Kelinä n. +17 ja aurinkoista, ratsastajia tunnilla huimat 9. Onneksi sentään koko kenttä käytössä.

 
Pallo oli tosi hyytyneen olonen tallissa, ötököiden syötävänä ja täynnä kärpäsiä. Kummalliset vauhtiraidat kyljissä ja turpa turvoksissa. Etuturpis oli otettu siksi pois. Hyytyneestä ulkomuodosta huolimatta Pallo oli yllättävän reipas. Piti sitä kyllä jokusen kerran raipalla muistuttaa, sekä vauhdista että takajaloista. Hyvin totteli.
 
Alotettiin verkka taas käynnissä. Pallo loksahti pyöreäksi lähes samantien. Yritin keskittyä rehelliseen ulko-ohjan tukeen. Vasen kierros oli hankalampi. Oikean kierroksen ongelma oli se, että kun yritin asettaa Palloa sisään se loksautti turvan nätisti maata kohti mutta oli silti asettunut vasemmalle. Yritti huijata ovela. Mutta nyt huomasin metkut ja houkuttelin sisäohjalla kunnes asettui oikealle. Sitten meni muutenkin paremmin. Alkutunnista meinasi taas kytätä tien ja metikön välistä nurkkaa. Meni sivuluirua kulmasta ohi. Tein päättäväisesti voltin sinne kulmaan heti perään ja meni sinne ok. Lopputunnin meni mukisematta siihenkin kulmaan.
 
Ravissa Pallo meni edelleen kivasti pyöreänä ja ite sain keskityttyä omaan istuntaani. Olkapäistä ei tullut koko tunnin aikana sanomista. Kyynärkulma olisi voinut olla vielä parempikin. Päivän suurin ongelma taisi olla huonosti kiinni pysyvät nyrkit. Varsinkin oikeassa kädessä se lopputunnista jo tuntui. Eikä se ollut mikään hyvä tunne. Taisi ravissakin tulla aika paljon kehuja opelta että nyt näyttää hyvältä.
 
Päivän tehtävä oli laukan säätelyä. Ensin ajattelin että toivottavasti ei taas laukata uuvuksiin asti. Lopulta olin sitä mieltä että ois pitäny saada laukata pidemmät pätkät kerralla että ois tullu parempi. Käynnistä nostettiin laukka, tehtiin heti voltti mahdollisimman lyhyessä laukassa, metsän puolen sivulla laukattiin eteen, kulmassa kiinni ja portin kohdalle taas voltti mahdollisimman lyhyessä laukassa. Oltiin suoritusjärjestyksessä tokana. Odotellessa piti ravata toisessa päässä. Mentiin n. 3 - 4 kertaa kumpaankin suuntaan. Eka kerta oli melko kamala. Pallo ei kävellyt suoraan ennen nostoa eikä meinannut oikeen liikkuakaan käynnissä. Nostoissa meidän kaunis muoto meni rikki. Nostot oli muutenkin vähän vähemmän ihania kun olisin tahtonut. Hidas laukka onnistu odotetusti kumpaankin kierrokseen huomattavasti paremmin ekalla voltilla. Nopeuden muutokset ois voinu olla selvempiä. Laukan takaisinotossa Pallo vastusteli. Aluksi myös tippu raviin ennen aikojaan. Ihan vikalla kerralla jälkimmäisellä voltilla rupesi pyöristymään ja tein siihen sitten hurmassa toisenkin voltin. Siinä ois ollu hyvä alku laukkatyöskentelylle mutta siihen meidän laukat tällä kertaa loppu. Jalkojen rentouttamisesta taisi tulla jossain välissä sanomista ja siitä, että varpaiden pitäisi osottaa menosuuntaan. Ravityöskentely odotellessa meni voltatessa ja asetellessa kivan pyöreää ponia.
 
Lopuksi mentiin vielä harjotusravissa suoristamista, vuorotellen eri suuntiin kääntämistä ja pyöreämpää muotoa. Tuli sanomista että anna pidempää ohjaa että menisi eteen alas. Aika vähän lisää sai antaa, muuten nousi turpa. Ravi oli ihanan reipasta laukkailun jälkeen. Vasempaan meno suoristuksen jälkeen oli selvästi vaikeampaa. Kulmassa meinasi turpa nousta eikä asetus meinannu mennä läpi. Oikea kierros oli sangen helppo. Ihan tasainen meidän muoto ei kyllä ollut ja Tuuli käski kiinnittää huomiota siihen että Pallon niskahihna pysyy kuitenkin tarpeeksi ylhäällä.
 
Tunnin lopuksi Pallo oli sangen hikinen. Taisi poni tehdä enemmän hommia ja päästää kuskin helpommalla. Sanoisin että aika super tunti. Miksei se voinut viimeksi koulukisoissa mennä tälleen? Seuraavalle tunnille tarttisin jonku hankalan turpa taivaissa viilettävän etten kuvittele että oon yhtäkkiä muuttunut hyväksi ratsastajaksi :)
 
Ongelmia:
vasemmalle oli hankalampi
nyrkit ei pysyny kiinni, etenkään oikea
laukassa muoto karkasi
 
Parannusta:
olkapäät yritti kovasti olla tasan, ei tullu kertaakaan sanomista
lopputunnista Pallo oikeasti käänty pohkeista ja lavat oli hallussa
meni lähes koko tunnin pyöreänä
muistin ratsastaa
tykkäsin kovasti :D