Tänään piti taas päästä tallille. Hitusen yllätyin kun pääsin estetunnille. Arvelin sitten että pääsen hyppäämään Hassella ja sille laitetaan pelhamit. Arvaus meni ihan oikein. Tällä kertaa suitsissa oli delta eli käteen tuli vain yhdet ohjat. Säädin ne ensin vähän höpösti mutta korjausehdotuksen jälkeen fiksummin. Ope sai myös kiristää ketjun kun sen kireydestä ei ollut hyvää varmuutta. Lämmintä oli tallille mennessä +16, illalla enää +11. Tolpat kasattiin varmuuden vuoksi sekä maneesiin että kentälle kun ei ollut varmuutta kummassa hypätään. Päädyttiin sitten maneesiin koska se on turvallisempi vaihtoehto. Valinta osui oikeaan myös kelin puolesta sillä rupesi satamaan. Ratsukoita tunnilla oli 8.

 
Alkuraveissa Hasse oli välillä rento ja kiva. Välillä taas meni käsijarru päälle ja hepo nosti turpansa ylös ja poukkoili paikallaan. Meinasinpa ainakin kertaalleen saada harjasta nenille kun turpa nousi taivaisiin. Raippaus ja pohkeet ei auttaneet. Lopputunnista vasta rupesin saamaan juonesta kiinni että ohjat ihan löysälle ja pohkeilla eteen. Ravissa harjoteltiin kevyttä istuntaa toisella sivulla. Siinä Hasse imi hyvin eteen, muualla oli hitaampi.
 
Alkulaukassa mentiin ympyrällä puomin yli kevyessä istunnassa. Alotettiin vasemmassa kierroksessa ja tosi vahvasti. Kun rupesin miettimään ja säätämään niin tuli rikkoja. Onnistumisprosentti jäi 50 paikkeille. Mutta laukka oli rentoa ja letkeää sekä säädeltävissä. Oikeaan kierrokseen oli hankalampi kun este teki vähän kulmaa meidän kaarelle ja Hasse siinä rikkoi tahtia.
 
Esteitä maneesissa oli 3. Yksittäinen valkoinen pysty sekä pysty ja okseri 21,5 metrin välillä. Verkkahypyt hypättiin yksittäiselle pystylle. Oikeassa kierroksessa pystylle ja laukka piti saada vaihtumaan. Mentiinköhän 2 vai 3 kertaa mutta hypyssä meidän laukka ei vaihtunut. Sain Hassen kuitenkin vaihtamaan askeleessa. Jihuu!
 
Sitten tultiin vasemmassa kierroksessa pystyn ja okserin linjaa. Päätin että 6 laukkaa on hyvä. Päivän erikoisuus oli etten tarkoituksella käynyt näyttämässä esteitä etukäteen vaan päätin että yli mennään. Toisaalta estekorkeus oli n. 30 - 40 cm. Tänäänkin hepo hiljensi kohti ekaa estettä (kuten perjantaina ennen lainekavalettia) vaikka yritin patistaa eteen. Kuudella laukalla päästiin joka kerta (tällä korkeudella) vaikka aavistus kiemuraa taisi välillä tulla. Eikä tullut kieltoja.
 
Lopuksi halukkaille nostettiin. Mentiin kertaalleen noin 60 cm korkeudella linja. Hyvin meni edelleen. Siitä tuli sanomista että jälkimmäisen esteen jälkeen ei tarvi ihan niin kovasti ottaa kiinni. Siinä kun Hasse meinasi lähteä kiihdyttelemään.
 
Ope kysyi että onko kiire vai ehtisinkö hypätä vähän isompia niin se näkee miten Hasse hyppää. Eihän sitä nyt niin kiire koskaan ole etteikö ehtisi hypätä. Alkuun esteet nostettiin 80 sentin kieppeille. Siinä alkoi meidän kiellot. Kaksi kertaa okserille, kolmannella päästiin yli. Mentiin minirataa eli okseri, linja suoraan pystylle, kaarre päässä, toinen (valkoinen) pysty ja kaareva linja okserille (toiseen suuntaan). Tässä vaiheessa oma ajatustoiminta oli jo niin katkolla että askelmäärien laskeminen lakkasi. Kertaalleen laskin linjalle 5 ja arvelen että viidellä mentiin pääosin suora linja. Kieltoja tuli vielä enemmänkin. Valkoinen pysty tiputettiin ainakin kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla arvelin että kieltää mutta rohkeasti meni vielä lähes paikaltaan yli. Oma hypyissä mukana oleminen kärsi noissa korkeuksissa. Selvittiin kuitenkin niistä kasikympeistä ja sitten ope nosti okserin ysikymppiin. Taidettiin taas muutama kerta kieltää mutta lopulta päästiin yli. Ainakin kertaalleen kiellossa toinen jalkani kävi jossain hepan lautasten yllä. Tarrasin kaulasta kiinni ja päätin pysyä kyydissä. Sillä kertaa meinattiin mennä oikealta ohi. Pääosin kielsi nätisti ja pysähtyi vaan esteen eteen.
 
Olipa taas jännää. Ysikymppi tuntui Hassen kanssa hurjasti isommalta kuin Easylla kun ratsuun ei ollut oikein minkäänlaista luottamusta. Kaarteeseen tuli monesti väärää laukkaa, välillä sain korjattua askeleessa, välillä taas laukka kuoli paikallaan pomppimiseksi kun liikaa yritin. Ohje oli että tule vaikka väärässä laukassa jos ei vaihda mutta laukkaa eteen. Hetkittäin saatiin oikein kiva rytmi tekemiseen. Hepo oli kyllä vähän tarkka ponnistuspaikoista ja muutama kielto taisi tulla siitä ettei askel osunut. Tällä kertaa kiellot ei jääneet harmittamaan vaan olin vaan mielissäni että selvittiin. Ei haitannut tippaakaan olla tällaisena testihyppäyttäjänä. Vaikka tästä huomasi että oma ratsun esteistä yli motivointi voisi toimia paljon paremminkin. Hasse hikosi märäksi mutta niin tuli kuskillekin kuuma. Hyvin on alkanut tämä ratsastusviikko. Eilinen Aksulla oli huippu ja tämä samaa sarjaa!
 
Ongelmia:
kiellot isommille esteille
oma mukanaolo 80+ sentin esteillä
 
Parannusta:
askeleessa onnistuneet laukanvaihdot
90 cm ylittyi lopulta
laukka oli säädeltävissä
pysyin kyydissä vaikka toinen jalka kävi kertaalleen hepan yläpuolella
kaikki muutkin pysyi kyydissä