Estevalkkaan lähdin melko varmana että Telluputkeni jatkuu. Olinpas sitten väärässä. Ratsukseni oli merkattu yksi uusista tulijoista, korkea Teksu. Ekaa kertaa uudella ratsulla ja estevalkkaan. En ollut kovin mielissäni. Hevosvalikoima oli muutenkin vähän eksoottinen Paksun, Ruusun ja Koran ollessa mukana. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja kelinä vaihteleva pilvinen n. +15. Kelistä huolimatta mentiin kentälle. Ratsun kuntoonlaiton sain ulkoistettua, joten hommaksi jäi vain kasata esteet pikavauhtia kun pystytysohjeet oli kadonneet matkasta. Tien viereen 3 kavalettia 18 metrin välein, keskelle pysty, portti ja pysty 17 metrin välein ja tallin sivulle kaksi pystyä kaarevalle tielle.

 
Teksun suitsitukseen tuli olympian leukaremmi. Amin etuturpis napattiin hätiin ja ope viritti sen paikalleen. Alkuverkka meni taas vähän hätäsesti mutta totesin että ravissa toimii ihan hyvin. Iso heppa ja isot liikkeet. Sitten saatiin ohjeet ekaan tehtävään. Kuulemma tänään on perustehtäviä johtuen eritasoisista kuskeista ja erikoisemmista ratsuista. Laukkaa ei ennen kavaletteja menty. Tarkotus oli alkuun tehdä väleihin ympyrät ja aina suoristaa muualla. Ulkopohje taisi olla jo siinä turhan kevyellä käytöllä. Sitten kun ruvettiin menemään ilman ympyröitä niin väliin ois pitänyt saada 5 laukkaa, joka osottautui meille erittäin hankalaksi. Ekalla kerralla tuli tasaset 4 ja 4. Hepo ei kuulemma ollut ohjien ja pohkeiden välissä. Tunnustan että tänäänkin toimin vajaateholla. Saatiin lähemmäs kymmenen sakkokierrosta eikä siltikään onnistuttu. Hepo oli pitkä ja vähän raskas edestä enkä osannut istua sitä tarpeeksi lyhyeen laukkaan ja pitää pohkeilla laukkaa yllä. Kaahotettiin neljällä tai tiputettiin raville. Jotenkin en saanut itteäni ryhdistäytymään. Pahempaa piiskausta ois vissiin pitänyt olla kun nyt ope oli melko kilttinä. Lopulta mentiin rauhassa, noin viidellä laukalla mutta vähän ravilla höystettynä. Tätäkin mentiin muistaakseni kumpaankin suuntaan.
 
Seuraavaksi mentiin pystylinjaa. Alkuun siinäkin tehtiin oikeassa kierroksessa ympyrät väliin ja en osannut siinäkään ohjata kunnolla. Sisäkäsi alemmas, ulkokäsi lähemmäs harjaa ja ylemmäs, katse menosuuntaan ja ulkopohje töihin taisi olla ohjeet. Muutama kerta mentiin ympyröiden kanssa, sitten suoraan ja tähän piti tulla 4 laukkaa väliin. Välillä vähän kiemurreltiin, varsinkin jos hepan huomio herpaantui välillä. Yritin saada laukkaa lyhyeksi mutta sitten meinasi mennä jo löysäksi. Hypyissä olisin omasta mielestä voinut myödätä paljon paremminkin mutta siitä ei tullut sanomista. Siitä tuli että pitäisi muualla istua pystympänä eikä etukenossa ja pidättäessä ei vain kiskoa ohjista niin että takamus nousee satulasta. Hypyissä vauhti kiihtyi ja kertaalleen roikastiin jälkimmäinen väli kolmella. Vääriä laukkojakin oli jonkin verran mutta olin sentään ite kartalla niistä ja osasin korjata. Tätä mentiin kumpaankin suuntaan mutta aina hypättiin koiramaneesia kohti. Itekin siinä mokailin kun lähdin kiittämään ja könöttämään heti hypyn jälkeen ja hepo karkasi siinä kaarteeseen. Vika hyppy jouduttiin uusimaan ja käsky kävi mennä esteen jälkeen suoraan eikä ennen estettä saanut kiemurrella. 25 minuutin kohdalla päälle iski iso sadekuuro ja kastuttiin litimäriksi.
 
Pikkuhiljaa rupesin saamaan juonesta kiinni ja sain pohkeita paremmin käyttöön. Ohjatkin oli alkutunnista liian pitkänä niin nyt tajusin itekin keräillä niitä. Lopuksi hypättiin vielä kaarevaa linjaa kumpaankin suuntaan. Muualla sain laukkaa hetkittäin hyvin takas mutta hypyssä hepo kiihtyi. Aika kovasti sai kääntää että osui seuraavallekin esteelle. Kaarevalla mentiin mutta laukka pysyi koko ajan samana. Loppua kohti meno parani eikä tuntunut enää niin kaamealta. Suurimmat ongelmat johtui kuskin lepsusta menosta. Jotenkin en saanut itseäni alusta asti kunnolla hommiin.
 
Estekorkeus ei 70 sentistä yli noussut jos nousi edes siihen. Teksulle plussat siitä että meni kaikista yli vaikka välillä kiemursikin hieman. Kuulemma tällä jos ratsastaisin niin oppisin ratsastamaan, olisi paremman kokoinenkin kuin Tellu. Tellu kuulemma antaa niin paljon anteeksi. Alkutunnin melko epätoivoisesta menosta nousin kuitenkin uteliaan kiinnostuneeksi hyppäämään Teksulla toistekin. Menisiköhän nyt heti paremmin kun on hajuja siitä miten se toimii? Jalkojen onneton käyttö oli osasyy meidän alkutunnin ongelmiin. Opekin kommentoi että tämä oli semmonen palautus maanpinnalle. Erittäin totta, sillä välillä aina kuvittelen osaavani kaikenlaista.
 
Ongelmia:
kuski unohti käyttää jalkojaan
hepo meni alkuun turhan pitkänä
lievää kiemurtelua
meno ei ollut kovin tasaista
 
Parannusta:
kaikista mentiin yli
parani loppua kohti
 
Portista yli. Kuvasta kiitos Miialle ja Venlalle.