Tänään osa porukasta toivoi leikkituntia mutta päädyttiinkin puomitehtävään. Pallolla olisi leikitkin onnistuneet, samoin ilman satulaa meno. Koulukisatkin jäi nyt sitten haaveeksi kun ainoa kaikille avoin luokka on helppo A. Oltiin Tuulin kanssa hyvin yksimielisiä siitä ettei kannata sitä lähteä vielä kokeilemaan.

 
Tiina piti tunnin, ratsukoita oli 8 ja oltiin maneesissa (pihalla pilvinen +9). Pallo ei alkutunnista ollut yhtä automaattisen helppo kuin viimeksi. Vähän piti työstää. Oikealle asettui huonommin ja vähän puski vasenta pohjetta vastaan. Perus alkuverkassa eli ravivolttien pyörittelyssä meni ihan ok. Omat käyntiväistöpätkät pohjekontrollin hakemiseksi ehdittiin ottaa sitten vasta vähän myöhemmin.
 
Puomeja oli kasattu toisen pitkän sivun viereen 3 ja 3, toisen pitkän sivun viereen 1 ja 1 ja niiden yksittäisten yli oli tarkoitus tehdä ravivoltit uralle eli ulospäin. Ensin halkaisija volteilla oli n. 7 metriä, sit 5 m. Toisen puolen kolmet puomit oli ensin ravipuomeja, sit ne nostettiin toisesta päästä ylös puolikkaiksi kavaleteiksi. Ja tätä mentiin harjotusravissa jalustimet kaulalla. Suoralle sivulle ravia piti lyhentää ja koota, en oikeen tiedä miten onnistui. Ravivoltit meni ihan siedettävästi, alkuun mentiin vähän suorana länkkärityyliin kun taas jäi jotain sisäistämättä. Sitten tuli käskyä että taivuta. Kivastihan poni taipu ja meni vaikka mimmoselle sykerölle, mutta aavistuksen puski ulkopohjetta vastaan kummassakin kierroksessa. Pahemmin vasenta vasten. Volteista omasta mielestä ensimmäinen neljännes oli kaikista huonoin ulospuskemisen takia. Loppuoikomisia en niin huomannu. Kommenttia tuli myös että sisäpohje töihin. Taisi sisäpohjekin hyytyä loppua kohti.
 
Heti kun suoran puomit nostettiin kavaleteiksi niin homma meni taas hankalammaksi. Pallo vähän kun pysähtyi joka kerta ennen kavaletteja. Vissiin kertaalleen koko tunnin aikana päästiin yksi kolmen sarja sujuvasti. Välillä myös venkoili viime hetkellä oikeaan reunaan. Ite yritin ajatella enemmän ylös (en tiedä mistä se näkyi) niin Tiinalta tuli kommenttia että pitää ajatella eteen. Mentiin sitten ehkä vähän turhan reippaastikin siinä suoralla puolella kun aluksi siinä piti koota ja mennä tasaista tahtia. Alkutunnista muistin jopa vähän aikaa keskittyä tasaiseen tahtiin.
 
Välikäynnit pitkin ohjin oli melko pitkiä mutta kuski ei näemmä silti palautunut kunnolla. Ehkä ponikin rupesi vähän hyytymään loppua kohti. Jälkimmäinen suunta oli huonompi. Pitkin ohjin Pallo kyllä venytti hienosti eteen alas.
 
Laukat jäi tällä kertaa kokonaan välistä. Ravissa oikealle asettaminen oli taas vähän hankalampaa. Turpa oli kivasti alas mutta takajalkojen työskentelystä en oo niin varma. Kovin korkeita liikkeitä Pallosta tuskin irtoaakaan. Ja kummasti ne puomit aina hankaloittaa elämää. Loppuravissa poni venytti kaulaa kivasti eteen alas tuntumalla. Taas uusi kokemus.
 
Ihan loppuun testasin etuosakäännöstä, peruutusta ja pysähdyksiä. Peruutus meni tosi helposti mutten saanut ponia pysähtymään jalat tasan. Jäi myös meidän laukasta pysähtymiset tänään harjottelematta :) Helpon A:n ohjelmaan ois tullu lisäksi vielä raviväistöjä ja vastalaukkaa. Mimmonenkohan räpellys siitä ois tullu? Kiva ois vaikka yksityistunnilla ratsastaa se ohjelma läpi (raipan kanssa) ja saada kommenttia samalla tekemisistään. Keskiaskellajitkin Pallon kanssa on vielä treenaamatta. Sääli vaan että Aaltiksen nettisivuilla sanotaan että Pallon koulutustaso on helppo B. Vähän venymisen paikkaa sitten :)
 
Itelle tahtoisin taas kunnon piiskausta että kuski töihin.
 
Ongelmia:
volteilla sisäkäsi karkasi sisään
ranteet ei pysyny suorana
puski vasenta pohjetta vasten
 
Parannusta:
perushyvä
ei kompastellut kuin ehkä kerran