Tallille mennessä oli ihan yllätys että Tellu ei olekaan laitumella. Jonkinmoisen säädön jälkeen sain itseni puhuttua kisaamaan Tellulla kakkosluokkaan eli heB (kun olin siihen kuitenkin Pallolla ilmottautunut), ohjelmana B-merkin kouluohjelma 2010 (pdf). Sama rata kuin OSM-kisoissa eli edellinen menemäni ennen tätä päivää. Mieluummin olisin vaihtanut ratsua ekaan luokkaan eli helppoon C:hen mutta kun se ei onnistunut niin lähdettiin sitten kokeilemaan B:tä vaikka olinkin sitä mieltä ettei ratsukkona olla helpon B:n tasolla. Tahdoin kuitenkin startata Tellulla ja saada kisoista Cup-pisteitä. Kakkosluokassa oli 6 lähtijää, edelleen satoi vettä ja lämmintä oli n. +15.

 
Letityskuminauhat sain Venlalta lainaan sillä itellä oli vain vaaleita kumppareita mukana. Ruskea passasi Tellulle hienosti. Letit väänsin hepolle jo ennen viimeistä tuntia, joten estetunnilla on ollut vähän huono tarrata tarvittaessa harjaan. Tellu taisi mennä 3 tuntia alle. Satulan alla Tellulla on vielä lampaankarva käytössä, joten huopa ei osu selkään. Mentiin siis samalla valkoisella kouluhuovalla Tellunkin kanssa. Tellulle plussat hienosta käytöksestä hoitamisen ainana, ei äksyillyt yhtään.
 
Verkassa alotin taivuttelemalla ensin käynnissä ja sitten ravissa. Pohkeet toimi vähän huonosti kannuksista huolimatta. Turpaa sai vähän hilattua alas kun myötäsi ulkoa kunnolla ja veti hepan sisäohjalla lähes linkkuun. Hetken päästä sekin lakkasi toimimasta. Sitten tehtiin voltteja, siirtymiä ja pohkeenväistöjä. Ei ihan täsmällistä mutta melko ok. Itekin rupesin jo hyytymään. Se mikä vähän yllätti niin en jännittänyt kisoja yhtään missään vaiheessa. Reilut 30 jännityskertaa vissiin riitti ainakin koulukisajännityksen poistamiseen.
 
Radalla en jaksanut keskittyä koko aikaa täydellisesti. Tellu meni pitkänä ja oli yllättävän tahmea. Muutaman kerran tie meni metrin sivuun ja kaikkiin kulmiin en saanut edes asetettua. Tuomarin pisteet on vitosesta kutoseen. Pohkeenväistöt vaatimattomia, hevonen pyöreämmäksi kaulasta ja temponlisäykset vaatimattomia tai ei eroa. Kiinnitä huomiota taivutuksiin. Mentiin sentään suoraan. Prosentteja tuli 54,35 eli heittämällä läpi vaikka muoto ei ollutkaan vaadittu ja hepo vähän tahmea. Tulokset yllättivät ja näillä pisteillä oltiin kolmansia. Ruusuketta ei saatu mutta puolenvälin paremmalle puolelle. Hyvä me!
 
Verkassa mentiin pitkänä kuten radallakin. Kuvasta kiitos Suville.