisenä.
Muuton jälkeen ei ole ollut yhtä karkailualtis poistumaan avoimesta karsinan ovesta (vaikka olisi sidottuna kiinni).
 
Ongelmia:
siirtymät
laukasta hidastus
 
Parannusta:
vähemmän pään viskomista