Ennen tuntia oli kummallinen jännitys päällä. Alkuverkassa sattu mahaan kun niin jänskätti. En tiä oisko Apsan ja Sannan viimemaanantaiset hankaluudet ollu syynä (esteistä ohi ja lopuksi mojova kavionkuva jalkaan, vahingossa vissiin). Lämmintä oli n. +15, aurinko tais paistaa ja oli melko tuulista. Ratsastajia oli 4.

 
Ravissa meni ihan ok, pientä oikomista oli havaittavissa. Satula rupesi nakertamaan oikeaa polveani ravissa, ei hyvä (nyt tunnin jälkeen siinä on mustelma). Laukassa ohjaus oli aika onnetonta. Voltilla ei kääntynyt kunnolla ja saattoi sitten yhtäkkiä töksähtää käyntiin. Laukannostot oli myös aika rumia. Ei kunnon nostoja vaan laukkaan ajamista. Aikamoista puurtamista ja taistelua. Krista kysy että miltä tuntuu niin vastaus oli joka kerta että hankalalta.
 
Päivän teemana oli jumppasarja. Ensin 5 ravipuomia. Niistä selviydyttiin vielä ihan hyvin. Sitten perään ruvettiin nostelemaan ensin vika, sitten tokavikakin jne. pieniksi esteiksi. Enää ei ollukaan niin helppoa. Apsan loikat oli millon minkäkin kokosia ja heti vikan esteen jälkeen veti voimakkaasti kentän keskelle. Aikamoista kolistelua myös. Lähes kaikki esteet tuli alas. Sitten mentiin toiseen suuntaan laukassa. Jokohan siinä vaiheessa esteiden väliksi tuli 6,5 metriä, ensin oli maapuomi ja sitten 4 estettä. Eka ohimeno oli ihan omaa syytä kun en ohjannut. En kyllä muista mistä mentiin ekana ohi, lopuksi niitä ohituksia tuli tosi monta. Kertaakaan ei pysähtynyt mutta jättiloikat ja sivulle liiraus aiheuttivat ongelmia kuskille. Kerran meinasin tipahtaa, molemmat jalat taisi olla jo hevosen vasemmalla puolella. Krista huusi että älä tipu ja jotenkin mystisesti sain kaulasta kiinni ja kampeuduin takasin kyytiin.
 
Hypättiin myös 2 porttiestettä, olikohan väli 17 m? Mentiinköhän ne jopa ennen jumpan toista suuntaa? Ensin ohituksia, ravia, kiemurateitä ja isoja loikkia. Mentiinköhän 2-3 kertaa kumpaankin suuntaan. Vikalla kerralla vasta hyppäsi molemmat nätisti (kaukaa) ja laukkasi (vaaditut 4 askelta) väliin eikä ravaillut tai tehnyt muita mutkuja.
 
Sitten jumpan esteet nostettiin n. 80 cm:iin ja niitä lähdettiin hyppimään. Tuli hassusti ekalle, lähelle tai kauas, en pysynyt yhtään mukana ja tokan jälkeen putosin kun hyppäsin ennen hevosta. Kumautin pään oikeen kunnolla tantereeseen ja Apsan etukaviot viuhu aika läheltä ohi. Yllättävän pienillä vaurioilla taas selvisin (vielä ei oo niskatkaan jumissa). Takasin kyytiin ja odottelemaan että muut hyppää ensin ja sit mennään ristikoilla. Ristikoilla pysyin kyydissä muttei se omasta mielestä siltikään hyvin mennyt. Heti jos tuli hankalampi hyppy, ohjat karkasi ja sitten hevonen karkasi välistä pois esteiltä. Tuntuma ja ohjaus oli siis pidettävä.
 
Toiseenkin suuntaan muut päästettiin ensin hyppäämään. Esteet nousi korkeimmillaan 125 cm:iin. Me Apsan kanssa tyydyttiin niihin ristikoihin. Treenattiin sillä välin kääntämistä ravissa kun muut hyppäsi. Ravissa kääntyi ihan ok, mutta laukassa taas katastrofi. Muutaman kerran piti tehdä voltti kun meinasi lähestyä estettä sivusta kylki edellä. Kerran huonolla alulla mentiin 2 esteen jälkeen pois. Aika monta kertaa saatiin ne 4 estettä peräkkäin tulla että Krista oli tyytyväinen (kaikki esteet pysy pystyssä). En tiedä kuinka kammottavaa oma istunta oli kun olin jo valmiiksi alkutunnista kauhuissani. Ohjat ainakin pysy lopussa paremmin käsissä. Hyppelyn loputtua sykemittari näytti 199 (maksimeitahan se ei tallenna). Uusi ennätys! Tunnin keskisyke 168. Kovempi kun mitä oon sählyssä saanut. Huh!
 
Palaute oli kuitenkin kannustavaa että hyvä mennä välillä vähän haastavammillakin kun Emppuhan menee peräänannossa alkeistunneillakin. En silti oo omaan suoritukseen tyytyväinen. Olin taas liian lepsu. Pohkeistakaan ei mitään hajua jälkikäteen. Ja oishan se ollu kiva jollain varmalla hyppiä niitä jättiesteitä :)
 
Ongelmia:
alkutunnin jännitys (siitäkö kaikki ongelmat johtui?)
huono ohjautuvuus
laukannostot
jättiloikat
ratsastajan sinkoutuvuus
kantapäät ei pysy alhaalla
 
Parannusta:
en tippunut ekalla
tuntuma esteillä parani loppuhypyillä