Aurinko helli meitä taas. +28 ja aurinkoista kun toisen Aaltiksen porukan kanssa mentiin Nowalle yksityistunnille. Meitä oli 5. Päivän toivehevosarvonnassa mulle jäi Grandi. Varmaan kuumuuden ja pölinän takia mentiin raviskan keskellä olevalle hiekkakentälle, se oli toisesta päästä jopa kostea. Krista kanto meidän vesipullot muovipussissa mukaan. Mennessä Grandin piti vähän kytätä uusia rengasesteitä.

 
Alotettiin kouluväännöllä kuumuuden takia. Onneksi siellä kuitenkin vähän tuuli. Ravia ja käyntiinsiirtymisiä. Sitten voltteja ja asettelua. Lopuksi laukkaakin mukaan, pääty-ympyröitä ja voltteja ravissa ja laukassa. Käynti ei edelleenkään ollut meillä kovin lennokasta. Ravi oli vauhdikasta ja epätahtista. Laukka alkuun hidasta, sitten kiihtyi mutta meni silti ehkä huonoimmin näistä viimeaikaisista koulutunneista. Yritin pitää ulko-ohjan tukea mutta tänään ei joku vaan naksahtanut. Parempaa asetusta kaivattiin ja siihen sai tehdä töitä että sai asetuksen läpi. Onneksi tänään ohjelmassa ei ollut pahemmin harjoitusravia. Laukkaa sain parannettua kun istuin kunnolla. Sääli että se selvisi vasta laukkatyöskentelyn lopussa. Grandi oli tänään tosi epätasanen koko tunnin kaikissa askellajeissa.
 
Lopputunnista saatiin toivomiamme hyppyjä. Kahdesta tuolista ja karahkasta kasattiin este. Ensin n. 40 cm ja eka hyppy ravissa (Grandi rikkoi kyllä laukalle vähän ennen). Muistin pohkeet ja mentiin kivasti yli. Aluksi kyllä unohtui mikä hepo on alla ja taisin hypätä ennen hevosta. Matalat hypyt meni suht ok. Myötääminen voisi olla parempaa. Sitten este nousi n. 80 cm:iin. Ekalla kerralla mentiin yli. Tokalla kerralla Grandi teki nelipistejarrutuksen ja minä sinkosin alas. Krista sanoi että tuli huonoon ponnistuspaikkaan. En tiedä tipuinko käden päälle vai kiskasiko Grandi siinä niin kovaa (ohjat pysy kädessä) että vasen käsi on nyt vähän arka. Hyvin äkkiä sinkosin myös takasin selkään ja uusi yritys maiskutuksella, tiiviimmillä pohkeilla ja raipan muistutuksella auttoi meidät esteestä yli. Hypättiinköhän se korkeana kolmesti. Vikalle kerralle tuli jättiloikka, vetäsin vahingossa suusta ja mätkähdin sitten satulaan ilman jalustimia. Ei nättiä. Lopuksi hypättiin matalampana vielä kerran. Myötäys onnistui paremmin muttei kuitenkaan kovin hyvin vieläkään.
 
Tippuminen jäi vähän harmittamaan. Reilu parin kuukauden tippumattomuusputki meni poikki mutta vielä enemmän harmittaa siinä se, että Grandi pääsi kieltämään ja siinä se etten pysynyt kyydissä. Grandilla hypätessä pitäisi koko ajan muistaa se, ettei voi luottaa. Ja nopeampi reagointi temppuihin.
 
Tälläkään kertaa ei mun mielestä ollut liian kuuma. Olo ei ollut tunnin jälkeen mitenkään tukahduttava.
 
Ongelmia:
nyrkit ei pysy kiinni
kädet karkaa kauas toisistaan
jalat kippuroituu koukkuun
myötääminen esteellä edelleen vajaavaista
liian hidas reagointi temppuihin
ennen hevosta hyppääminen
 
Parannusta:
laukka parani istumalla kunnolla kyytiin