Antti oli hoidettaessa oma superkiltti itsensä. Tunnille tuli taas 9 ratsukkoa ja aiheena oli tänään ratahyppelyt. Kelinä pihalla oli -1, me oltiin taas maneesissa. Esteitä kasattiin 7, joista 2 taisi olla oksereita ja muut pystyjä.

 
Alkuverkassa Antti oli turpa tiiviisti vasemmalle ja olin hetkittäin epätoivoinen oikeassa kierroksessa että miten saan sen asettumaan sisään. Tuntuu että turpa pysyi edelleen vasemmalle mutta kaula (tikkusuorana tietenkin) kääntyi sitten oikealle. Ei hyvä. Ravissa ainakin vauhtia löytyi ja juoksemisesta ja sisälle asetuksesta tuli sanomista. Yllättäen vasen kierros ei ollut asettamisen suhteen paljon helpompi. Jos asetuksia ei lasketa niin muuten hepo tuntui sangen kivalta. Laukassa tuli kommenttia jopa että hyvältä näyttää. Laukka siis, sillä omassa asennossahan olisi aina jotain viilaamista. Laukkasi rauhallisesti ja hetkittäin tuntui että jopa turhan rauhallisesti. Otin sitten pätkiä vähän eteen ja vähän kiinni. Ei kovin suuria eroja mutta toimi kuitenkin.
 
Verkkahyppynä hypättiin valkoista pystyä. Korkeutta sillä oli n. 50 - 60 cm. Vasemmassa kierroksessa esteelle ja laukan vaihto hypyssä. Kahdesti se. Laukka vaihtu kummallakin kerralla. Jälkimmäisellä muistin painaa kantapäät alas kun ekalla kerralla tuli sanomista. Kummasti se sitten taas lopputunnista meinasi unohtua. Mukavan rauhassa hepo meni eikä kiihdytellyt yhtään.
 
Seuraava verkkatehtävä oli 24 metrin suhteutettu. Okseri ja pysty vähän oikealle kaartaen ja pystyltä vasen laukka. Mukamas keskityin lähestymisessä hyvin ja laskin askeleet ja loikkasin. Mutta Anttipa päätti ottaa vielä yhden askeleen ennen hyppyä. Ja tätä ennen kun olin iloinnut ettei ole tullut pikkuaskelia. Tuli sitten aika kammottava loikka ja ite törmäsin harjaan. Hienosti ja nopeasti kyllä kokosin itseni ja pystylle tuli paljon parempi hyppy. Tämä mentiin ymmärtääkseni vaan kerran mutta leffataltioinnit paljasti että osa porukasta meni kahdesti. Olisin voinut ottaa tämän vielä uudestaan mutta sitten ruvettiin loikkimaan rataa.
 
Radassa oli 8 estettä ja 8 loikkaa. Oikeassa kierroksessa sisään, pysty ja 21 metrin väli seuraavalle esteelle, käännös oikeaan ja katsomon edestä lähestyminen pysty, 13 metriä ja pysty, uralle ja katse vasemmalle kohti vitosta, suht tiukka käännös vasemmalle takaviistoon ja pysty, vasemmalle kaartava linja (väliä ei laskettu, n. 8 laukkaa) valkoinen pysty ja laukan vaihto, kaarros oikealle katsomon edestä ja okseri ja 24 metrin oikealle kaartava väli pystylle (sama kuin 5 mutta toiseen suuntaan).
 
Mentiin kolmanneksi vikoina, meidän estekorkeus radalla oli n. 85 cm. Antti oli koko radan mukavan rauhallinen, olin vähän ihmeissäni. Ja mullahan oli siis esteraippakin mukana ja silti mentiin niin rauhassa! Tällä kertaa tajusin sentäs jo olla käyttämättä sitä. Kahdesti taisi jäädä laukka vaihtumatta ja esteille 6 ja 7 tuli miniaskeleet ennen estettä. Seiskalla osasin kyllä omasta mielestä silti olla ihan ok kyydissä. Tiukka kurvi ennen vitosta levähti vähän ulos kun hepo painoi ulkopohjetta vasten. Taisi tulla sanomista että kaarteissakin pitää työstää laukkaa. Tarpeeksi suoraan päästiin silti kohti estettä ja yli. Oon selvästi enemmän ratahyppääjä kuin yksittäisten loikkija. Heti menee paljon paremmin kun pitää aina keskittyä jo seuraavaan esteeseen.
 
Yllättävän hyvin ehdittiin taas hypätä, vaikka aika paljon kieltoja tunnilla yhteensä tulikin. Mulla ja Antilla hyppyjä tuli kuitenkin yhteensä vaan 12. Olisin voinu mennä vielä osan radasta vähän nostettuna. Tuo korkeus ei ainakaan hirvittänyt yhtään. Ja Antillahan pomppua riittää.
 
Ongelmia:
hankala saada asettumaan oikealle
pikkuaskeleet ennen estettä
hitusen meinasin hypätä ennen hepoa
kantapäät ei pysyny niin hyvin alhaalla kun olisin halunnut
 
Parannusta:
Antti meni loistavan rauhallisesti vaikka mulla oli esteraippa mukana
alkutunti päästiin ilman pikkuaskelia ja hepo ponnisti mistä tahdoin
verkkahypyissä laukkakin vaihtui
ei pudotuksia eikä kieltoja