Leirin viimeiseksi tunniksi itellä jäi aamun estetunti, joka oli siis heti perään puomitunnin jälkeen. Toivoin saavani leirillä mennä ainakin yhden tunnin ponilla, joten se jäi tähän loppuun. Perjantain kummatkin hevostoiveet siis toteutuivat kun sain esteille Sanin, n. 142 cm korkean ja n. 16v vanhan entisen tykin. Voittanut kuulemma metriä ja 110-luokkia ja yksittäisenä hypännyt 140 cm okserin. Ponnua siis pitäisi riittää (vaikka lopputunnista tulikin kommenttia että sillä ei ole pitkään aikaan hypätty näin isoja). Meitä oli tälläkin tunnilla 5 ratsastajaa.
 
Sani ja poniratsastaja. Kuvasta kiitos Jennille.
 
Esteitä hypättiin siis alakentällä. Etukäteen sain vinkkejä että alkuverkassa Sani on tahmea ja hankala mutta siitä ei kannata välittää sillä se virkistyy kyllä kunhan esteitä tulee näköpiiriin. Näin vähän olikin. Sekä askellajista että suunnasta piti keskustella alkuverkassa ja raipasta poni ei ollut paljoa moksiskaan. Kun tahdoin pohkeista reaktion niin ekalla kerralla viallisesti totesin raipalla huomautuksen jälkeen että tämä ei reagoi. Tajusin onneksi virheeni pian ja seuraavalla kerralla tuli sitten perään kovemmat pohjeavut ja kovempi raippaus ja siinä vaiheessa ponikin jo muisti että jotain piti tehdä. Volteilla poni liirasi millon minnekin. Ja kun pitkin ohjin testasin minne Sani on menossa niin poni mokoma meinasi limbota itsensä portin ali pois kentältä. Kun sitten vedin ohjista niin poni nosti päätään, kolautti sen porttiin ja peruutti takaisin sisälle. Poni oli lopulta kuuliainen ja mukava mutta hieman omapäinen.
 
Verkkahyppyjä hypättiin keltaiselle pystylle, ensin pienempänä, sitten isompana. Ponnistuspaikat ei alkuun osuneet ihan kohdilleen mutta aina päästiin yli. Sitten hypättiin pientä okseria muutaman kerran, ihan hyvin meni.
 
Tehtävänä hypättiin ensin 7 loikan radanpätkä. Meni ihan nätisti ja tasaisesti, laukkaa ois voinut olla ehkä vähän enemmän. Ponnistuspaikat oli suht ok ja laukka vaihtui joka kerta oikein. Ekalle linjalle tuli 9, tokalle 10 laukkaa. Jälkimmäisellä kierroksella hypättiin vaan 5 estettä ja vihdoinkin niitä esteitä nostettiin. Ope sanoi että metrin kieppeillä mutten oo ihan varma kun en käynyt mittaamassa. Kuvasta voitte arvella. Jälkimmäinen kierros mentiin vähän reippaammin. Edelleen tuli oikeat laukat eikä poni mutkuillut yhtään. Jälkimmäinen linjakin päästiin nyt 9 laukalla. Olisin voinut hypätä vielä vähän isompia. Pudiksella viime kesänä sai hypätä 110 cm:n okseria, täällä jäätiin kyllä siitä.
 
Tunnin lopuksi saatiin arviot. Ite kysyin että onko mun tän vuoden tavotteet realistisia. Kysyin että pääsisinkö helpon A:n kouluohjelman läpi, vastaus oli että varmasti. Esteillä kuulemma metri menisi helposti ja kun oikea kantapää rupeaa pysymään alhaalla niin isompiakin. Tähän voi siis olla tyytyväinen :D
 
Tässä leffa meidän isommasta kierroksesta: http://heppajutut.kuvat.fi/kuvat/videot/Tahko%202011/Nora_ja_Sani.mpg
 
Ongelmia:
alkuverkassa vähän hankala
verkkahypyillä laukat ei vaihtuneet esteillä
 
Parannusta:
ei kieltoja, kyttäystä, pudotuksia tai muutakaan
radan hyppäsi hyvällä temmolla ja kivasti
kantapäät oli aina välillä myös alhaalla
taluttaessa toimi huippuhyvin
 
Loikka isoimman pystyn yli. Kantapää alhaalla :) Kuvasta kiitos Venlalle.
 
Tahko leirinä:
 
plussat:
hyvät satulat
osaavat hevoset, jotka liikku ite eteen ja pääosin käyttäyty kaikkialla hyvin
hyvät majoitustilat
saatiin vaikuttaa sisältöihin: laukanvaihtotunti
teoriassa tuli hevosen terveydenhoitoa ja tunnustelua + kuumeen mittaus
3 hyvää kenttää
asiantunteva opetus
hevoset haettiin valmiiksi sisälle
ei tarvinnut kantaa esteitä kun rata oli valmiina
 
miinukset:
ruoka, oli hyvää mutta yksipuolista, pahin oli multainen salaatti, iltapalaksi pakastepizzoja
ei iltaohjelmaa
katteettomia lupauksia: issikoiden uitto, sirkusponin esitys, grillaus
hypättiin aika vähän ja pieniä
ei tuntunut kovin tehotunneilta vaikka ratsukoita oli vaan 3 - 5
hevoset ulkoili aika vähän
Silverin puraisu
toinen vessa oli pitkään pimeänä kunnes asia hoidettiin
kallis leiri (380e, edelliset alle 300)
edellisenä yönä Virosta tullut hevonen laitettiin tunnille
osa hevosista meni välillä jopa 4 tuntia päivässä
leirin lopussa hevoset oli uupuneita