Kenttä oli vielä kova, joten taas oli koulutunti luvassa. Pohkeenväistötreeni jatkui. Hauskasti on Aaltiksen ja Nowan tuntisisällöt muistuttaneet toisiaan peräkkäisillä tunneilla. Eilisen jälkeen olin ihan tyytyväinen että pääsin jatkamaan pohkeenväistöjen kanssa. Ratsastajia oli tunnilla 6 ja kelinä -14 ja me siis pihalla. Pysyin kuitenkin lämpimänä kun oli vaatetus kohdillaan.

 
Kuntoon laitettaessa Grandi oli alkuun ihan ok rauhassa. Valot kävi pari kertaa hetken pois, mutta tuli onneksi takasin, muuten olisin ollu pulassa. Toisen etusuojan anto laittaa, sitten alko hyörintä. Apuihmisen avulla sain laitettua toisen suojan ja satulan. Suitsiminen onnistu yllättävän hyvin ja nopeasti.
 
Alkutunnista Grandi tuntu tosi kivalta. Kerrankin suht rauhalliselta ja kuuliaiselta. Ehkä paras alkuverkka sen kanssa tähän asti. Asettelin ja taivuttelin ja muistin kehua kovasti aina kun näkyi edes vähän yritystä. Väistöjä mentiin ensin käynnissä, sitten ravissa. Garndin kanssa homma oli suht helppoa eikä hirveästi saatu kommentteja. Asetuksista taas tuli sanomista. Ja taas oli alkuun semmonen tehtävä etten tajunnut. Uralta linja sisään puomin yli, taivutusta, väistö uralle, päähän voltti, väistö uralta, taivutus ja puomin yli. Väistöt tuli tallin päähän ja kierroksella väistettiin kumpaankin suuntaan. Kehuja tuli että meillä meni hyvin. Mutta oonhan mä kouluvääntöäkin mennyt ahkerasti. Ja Grandi nyt osaa vaikka mitä kunhan sen saa vaan tekemään. Onneksi tahtoi tehdä. Välillä mentiin kyllä vähän kipitystä. Ja sitten taas kehuin vuolaasti kun meni hyvin.
 
Seuraavana hommana oli laukata keskilinjalla olevien 2 puomin yli. Väliä niillä oli 13 metriä. Opastus oli että laukka-askelten määrän saa valita itse kunhan on tasaluku. Ennen päätyä muut otti raviin ja käänsi vuorotellen vasemmalle ja oikeaan, Grandin ja Madonan piti vaihtaa laukka askeleessa. Me alotettiin Grandin kanssa ja mentiin rauhallinen 4. Joka kerta taisi osua askeleet ja tulla 4. Parannusehdotuksena oli että pitäisi ite rentoutua enemmän puomien välissä, istua kunnolla ja vähän myödätä. Tunnustan että pidätän siinäkin aika tiiviisti kun pelkään että muuten vauhti kiihtyy. Laukanvaihdot sujui jotenkuten. Tarkotus oli vissiin vaihtaa laukka puomeilla, mutta en tajunnut sitä niin vaan yritin vaihtaa aina suoralla puomien jälkeen. Muutama vaihto taisi kuitenkin tulla. Vauhti ainakin pysyi hallittuna. Laukkatyö Grandin kanssa oli muutenkin tosi mukavaa.
 
Lopuksi yritettiin sitten vaihtaa laukkaa puomeilla. Taas alotettiin Grandin kanssa. Nyt ei sitten vaihdoista meinannutkaan tulla enää mitään. Laukka kiihtyi kohtuuttomasti puomeja kohti, muualla sain sen välillä suht haltuun. Muutama vaihto tuli, mutta aika kamalaa oli. Aika pitkään me sitä Grandin kanssa hinkattiinkin kunnes lopuksi saatiin muutama vaihto onnistumaan. Grandi ehkä osaisi mutta minä näköjään en. Ajan hepoa varmaan jotenkin alitajuisesti eteen, apujen ajotus tökkii, uusi sisäpohje on vaihdoissa mystisesti kokonaan irti, johtaminen aika onnetonta ja kouluistunnassa painoapukin varmaan huomaamaton tai muuten vaan väärä.
 
Muiden tehdessä laukanvaihtoharjoitusta me sitten kevenneltiin loppuraveja. Sain Grandin tosi kivasti kuulolle ja pyöreäksi. Isot volttikahdeksikot toimi hyvin ja asetuksetkin meni jo läpi kuten pitikin. Huippua! Olin tunnin jälkeen tosi tyytyväinen Grandiin. Laukanvaihtoja lukuunottamatta meni tosi kivasti. Niin kivasti että toivoin Grandia seuraavallekin päivälle.
 
Ongelmia:
väistöissä asetukset oli väärään suuntaan
ohjasote ei ole tarpeeksi tasainen kun hevosen muoto ei pysy tasaisena
laukanvaihtoja yrittäessä lähti kaahailemaan
 
Parannusta:
kuunteli kivasti
kun muistin kehua niin toimi hienosti
lopussa pyöristyi ravaillessa