Simpukka meni jo edellisen tunnin eikä tahtonut juoda välissä. Ei tehty kentällä mitään, suojat teipattiin kiinni ja lähdettiin kävelemään maastoon. Kelinä +25 ja aurinkoista, ratsastajia tunnilla hurjat 9.

 
Ravattiin osastossa pätkä maastossa ees taas. Odotin kauhulla että koska Simpukka keksii jotain temppuja. Mutta se vaan ravasi vähän veltosti. Ravilenkin jälkeen otettiin laukkapätkät vuorotellen. Tien risteyksestä vesilätäkön yli tallille päin ja sitten toista kautta takas. Ekalla kerralla Simpukka oikeen sinkosi laukkaan ennen kun pyysin. Ikävä tunne kun hevonen ei ole hanskassa. Lätäkölle hiljensi ja mentiin siitä käynnissä yli. Uudesta laukannostosta tuli uusi sinkoaminen ja selvästi oli talli mielessä kun sinnepäin yritti viedä. Aika kovaa sai ohjista kiskoa että laukka tuli haltuun. Testasin netistä lukemaani maastojarrutusta että vedetään vaan toisesta ohjasta. Kunnolla sitä ei voinut toteuttaa koska vauhtia oli niin paljon ja oltais menty metsään mutta siksakkia polulla (tiellä) mahtui menemään ja vauhti rauhottui.
 
Kaikilla tuntui olevan sen verran energiaa lämmöstä huolimatta että otettiin vielä toinen laukkakierros. Tällä kertaa lähtösinkoaminen ei ollut yhtä paha ja lätäköstäkin päästiin laukassa. Tallin puolen sivulla taisi taas kiihdytellä ja mutkaan veti kunnon pukin, toinen jalustin irtosi. Lopussa oli vähän rauhallisempi mutta odotin edelleen kauhulla temppuja.
 
Ekaksi esteeksi tuli kapea risueste, korkeutta joku 40 cm. Laukka oli muistaakseni hallussa, mutta ohjaus ei. Viime metreillä veti esteestä oikealta ohi ja katkoi ohjausrisun mennessään. Vedin vasemmasta ohjasta ja kääntyminen oli edelleen huonoa. Tultiin se sitten ravilla yli. Toiseen suuntaan sama juttu, oikealta ohi ja ravilla yli. Vaihdoin raipan oikeaan käteen kun siltä puolelta meni ohi.
 
Sitten oli tehtävän vuoro: rengaseste (n. 50 cm?) tallille päin, lätäkkökierros (nyt toiseen suuntaan) ja risueste. Omaa vuoroa odotellessa kädet tärisi. Odotin kauhulla että hepo lähtee ja minä sinkoan jonnekin. Luulin että rengasesteestä ei voida mennä ohi mutta sekin sitten onnistui. Raippa oli oikeassa kädessä niin nyt mentiin vasemmalta ohi. Sitten ravilähestyminen, aika hidas jopa ja päästiin yli, notkahdin melko pahasti kaulalle esteen jälkeen mutta Simpukka ei onneksi kiihdytellyt siinä ja kasasin itseni. Laukka hyytyi tallin sivulle ja mentiin ravilla. Lätäköstäkin alku ravilla, sitten uusi laukka päälle. Vähän aikaa väärää (vasenta) laukkaa, sitten ainakin yritin vaihtaa. Ja risueste päästiin laukassa ekalla yrityksellä yli! Se olikin tunnin neljäs ja viimeinen hyppy. Tällä kertaa ei yhtään haitannut ettei hyppyjä tullut enempää.
 
Käveltiin takas tallille ja odotin edelleen että koska tulee pukkisarja. Sitä ei onneksi koskaan tullut. Ei niin kauheaa kun odotin siis. Vaan 1 ratsastaja tippui, kieltoja ja ohituksia tuli aika liuta. Ehkä kolmella sujui puhtaasti. Tuuli totesi että kevään ensimmäinen maastoestetunti. Simpukka ei ollut tunnin jälkeenkään janoinen, kumma otus.
 
Menin ekaa kertaa pitkästä aikaa skootterilla tallille ja siihen keli oli aivan loistava. Turvaliivi päällä ja raippa repusta pilkistäen. Aikaakin meni suunnilleen saman verran kun autolla.
 
Ongelmia:
vauhtilaukka ei hallussa
istuminen hypyissä
 
Parannusta:
vika hyppy laukassa yli ilman kieltoa
laukka välillä rauhallista ja hallittua
vauhtilaukkakin hiljeni