Piti vielä käydä tuppautumassa yhdeksänneksi ratsastajaksi kavalettitunnille. Alkuun näytti siltä etten mahdu mukaan mutta 1,5 tuntia ennen tunnin alkua tuli soitto että mahdun sittenkin. Easyn kanssa tuli tästä syystä vähän kiirus. Kymmenessä minuutissa vaihdoin siis ratsua. Kora oli jo edellisellä tunnilla, joten satuloinnilta vältyin. Meidän tunnin aiheena oli kavaletteja, joten Koralle vaihdettiin suitset: thiedemanien tilalle normivermeet (suoralla kumikuolaimella) + martingaalit. Lisäksi suojat jalkoihin. Olin jo tässä vaiheessa melko hyytynyt pikaisesta ratsunvaihdosta ja sinkoilusta.

 
Kelinä pilvinen +9 ja me maneeissa. Kavalettitehtävä oli samantyyppinen kuin perjantaina mutta vähän helpotettu. Alkuverkkana ravailtiin kuitenkin pääty- ja keskiympyröillä ja nosteltiin vähän myöhemmin pääty-ympyröillä laukkoja. Kora narskutteli alusta asti melko paljon. Kulki myös hitusen pitkänä. Opelta tuli kommenttia että mun kädet ja jalat on liian takana. Jonkin verran keskittymistä vaati kummatkin. Jos hevonen on hidas pohkeelle niin kannattaa kuulemma ensimmäiseksi tarkistaa ettei pohkeet ole karanneet liian taakse. Tänään hepo eteni paremmin kuin viimeksi ja laukatkin nousi alkuverkassa yhtä lukuunottamatta kuten pitikin. Edellisen tunnin kuski sanoikin että kummatkin nousi hyvin. Lisävauhtiin ei enää pelkkä raipan heilautus riittänyt vaan nyt muutaman kerran kosketinkin esteraipalla takamukseen. Aika pitkät ympyrällä ratsastukset oli. Kertaalleen hepo säikähti jotain nurkassa kun laukattiin ohi ja vähän hätkähti sisäänpäin. Ei mitään isompaa onneksi.
 
Kavaleteilla alotettiin ensin hyvin varovaisesti yhdellä ja tarkotus oli vaihtaa laukka hypyssä vasemmasta oikeaksi. Ei onnistunut meillä ekalla yrityksellä. Tultiin kuulemma liian rauhallisesti sisään. Ope sanoi että parempi kyllä että hepo on rauhallinen kuin liian reipas. Ihan normaalit hypyt tuli kavaleteille joka kerralla. Miksiköhän se välillä tekee jättiloikkia ja mulla hyppää pikemminkin pienesti? Jollakin kerralla Kora tarjosi alkuun kahdesti oikeaa laukkaa vaikka olin nostamassa vasenta. Seuraavalla kerralla tultiin kavaleteille vähän reippaammin eikä vaihtunut edelleenkään. Hepo kuitenkin kääntyi hyvin. Muistaakseni kolmannella kerralla hypättiin kaksi kavalettia. Sitten tultiin jo suht reippaasti sisään. Ekassa hypyssä laukka vaihtui mutta tokassa ei. Väli meni siististi neljällä laukalla. Kolmatta kavalettia ei ehditty hypätä. Vähän tuntui tynkätunnilta. En ehtinyt hepastakaan saada kunnolla otetta. Laukkaakin mentiin niin lyhyet pätkät kerrallaan.
 
Loppuraveissa kulki taas paremmin mutta narskutteli vielä siinäkin. Eikä samanlaista showravioloa tullut. Loppuverkkakin tuntui vähän lyhyeltä. Ei ollut oikeen tehokasta menoa tämä tunti. Viimeksi meni paremmin. Tunnin jälkeen Kora oli kuitenkin huomattavasti hikisempi kuin Easy. Mahtoikohan olla jo edellisen tunnin peruja tai sitten sillä on melko huono kunto. Tänään tuntui vastoin ennakko-odotuksia että Easyn kanssa meni paremmin.
 
Ongelmia:
narskuttelu
hepo meni vähän pitkänä mun makuuni
3 kertaa väärä laukka (oikea kun pyysin vasenta)
 
Parannusta:
kummatkin laukat nousi huomattavasti paremmin (oikeaa ei nostanut viimeksi)
ei kummallisia loikkia tälläkään kertaa
liikkui alusssa paremmin eteen