Tänään oli taas tuntipäivä vuorossa Easyn kanssa. Aiheena samat avot kuin viikko sitten. Nyt varauduin matkaan kannuksilla. Viemisinä oli lisäksi vihdoin kakkua siitä Assilta tippumisesta. Ja kuten tavallista niin mennessä tuli kiire. Maksamisen ja kakkutarjoilun jälkeen olin lopulta 4 minuuttia myöhässä ratsailla alottamassa. Alkuun tosin käveltiin pitkin ohjin eli en myöhästynyt mistään. Lämmintä oli pihalla +7 ja ratsukoita tunnilla 8. Lisäksi oli 1 - 2 itsenäisesti menevää maneesin takaosassa. Me edelleen maneesissa. Oli hitusen ahdasta jopa.

 
Alkuverkassa tuli sanomista että sisäpohje käyttöön ja ulko-ohja kunnolla tuntumalle. Hepo loksahti heti paremmaksi. Kovin tasainen se ei silti ollut. Oikeaan kierrokseen volteilla tuli melko monesti lisäksi ei toivottuja väistöaskelia. Alkulaukoissa hepo oli myös vauhdikas ja vähän viskeli päätään. Yritin olla mahdollisimman rauhassa ja tasainen sekä jalkojeni, istuntani että käsieni kanssa. Ope sanoi että vauhtia pois ja aseta sisälle. Ei tulleet laukat ihan hyviksi mutta eipä sentään ihan vaan juoksennellut.
 
Ennen avoja kokoonnuttiin taas kuulemaan teoria. Nyt olisin jo osannut sanoa että etuosaa siirretään sisälle sisäohjalla. Jalustimet nostettiin ylös ja avot alotettiin suoraan ravissa. Alkuun voltti ja pitkää sivua opea kohti. Ensin edelliskerran vaikeampi suunta eli vasen. Keskityin alusta asti kunnolla ja meni paljon paremmin kun viimeksi. Välillä hepo poikitti jopa vähän liikaa. Maanantain oma treeni ja nyt avuksi otetut kannukset taisi auttaa. Myös takapuolituntuma oli jo jonkinlainen. Hitusen tuntui välillä että hepo juoksee alta.
 
Oikeaan kierrokseen tuli sanomista että asetus ei ole rehellisesti läpi kun turpa on oikealle mutta leuka vasemmalle. Siinä ulko-ohjasta (vasemmasta) löysääminen auttoi monesti. Ite en vaan tajunnut löysätä oma-alotteisesti vaan käskystä vasta. Loppuun saatiin sakkokierros asetuksen takia. Hyvä vaan että saatiin harjotella vähän paremmaksi. Ope toivoi että avotkin ois menneet pyöreämmin mutta Easy pyöristyi aina vasta avon loputtua kulmassa. Tuntui kuitenkin että opelta tuli enemmän kehuja kuin korjausehdotuksia.
 
Lopuksi otettiin jalustimet takaisin ja mentiin vähän aikaa 3-kaarista kevyessä ravissa. Sitten siihen lisättiin vielä voltit kaarien sisälle. Aluksi suhasin vähän miten sattuu ja kaaret oli ihan epätasaiset. Skarppaamalla parani. Ravailin vielä itekseni kun muut lopetti. Taas oli semmonen olo että tunti meni hirmu äkkiä. Olisin voinut työskennellä pidempäänkin.
 
Ratsain ja pitkin ohjin sitten takaisin tallille. Olipa taas kivaa!
 
Ongelmia:
tasaisuus ja pyöreys
en tunne ite selkään koska menee avot hyvin
 
Parannusta:
avot meni huimasti viimeviikkoa paremmin
oli kivaa