Yllättäen päädyin taas perjantainakin tallille. Olin hieman ihmeissäni että mahduin ekalle tunnille kun aiheena oli esteitä. Ankki oli pitämässä kuten pitääkin ja ratsastajia oli tunnilla vaan 4! Ratsukseni osui Nowalta Aaltikselle muuttanut Kari. Muuten Kari oli ihan letkeä hoitaa mutta kavioiden putsaamisesta se ei selvästi tykännyt. Siinä vaiheessa kun hampaat näkyivät, päätin laittaa hepon kiinni. Sitten sujui mukavasti. Kelinä pihalla oli -7.

 
Maneesissa kanniskeltiin ensin pystyihin rakennusaineita. 4 pystyä siis. Meni vähän yliajalle. Selkään loikattuani olin iloinen siitä, miten reippaalta Kari tuntui. Vähän painoi sisälle, kulmissa varsinkin mutta muuten ihan ok. Laukassa meni pitkänä ja takamus uran sisällä. Kun yritin kääntää etuosaa takaosan kanssa samalle linjalle niin koko hevonen lähti valumaan kentän keskelle. Ei ihan putkeen mennyt se suoristusyritys.
 
Ekana loikittiin kahdella ravipuomilla höystettyä pikkuristikkoa. Myötäsin jo puomeilla liikaa ja hyppäsin ennen hevosta. Välillä taas tultiin vähän löysänä. Lopulta sain ohjat pidettyä tarpeeksi tiukalla ja hevosen tarpeeksi reippaana mutta omat hypyt oli silti rumia. Takakaari hyökkäsi hypyissä kimppuun. Palaute oli kuitenkin lopuksi positiivista. Sitten este nostettiin pystyksi ja junnummat ratsut eli Kari ja Vieno saivat jumpata siinä ihan kunnolla. Esteen jälkeen tuli kyllä tosi monesti vasen laukka vaikka oikeaa haettiin.
 
Sitten edistyneemmät hyppäsi kaarevia linjoja ja me mentiin ekan esteen jälkeen seuraavasta oikealta ohi, iso ympyrä seinälle asti ja sieltä kaarta pitkin seuraavalle esteelle. Ekalla kerralla tuli siinäkin vääriä laukkoja. Seuraavalla kerralla sai mennä seuraavan esteen heti putkeen jos tuli oikea laukka. Sillä kertaa onnistui ja tokankin esteen jälkeen tuli oikein. Kolmannella kerralla taas vaihdeltiin laukkoja ja tehtiin ympyrä.
 
Sen jälkeen hypättiin linja toisesta suunnasta. 5 laukkaa piti tulla väliin. Ekalla kerralla jouduin vähän ajamaan eteen ja ekan esteen jälkeen vaihtoi ristilaukalle. Koko väli mentiin ristilaukkaa ja jouduttiin vielä ponnistamaan hieman kaukaa seuraavalle ja sen jälkeenkin taisi tulla väärä laukka. Toinen yritys meni hyvin.
 
Lopuksi hypättiin vielä halkaisijoilla olevat esteet noin koko maneesin kattavaa kahdeksikkoa pitkin. 2 estettä, kumpikin kahdesti eli 4 hyppyä. Meni ihan ok. En muista mentiinkö kahdesti. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt Karin reippaudesta. Tykkäsin myös tehdä vähän nuoremmille hevosille sopivia jumppatehtäviä. Ei menny niin pahasti vääntämiseksi. En muista että tiputeltiinko mutta kieltoja ei ainakaan tullut. Esteetkin oli sangen maltillisen korkuisia, n. 50 - 70 cm.
 
Ongelmia:
pohkeet ois voineet olla paremminkin kiinni hypyissä
suoralla laukatessa takapää karkasi uran sisäpuolelle
aika pitkä laukka
aika monesti väärä laukka esteen jälkeen ja korjasin aika hitaasti
 
Parannusta:
liikkui mukavan reippaasti
ei yhtään kieltoa eikä ohimenoa
sain kevään perjantain tuntien aihelistan kun pyysin