Tänään kävin tuuraamassa hepan liikutusta. Mentiin taas itsenäisesti, muka ennen tunteja kuten eilenkin. Pakkasta oli reilu parikymmentä, maneesin mittari näytti -10. Ratsastusaika jäi vähän alle tuntiin.

 
Nyt hepo oli vähän helpompi alkuun. Vähän käyntityötä aluksi, siinä oli hieman hankala. Ravissa meno helpottui suht nopeasti. Muutaman kerran kiukkuili ja näin asennosta, korvat luimistuivat ja hepo meni vartalosta linkkuun, että tekee mieli pukittaa. Pari pientä pukkia tunnin aikana sitten tulikin, juuri näin ennakoidusti. Pitäisi vissiin opetella pitämään ratsu suorana noissa tilanteissa. Aluksi maneesissa oli yksi hevonen meidän lisäksi, myöhemmin kuvioihin tulivat tuntilaiset.
 
Muutama laukkapätkä otettiin kun tuntilaisia rupesi tulemaan. Sitten verkkailtiin muiden joukossa ravia ja hepo rupesi tuntumaan melko kivalta. Kun tuntilaiset kokoontuivat kuuntelemaan tehtäväänsä niin otettiin laukkaa kumpaankin kierrokseen. Vauhtia oli aavistus liikaa mutta suht kelpo menoa kuitenkin. Meille jätettiin pieni kaistale maneesin takapäähän ja siellä työstettiin laukka-ravisiirtymiä kumpaankin kierrokseen. Siirtymissä pää nousi, ainakin laukasta raville siirtyessä. Mutta kun siirtymiä teki neljännesympyrän välein niin muutaman askeleen aikana meno aina tasottui. Se oli kiva huomata. Yritin keskittyä istumaan tarpeeksi taakse, pitämään jalat edessä ja kädet koholla. Loppuun laukattiin vielä jokunen kierros putkeen. Parani taas kivasti aiemmasta.
 
Lopuksi ravattiin vielä ympyrällä kumpaankin suuntaan. Tasaista menoa. Yritin nohitella takasia vielä paremmin hommiin ja saada lisää reippautta ilman että menisi kiireiseksi. Yritykset yleensä aiheuttivat sen, että ratsun pää nousi ylemmäs. Muutaman tasaisen kierroksen jälkeen lopetin. Tänään en ehtinyt vaihtaa hanskoja, joten 3-sormilla vedin koko treenin. Hepokaan ei hionnut edes korvista vaikka mielestäni meno oli eilistä rankempaa.
 
Lopuksi hepo vielä esitteli sisäistä t-rexiään. Kun laitoin sille maneesissa loimea päälle ratsastuksen jälkeen niin mokoma näykkäisi reidestä. Hevonen ei edelleenkään ole lihansyöjä. Pitää vissiin ruveta pomottamaan tammaa enemmän että jättää mokomat kujeet. Talliin käveli sitten hyvin säyseänä lampaana. Ehkä se luki ajatuksiani että jos vielä ryppyilet niin näytän sulle.
 
Ongelmia:
pari minipukkia
reidestä haukkaus
ratsun pään nouseminen siirtymissä
oma istunta
laukannostoissa takaosa meinasi liirata sisään
 
Parannusta:
alku oli vähän helpompi
tuli taas tasaiseksi