Tänään jo arvelin saavani Tellun tunnille ja olin mielissäni kun näin kävi. Jee, Telluputki! Karsinassa tamma oli muuten nätisti mutta kopautti mua takajalalla käteen kun harjasin mahan alta. Tosi paha sanoa että oliko tahallista vai vahinko, kovaa ei kuitenkaan potkaissut. Ilmoitin kuitenkin että tämä ei ole suotavaa. Tellun oma satula oli korjattavana, joten mentiin Riiviön satulalla. Ratsukoita tunnilla oli 9 ja kelinä aurinkoinen +18.

 
Satulasäädöstä johtuen en kovin pitkään ehtinyt mennä käyntiä. En siis ehtinyt mennä tuntumalla käynnissä vaan ravi päälle. Alkuverkasta taas sama kritiikki kun aiemminkin että menisin mieluummin itsenäisesti suuntaa vaihdellen. Nyt sentään tajusin mennä kiemurauria että sain aseteltua vuoroin kumpaankin suuntaan. Itellä oli vähän vajaakuntonen olo ja eilisen jäljiltä kurkku kipeä joten en ollut ihan parhaassa terässä. Välillä turhautti kun tajusi ratsastavansa vähän sinnepäin. Ravissa Tellu ei pyöristynyt pätkän vertaa. Alkuverkassa sitten laukattiinkin toiseen kierrokseen, taisi olla oikea. En usvatellut vaan halusin hallittua laukkaa. Yritin saada takajalkojakin töihin. Meno oli kontrollissa ja laukka lyhyehköä mutta hepo pitkähkö. Alkutunnista tuli taas sanomista olikohan oikeaan kierrokseen että huolehdi ulko-ohjalla ettei kaula taivu liikaa.
 
Päivän tehtävänä alotettiin kouluohjelmien asioiden treenaus. Tänään lähinnä siirtymiä, voltteja ja ympyröitä. Ja tietty harjoitusravia. Aluksi mentiin ravia ja käyntiä, ravilisäys, 3 - 5 askeleen käyntiinsiirtymä ja volttailua. Lisäykset jäi keskiravista enkä jaksanut ratsastaa tarpeeksi eteen. Siinä sai keventää. Muuallakin vähän lusmusin kun harjotusravissa rupesi uuvuttamaan. Alkuun Tellu ei meinannut malttaa kävellä käyntiaskelia mutta se onneksi parani. Voltit oli monesti väärän kokosia ja itellä oli hahmotusongelmia kentällä 10 metrin kanssa.
 
Sitten vaihdettiin suuntaa ja mentiin laukka-ravitehtävä. Käynnistä laukannosto ja ympyrä, kulman yli laukassa, pitkälle sivulle ravipätkä (pitiköhän sinne tehdä voltti?), laukannosto ja 20 metrin laukkaympyrä. 20 metriä ei hahmottunut kymmentä paremmin. Sitten oltiin liirattu jonnekin pois reitiltä kun en ihan sitäkään hahmottanut. Ravisiirtymä ja lopulta hetkeksi käyntiin ja taas alusta. Ensin oikeaan ja sitten vasempaan kierrokseen vielä pikkuhetki. Paremmassa treenikunnossa tätä ois mielellään jatkanut hetken pidempäänkin. Varsinkin tuo laukkaa sisältänyt osuus oli kiva. Parhaimmillaan sain hepon laukasta rauhalliseen raviin, pahimmillaan pompin kaahotuksessa.
 
Ens viikolla ois vissiin tarkotus jatkaa, nyt maneesissa ihan kirjaiden avustamana. Helpottaisi koko tuntia kun ehtisi välillä kävellä ohjastuntumalla. Siinä saan kuitenkin hepon paremmin kontrolliin kuin ravissa.
 
Ongelmia:
puolikuntoinen kuski, en antanut 100 % tehoja
pohkeet menee liian taakse
kädet lähemmäs toisiaan
 
Parannusta:
melko tasaista menoa
 
Välikäynti. Tässä ei ehkä haittaa eksoottinen ranteen taivutus. Kuvasta kiitos Miialle ja Venlalle.