Luin uusinta Hipposta ja sain virikkeitä. Nina Fagerström puhui valmennusjutussa miten ratsu pitäisi saada ulko-ohjan ja sisäpohkeen väliin. Ihan niin kuin kaikki muutkin opet sanoo. Puhetta lehdessä oli myös kulman jälkeen kiemurtelusta ja miten sitä pitää hallita juuri näillä sisäpohkeella ja ulko-ohjalla. Haaveilin tänään siis herkästä ratsastuksesta ja kuuliaisesta ratsusta.

 
Tallille meno venyi taas iltaan. Kuuden tunnilla ois ollut vähemmän väkeä mutta aikataulullisesti olin seitsemän tunnin kanssa samaan aikaan maneesissa. En saanut omaa kaistaletta vaan ehdotin että suihkisin joukossa. Tein lähes samaa kuin tuntilaisetkin. Alkukäynnit pitkin ohjin otettiin vähän pidemmän kaavan mukaan ja verkkaravin aikana mentiin myös käyntipätkiä ja hitusen siirtymiä.
 
Tuntilaisten tehtävänä oli kulmien ratsastus neliöillä ja se sopi omaankin treeniin täydellisesti. Ravissa vasen kierros tuntui hankalammalta ja ratsu kulkevan vähän avomaisesti etuosa sisälle karkaamassa. Kumpaankin suuntaan sisäpohje olisi voinut toimia (tai heppa uskoa sitä) vielä paljon paremminkin. Ratsu ravasi reippaasti ja yritin saada takaosaa töihin. Käyntipätkät oli kaikista työläimpiä saada hepo liikkumaan kunnolla. Pohkeista ei tullut joka kerta reaktiota eikä välillä raipastakaan meinannut.
 
Laukka sujui kumpaankin kierrokseen suht ok. Alkuun mentiin vähän lujempaa kunnes tajusin taas ettei Easy hidastu ohjista vetämällä vaan istumalla ite rauhallisesti ja myötäämällä. Loppuun tulikin rauhallisempia pätkiä. Hetkittäin meni hyvin ja ratsu meni rauhassa, välillä kiihtyi ja painoi kulmissa sisään eikä taipunut kunnolla. Miinusta myös laukannostoista. Tänään tuli taas pukkia ja poukkoilua, laskin että kolmesti. Kun edellä oleva heppa lähti laukkaan niin Easy rupesi pomppimaan paikallaan. Sitten nollattiin tilanne käynnillä. Ekalla kerralla tarjosi ravia ja laukkaa eikä malttanut kävellä. Toisen pomppimisen jälkeen hepo malttoi mennä rauhassa käyntiä ja sain nostettua laukan siitä. Pään viskomista laukassa esiintyi jonkin verran vaikka omasta mielestäni pidin pohkeet lähellä ja ratsu reagoi niihin. Ohjat oli ehkä pikemminkin liian pitkinä.
 
Loppuraveissa hepo oli edelleen vähän epätasainen edestä. Peilistä vilaisemalla huomasin että hepo kiiruhtaa ja takajalat yrittää lusmuilla. Aika pitkään pyörittelin sitten vielä ravia että sain takaosan paremmin töihin ja moottorin rullamaan pitkiä ja rauhallisia askelia eikä kipitystä. Reagointi pohkeisiin oli paljon parempi ja raipallakin riitti kevyt kosketus muistuttamaan takajalkoja. Plussaa se että lähes koko tunnin oli sellainen olo että ratsu oikeasti kuuntelee ja työskentelee. Neliöllä sen huomasi ekan kierroksen jälkeen siitä että Easy lopetti ohi meneville hepoille luimimisen. Hikeen en ratsua silti saanut.
 
Loppuraveissa oli semmonen olo että nyt voisi ruveta työskentelemään. Hitusen mentiin pohkeenväistöä mutta haaveilemani avot ja sulut kaarevilla teillä jäi tilanpuutteen takia menemättä. Huomasin tunnilla sen, että kulmissa käytän melko vähän ulkopohjetta. Milläköhän sitten käännän? Lisäksi havaitsin että ulkokäteni vaeltaa kulmissa omille teilleen. Aika paljon sai keskittyä siihen, että se pysyisi paikallaan eikä valuisi eteen ja ulos. Ulko-ohjan tuntuma voisi siis olla edelleen tasaisempi.
 
Ongelmia:
pomppimiset
kiihdytys tai kiirehtiminen
 
Parannusta:
seisoo nykyään selkäännousussa nätisti aloillaan
on melko kuuliainen ratsastaa
käyttäytyi tallissa jo hyvin ennakoidusti ja komentamalla vähän paranee