Sunnuntain ohjelmassa oli Aaltiksen uuden maneesin avajaiset. Tuuli pyysi esiintymään ponien korkeushyppyyn Tellulla ja minähän menin riemusta hihkuen. Hauskasti toteutui päivälleen kuukausi sitten esittämäni toive (http://heppajutut.vuodatus.net/blog/2591953/estekurssin-neljas-paiva-erikoisesteita-ja-ratatreenia/) että pääsisin hyppäämään Tellulla joskus isompiakin. Aamusella kannettiin ensin esteet kentältä maneesiin n. +14 asteen vesisateessa. Vaatteet oli paikoitellen läpimärät ja hanskat ihan tippuvan kuraiset. Onneksi muistin että takakontissa on toiset hanskat.

 
Rakennettiin pitkälle sivulle jumppasarja ja hypättiin yleisöä kohti. Ensin maapuomi, ristikko, pysty ja okseri. Ravilla tarkotus tulla sisään ja esteiden väliin yhdet laukka-askeleet. Hyppäämässä oli siis ehtoja poneja Täplä (140 cm) ja Alpo (142 cm) sekä vähän ylikasvaneina Antti (150 cm) ja Tellu (153 cm).
 
Tellu oli ennen avajaisia ilman satulaa-tunnilla, joten meidän alkuverkat sen kanssa jäi aika lyhkäsiksi. Ravattiin hitunen ja laukkailtiin jokunen kierros ympäri. Tässä vaiheessa Tellua ei jaksanut uusi maneesi enää kummastuttaa, en tiedä kuinka paljon se on siellä jo ollut. Yleisöstäkään ei ollu moksiskaan.
 
Hyppyjärjestyksessä oltiin Tellun kanssa ekoina. Eka kierros oli n. 70 cm. Ristikko oli n. 40 cm ja pysty ehkä 60 cm, niitä ei nostettu, okseria vaan. Sit okseria nostettiin n. 80 senttiin, kaikki pääsi senkin yli. 90 cm:ssä taisi Alpolle tulla ongelmia ja se ei hypänny korkeampaa. Täplä selvitti metrin ja sit tuli rimakauhu. Tellulla 90 cm ja metri meni hyvin, esteitä taidettiin kyllä nostaa 5 cm:n välein. Ekalla kerralla 110 cm:lle tuli kielto. Uusi yritys perään ja yli meni. Antti hyppäsi kiltisti ekalla. 115 cm ei Tellua enää napannu vaan tuli kaksi kieltoa. Etukäteen pelkäsin eniten sitä että pysynkö kyydissä jos tulee kieltoja. Eikä itellä ollu mitään hajua että kuinka korkeista Tellu menee yli. Hyvin kuitenkin pysyin. Hyppyasennosta tuli sen verran sanomista että jalat meni liian eteen ja etunojaakin tais olla liikaa. Kerran lähestyttiin liian lujaa. Lopuksi hypättiin 110 cm vielä kerran. Antti meni vielä 115 cm:stä yli eikä kieltänyt kertaakaan. Sitä enempää Tuuli ei sitten nostanutkaan.
 
Kotimatkalla vasta tajusin että jos oltaisiin se 115 cm:n okseri ylitetty niin sehän ois ollu mulle uusi ennätys. Aiemmin kun oon menny 110 cm:n okserin ja 115 cm:n pystyn. Tellulla oli kyllä helpompi hypätä tuota 110 cm:n okseria kun Juliolla. Okseri oli kuitenkin lähes yhtä pitkä. Onkohan hepon hyppytekniikasta kiinni vai olisinkohan tässä reilussa kuukaudessa oppinut jotain :) Oli hienoa päästä esteistä yli ja vielä hienompaa oli kun yleisö taputti :)
 
 
Ongelmia:
kolme kieltoa
taisin nojata liikaa eteen
esteiden jälkeen ei menty ihan suoraan vaan Tellu kaarsi vasemmalle
puolipidätteet ennen esteitä ei oikeen muistunu
isoilla loikilla voisi myödätä vielä paremmin
 
Parannusta:
oli ainakin pohkeet kiinni
kuski pysyi kyydissä kielloista huolimatta