Torstaina Easylla oli vähän mahanpuruja. Kuopi tarhassa ja karsinassa. Oli kuitenkin rauhallinen, vatsa toimi ja mahaäänet kuului normaalisti. Lääkettä massuun avuksi. Uskalsin siis lähteä sillä estevalkkaan. Vähän sillä ajatuksella että seurataan tilannetta. Liikutuksen pitäisi olla hyvästä.

 
Tänään meitä oli valkassa 4. Olin mielissäni että nyt sain heti alusta asti kommenttia omasta istunnastani. Kyynärpäät kylkiin ja ranteet suoraan. Easy taas oli alkutunnista tosi epätasainen edestä. Ravissa vähän rauhaton ja laukassa en saanut pidettyä tasaista tuntumaa kun viskeli päätään. Muuten oli kuuliainen ja oma reipas itsensä. Alkuun mentiin ravipuomeja. Easylla oli vauhtia ihan reippaasti. Muutaman kerran mentiin puomit, sitten vaihdettiin suuntaa ja keskimmäinen nousi pikkupystyksi. Ensin tultiin ravilähestymisellä, sitten laukalla. Laukassa vauhtia oli alkuun ihan liikaa ja siitä tulikin sanomista. Seuraavalla kerralla sitten otin käyntisiirtymän siinä vaiheessa kun kiihdyttely alkoi. Meni heti paremmin. Ja heti ekan hypyn jälkeen tuli sanomista että myötää paremmin. Vaikka alkuverkoissa ajattelin että tänään keskityn myötäämiseen.
 
Tässä on kunnon myötäys. Kuvan otti Tiia.
 
Este nousi pikkupystyksi ja tultiin laukalla. Tässäkin on ohjat löysällä kuten pitää. Tiia kuvasi.
 
Seuraavaksi hypättiin kaarevaa linjaa. Viiden laukan väli, johon meilläkin ekalla kerralla luikahti kuudes askel väliin. Sen jälkeen päästiin viidellä. Ekalle esteelle tuli valitettavan monesti kummallisia ponnistuspaikkoja.
 
Kaarevan linjan jälkimmäinen este eli okseri. Minne se kunnon myötäys taas unohtui? Tuosta ranteiden kääntymisestä tuli sanomista. Kuvaajana oli Tiia.
 
Tämän jälkeen ruvettiinkin jo hyppäämään rataa. Portti, 3 laukan väli, pysty, "kavaletti", 5 laukan kaareva linja okserille, sarja 1 laukan välillä ja pysty ja portti (3 laukkaa) toiseen suuntaan. Ekalla kierroksella estekorkeus oli n. 65 cm, toiselle kierrokselle osa esteistä nousi 80 senttiin. Taas näytti kasikymppiset isoilta kun niitä ei ole hetkeen hypännyt. Annen versio ratapiirroksesta: http://1.bp.blogspot.com/-4kyy010GUeA/T5DxJn7POYI/AAAAAAAAAlw/gb1jiyeLGrY/s1600/Rata190412.jpg
 
Meillä ei mennyt kovin ihanasti. Ponnistuspaikat ja tasainen tahti oli hukassa. Tästä aiheutui että ainakin 1 este hypättiin puolipitkällä ohjalla. Väleihin tuli pääosin vaaditut askeleet. Kertaalleen tosin hepo roikaisi 3 laukan välin kahdella. Koska aikaa oli, niin saatiin ottaa vielä uusiksi. Ensimmäinen linja jätettiin alusta pois mutta muu hypättiin. Taas alku meni hyvin mutta sitten tuli takeltelua ja epätasaisuutta. Ponnistuspaikat oli edelleen hukassa. Vielä saatiin vika linja sakkona. Se menikin sitten ihan nätisti.
 
Ei näin. Kuski ei ollut aina tilanteen tasalla. Tiia kuvasi.
 
Este numero 6. Tuntuma näyttää taas melko napakalta. Tästäkin kuvasta kiitokset Tiialle.
 
Tänään oli näemmä semmonen päivä, että ratatehtävä meni huonosti ja yksittäiset tehtävät paremmin. Monesti Easy parin ekan hypyn jälkeen innostui kiihdyttelemään, ei tullut pidätteistä tarpeeksi hyvin ja nopeasti takaisin, jolloin pidätin liikaa ja otin turhan paljon vauhtia pois. Siinä meni sitten ponnistuspaikat höpöksi ja vauhti huojunnaksi kiihdyttelyn ja liian himmailun väliltä.
 
Laukkakuva. Tiia otti.
 
Ope kommentoi että Easy näytti välillä jopa vähän hitaalta. Teki kuulemma mieli huutaa että ratsasta eteen ja sanoikin että anna mennä. Ponnistuspaikat osui yleensä alkutehtävästä hyvin mutta radalla hepo lähti muutaman kerran tosi kaukaa ja taisi ottaa pari juuresta hyppyäkin. Ite en aina malta odottaa viimestä askelta vaan pyydän hyppäämään kaukaa.
 
Loppuraveissa hepo taas juoksi ensin alta. Pyöriteltiin sitten ympyröitä ja voltteja kunnes meno vähän rauhottui. Loppuun mentiin vielä pitkä maastokävely pitkin ohjin. Auringonpaisteessa oli kivan lämmin. Matkalla tuli traktori vastaan mutta koska tiesin Easyn rauhalliseksi tapaukseksi niin mentiin penkkaan odottamaan kunnes traktori ajoi ohi. Vähän hepo siinä häselsi muttei ottanut liikaa kierroksia. Taisi enemmän ihmetellä että miksi pitää seisoskella paikallaan. Muutaman kerran yritti matkan varrella kääntyä omin päin takaisin mutta suostui jatkamaan kun käänsin takaisin menosuuntaan.
 
Käyntikuva. Tiia nappasi tämänkin.
 
Ongelmia:
ponnistuspaikat
hepo ei tule pidätteistä esteen jälkeen omasta mielestä tarpeeksi nopeasti takas
myötääminen
 
Parannusta:
kaikesta mukisematta yli