Arvelin oikein ja aletunnilla pääsin testaamaan tallin uusinta tulokasta Volttia. Etukäteen olin kuullut juttua vain sen verran että se pukitteli estetunnilla. Kuulemma kuitenkin ihan tykätty tapaus ja melko rauhallinen, joten raippa matkaan. Jälkiviisaana voin todeta että olisi ollut kannuksillekin käyttöä. Ratsukoita tunnille tuli 8 ja Voltti oli jo edellisellä tunnilla hommissa. Meno oli niin rauhallista etten siitä katsomalla saanut paljoa irti. Ekalla näkemällä oli mielestäni tosi nätti mutta nyt näytti jo tavallisemmalta, taas yksi n. 160 cm korkea ruunikko.

 
Meidän tunnin piti onnellisten heppojen ope. Aiheena oli ympyrät ja voltit. Tämä hepo tuntui etukorkealta ja satulassa oli aika tuoli-istuva olo. Peilistä katottuna jalat oli kuitenkin hyvin, eipä ainakaan liian takana. Jo pitkin ohjin kävellessä tuntui että hepo kiemurteli minne sattuu ja olisi halunnut lähinnä pyöriä maneesin keskellä. Ohjastuntumalla jatkui edelleen semmonen olo että ratsu menee vähän minne huvittaa ja ohjaus toimii aina välillä. Liikkuu monesta eri kohdasta. Muka herkkä mutta sanoisin että jokseenkin turtunut lusmu tai hyvin itsepäinen.
 
Järjestäydyttiin ympyröille. Me oltiin oven päässä kahden muun ratsun kanssa. Vasemmassa kierroksessa puski sisäpohjetta vasten sisälle. Asetus oli ihan hukassa. Meni varmaan vartti ennen kuin pääsin yhtään jyvälle miten tämä hepo toimii. Kun johdin sisälle niin välillä sisälle luikahti koko hepo. Lopulta päästiin ympyrää käynnissä sieltä mistä minä tahdoin. Ohje oli että välillä ympyrää voisi pienentää ulkopohkeella. Sekin onnistui sitten jotenkin. Ratsu kulki pitkänä ja tahmeana. Pohkeita sai käyttää toden teolla ennen kuin niillä oli vaikutusta.
 
Ravissa meno tuntui alkuun tosi kummalliselta. Piti opeltakin varmistaa että onko ratsu puhdas. Selkään tuntui tahdittavan ja pääkin nyökkäili. Alkuun liikkui hyvin hitaasti. Ope sanoi ettei ole epäpuhdas mutta näyttää vähän jäykältä, ei laiteta vielä talliin vaan katotaan kuinka etenee. Välillä meidän vauhti meinasi hyytyä kokonaan. Hepo myös liirasi ulos siltä kohdalta ympyrää, mistä olisi voinut jatkaa uraa pitkin suoraan. Sama kävi kummassakin kierroksessa mutta vasemmassa pahemmin.
 
Ravin jälkeen käynnissä pistin pohkeet kunnolla töihin ja toiseen kierrokseen hepo liikkui ravissa alkuun kivasti eteen. Onneksi tuli muutama tämmöinen pikkusen helpompikin pätkä, muuten olisin turhautunut täysin. Laukassa oikea kierros oli vähän tahmea, kääntyminen kyllä toimi mutta vauhti hiipui, tuli myös ravirikkoja. Ihan alkuun laukkasi hetken kelpo vauhtia. Vasen oli sitten vielä kahta pahempi. Ei meinattu päästä edes täysiä kierroksia ympyrällä laukassa kun ratsu pudotteli raviin tai lönkysteli paikallaan. Raipasta ei paljon apua ollut. En tiedä loppuiko hepan kunto vai jarrutinko istunnalla? Kummasti vauhtia löytyi aina paremmin kohti ovea. Laukan jälkeen ravi taas eteni muutaman kierroksen hyvin.
 
Tulipa kertaalleen tunnin aikana säikkysivuloikkaus oveltakin pitkin ohjin kävellessä. Jalustin tipahti siinä mutta onneksi hepo ei ollut poistumassa paikalta. Muuten oli ihan rauhallinen. Voltti on kuulemma ratsastuskoulusta tullut eli taitaa hommista luistamisen metkut. Yksi vahtoehto on etten vain ollut tarpeeksi jämäkkänä. Loppukäynneissä mentiin nimittäin pitkin ohjin sieltä mistä minä tahdon (pari metriä uran sisäpuolella) enkä suvainut kiemurtelua. Siinä sitten päätti totella pohkeitani.
 
Eipä päässyt suosikkilistalleni tämän tunnin perusteella, päinvastoin. En osannut eikä meillä oikein synkannut. Taisin hikoilla kyydissä ratsua enemmän. Tallissa oli ihan fiksu ja kun komensin niin odotti että sain suitset pois ja sitten vasta pääsi syömään.
 
Ongelmia:
en saanut hepoa kunnolla liikkeelle
kiemursi kuin mato
 
Parannusta:
hetkittäin liikkui omasta tahdostaan lujempaa