Illan tallireissu ei alkanut kovin hyvin. Ekaksi kysyin opelta lupaa lähteä Tellun kanssa naapuritallin estekisoihin viikon päästä. Vastaus alkoi kummallisella mutkuilulla ja pelästyin kamalasti että Tellulle on käynyt jotain. Kun maltoin kuunnella eteenpäin niin selvisi että Tellu on myyty. Olipa aika lamaannuttava tieto. Sen jälkeen tajusinkin enää vain osan mitä mulle puhuttiin. Ope soitti uusille omistajille ja sain luvan osallistua ensi viikonlopun omiin koulukisoihin, jonne olin jo käynyt nimeni laittamassa ilmolistaan. Sen jälkeen menin harjaamaan Teksua itku kurkussa. Yritäpä siinä sitten järjellä ajatella että Tellulle aivan huippua saada omat ihmiset ja että itse en olisi sitä kuitenkaan tahtonut ostaa. Eli vaikka olisin tiennyt tästä etukäteen niin se ei olisi muuttanut mitään. Silti olo oli kuin sydämensä särkeneellä. Ei kannattaisi kiintyä tuntiratsuihin.

 
Teksulle tuli taas pelhamit suuhun. Viikko sitten jäi mainitsematta että mukana on myös deltat, joten käteen tulee vain yhdet ohjat. Aiemmin sillä oli kahdet suitset, joista valita mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja. Vähän skeptisesti edelleen suhtauduin pelhamiin edelliskerran melko katastrofaalisen menon jälkeen. Opena oli yksi tallin vakisijaisista, joka nyt vasta oli pitämässä mulle ekaa kertaa tuntia. Tämän päivän teemana oli Malinin (youtube) viime sunnuntain huikean suorituksen innoittamana ilman jalustimia ratsastus. Tunnilla oli kivasti vain 5 ratsukkoa.
 
Alkuverkat saatiin mennä jalustimilla. Alkuun vähän puolipidätteiden testausta, sitten ravissa askeleen pidennystä pitkille sivuille. Vasempaan kierrokseen toimi suht hyvin. Oikeaan veti herneitä sieraimiin. Voltilla ei voinut asettua sisään saati kävellä suoraan. Siirryin käyntiin kun ravissa tuntui niin epätoivoiselta. Siitä sitten poukkoili voltilla laukalle. Ei hyvä. Lopulta käytiin tekemässä meidän askeleen pidennys ja siinäkin tuli rikko laukalle. Muuten pidennys meni yllättävän hyvin.
 
Sen jälkeen tuli aika nostaa jalustimet kaulalle. Alkuun mentiin verkkalaukkaa. Vasen kierros sujui ihan hyvin. Pitkillä sivuilla piti olla välillä kevyessä istunnassa ja se tuntui vähän hankalalta kun tuli osumaa satulan etukaaren kanssa. Oikea kierros alkoi taas katastrofin alulla. Teksu nosti väärän laukan eikä jarrut toimineet. Käänsin sitten keskelle maneesia voltille. Hepo laukkaa onnellisena väärää laukkaa melko lujaa vaikka kuinka kauan. Onneksi tarpeeksi pienelle kuviolle kääntäminen lopulta hiljensi vauhdin. Siitä sitten myötälaukan nostoon. Meni yllättävän hyvin edellisen episodin jälkeen. Mutta kun tuli käsky siirtää käyntiin niin jarrut oli taas rikki ja voltattiin kentän keskellä viitisen kierrosta ennen kuin hepo malttoi hidastaa. Tiputin raipan pois tässä vaiheessa.
 
Tehtävänä mentiin sitten mini3-kaarinen poikittain ravissa eli noin 8 metrin voltin puolikkaita ajatellen. Pitkällä sivulla piti pidentää askelta ennen kaaria ja toisessa päässä lyhyellä sivulla tehdä voltti. Alkuun meidän kaaret oli aikamoista suorana kaatuilua. Yllättävän hyvin parani. Lopussa hepo jopa taipui. Kun kuvioon lisättiin käyntiinsiirtymät 3-kaarisen suoristuksissa ja laukannosto kaarien jälkeen (kevyt istunta) niin siltikin selvittiin melko siististi. Hepon sai jopa ennen kulmaa raville! Miinusta isosta ravista, joka sai selkäni kipeäksi. Välillä hepo ravissa nosti pään ylös ja lähti kaahottamaan.
 
Lopuksi mentiin kaaret vielä kertaalleen kumpaankin kierrokseen laukassa, ravin kautta vaihtaen. Eka suunta eli sama kierros, johon oltiin treenattu sujui paremmin kuin olisin ikinä uskonut. Opekin kommentoi että Teksu (175 cm korkea) kääntyi kuin poni. Ravit tuli, uudet laukat nousi ja kääntyi näppärästi. Jälkimmäisellä kierroksella raviin siirtymät venyi vähän pitkiksi eikä ollut niin siisti suoritus. Tämä kuitenkin riitti ja tunti oli kulunut jo loppuverkkoihin asti. Huimaa, meni sittenkin aika äkkiä ja pysyin ihan hyvin kyydissä.
 
Loppuraveissa jalustimien kanssa oli ihanan tasapainoinen olo. Hepo oli edelleen aavistuksen pitkä mutta nyt asettui mukisematta ja oli päänsä kanssa rauhallinen. Kun saatiin raippa takas matkaan niin vauhti kiihtyi taas turhan paljon. Vähän häseltämistä taas hetkittäin mutta sainpa lopuksi ravia hieman lyhennettyäkin ennen siirtymistä käyntiin. Open loppukommentit oli kivoja, "ootte varmaan tosi hyviä hyppäämään esteitä" :)
 
Ongelmia:
vähän masentunut kuski
jarrut hukassa hetkittäin
kevyessä istunnassa etukaari painoi
harjotusravi sattui selkään
edelleen sattuu selkään
 
Parannusta:
kaikki pysyi kyydissä
yllättävän hyviä hetkiä Teksun kanssa
sinnittelin enkä luovuttanut, hyvä minä
 
*Tunnin jälkeen soitin Tellun uusille ihmisille ja vaikuttivat erittäin mukavilta. Olen entistä enemmän sitä mieltä että Tellulle tämä ainakin on loistava juttu. Kisalupa irtosi myös Saaran kisoihin ja saattaa olla että Tellu ei olekaan katoamassa elämästäni kokonaan.