Tänään olin taas tuuraamassa tallireissulla. Lähtiessä kotimittari näytti n. -25, arvelin että tallilla olisi pari astetta kylmempää. Huomenna on valkka luvassa, joten päätin tänään irrotella ja mennä ilman satulaa. Samaa oli ollut hepan ohjelmassa eilenkin. Ei mitään humputtelua vaan kunnon työskentelyä. Päälle laitoin uudet ratsastustoppahousuni ja yhtä uudet Kuomat. Hevonen oli niin lämmin että jo käynnissä oli enempi kuuma kuin kylmä kyydissä.

 
Mentiin viimeaikojen ohjelman mukaan, taka-ajatuksena tehdä hevosten tasapainoa parantavaa treeniä. Alkuun siirtymiä ja paljon ympyröitä. Asetuksia sisään ja ulos. Hepo meni ehkä vähän tavallista rauhallisempaa ravia. Niin kauan kun hepo oli rauhallinen niin siirtymät alaspäin onnistuivat lähes istunnalla. Pysähdykset oli ehkä vähän töksähtäviä mutta ainakin täsmällisiä. Kun hepo innostui ja rupesi kiihdyttelemään (ravissa) niin jarrujen toimivuus huononi. Oikea kierros oli taas hankalampi.
 
Aika vähän mentiin taas käyntiä alun jälkeen. Ravailua ja siirtymiä. Tuntilaiset järjestyivät alkuverkan jälkeen kahdelle ympyrälle ja meille jäi kolmannes maneesista, oven pääty. Easy katsoi puhallinta sen näköisenä että se on jossain vaiheessa saattanut töhistä. Nyt nukkui hiljaa viltin alla. Ympyrällä mentiin suurimmaksi osaksi, välillä voltteja. Sitten siirtymiä ja voltteja. Suuntaa vaihdoin volttikahdeksikoilla. Parhaimmillaan taipui kivasti ja kulki tasaisesti. Huomasin että kun pohkeet oli tasaisesti kiinni niin tuli parempia pätkiä. Omat kädet oli taas sään tuntumassa (liian alhaalla) mutta tänään en jaksanut murehtia niistä. Laukat nousi ok kumpaankin suuntaan. Suoruuden kanssa piti taas olla tarkkana nostoissa. Laukkasi kivan rauhallisesti, nelitahtisuutta yritin tunnustella mutten huomannut. Välillä menin neljänneksen laukkaa, neljänneksen ravia ja välillä voltteja sisään. Oikeassa kierroksessa voltit sujui vähän huonommin. Tuntui että kaikki jalat ja hevosen etuosa kulkee vähän omia teitään enkä saa menoa kunnolla raiteille. Takaosan väistätys onnistui kuitenkin suht hyvin. Pääosin hepo oli kivasti kuulolla ja totteli mutkattomasti. Kyydissä pysyin muutamaa pientä horjahdusta lukuunottamatta kivan vakaasti. Pieni sivuloikka tuli kun viereisellä ympyrällä laukkaava Osku tuli Easyn mielestä turhan lähelle ja väistettiin poispäin.
 
Hepalle plussat siitä että keskittyi hommiinsa tänään kivasti. Muihin hevosiin ei suurimman osan ajasta pientä luimimista enempää jos sitäkään kiinnittänyt huomiota. Meno oli tasaista ja ratsu teki kuuliaisesti töitä. Pakkanen ei haitannut. Selässä tuli kuuma, varsinkin takapuolesta kun hevonen lämmitti niin hyvin. Hepo ei hionnut. Oman istunnan vinoudet kavaltuivat kun tunnin jälkeen vasen nilkka ja oikea polvi tuntuivat jännittyneiltä.
 
Tänään olin taas ripeä ja selviydyin tallireissusta alle kolmen tunnin vaikka olin reilun tunnin selässä. Tässä muutama arveltu syy siihen: Hepo oli valmiiksi sisällä kun tulin tallille, erittäin harvinaista. Satulointiin ja muuhun satulan kanssa ähräämiseen ei mennyt aikaa. Myöhemmin illalla olen tehokkaampi kuin aamuisin/iltapäivästä.
 
Ongelmia:
oikea kierros
 
Parannusta:
kivan tasaisesti meni
ei ylimääräisiä loikkia tai muuta