Olen tässä parin edellisen viikon aikana haukkunut Easya tallikäytöksensä takia useamman kerran lohikäärmeeksi. Katsoin viikonloppuna teemaan sopivan Näin koulutat lohikäärmeesi -leffan. Oppejani en kuitenkaan ottanut siitä vaan täältä. Olin tallissa hepalle paljon äkäisempi ja määrätietoisempi. En suvainnut sen kiukkuiluja vaan reagoin ja luimimisesta väistätin. Lopulta se tyytyi nostelemaan jalkojaan (samaan tapaan kuin kesällä jos ötökät vaivaa). Itsellä oli ekaa kertaa pitkään aikaan melko turvallinen olo sitä hoitaessa ja se käyttäytyi lopulta paljon kiltimmin.

 
Nyt tuli sitten lumi maahan. Pakkasta oli yksi aste, päivällä kävi plussalla. En ehtinyt ratsastamaan ennen tuntien alkua, joten saatiin maneesista oma kaistale, jossa mennä. Käynnissä hepo oli hitusen hidas mutta ravissa yllättävän rauhallinen. Kuvittelin että ratsussa olisi ollut enemmän virtaa. Yritin olla oman ratsastukseni kanssa tarkkana alusta asti. Ohjat tarpeeksi tiukalla että ulko-ohja ei näytä hetkittäin pyykkinarulta, siihen sai keskittyä jatkuvasti. Pohkeet hevosen ympärillä. Suurin ongelma oli huonohko asettuminen oikealle. Siirtymissä pää nousi.
 
Hepo narskutteli hyvin vähän ja oli yhteistyöhaluisella tuulella. Alkuverkan volttailun ja kulmien jälkeen mentiin ympyrällä ravinsäätelyä. Ensin oikeaan kierrokseen ja onnistui melko kivasti. Tipautti välillä käynnille mutta raviakin sai hyvin lyhennettyä ja pidennettyä. Eikä mennyt pahasti kipitykseksi. Tahtiin olisin voinut keskittyä varmasti vielä paremmin. Tämän jälkeen nostin laukan ja mentiin useampi kierros laukkaa säädellen. Hienosti lähti eteen ja tuli takaisin. Eikä tarvinnut vetää vaan istunta toimi. Ei pukkeja, ei päänviskomista vaan sain käytettyä pohkeita.
 
Välikäyntien jälkeen vaihdettiin vasempaan kierrokseen. Alkuun meinasi olla liikaa intoa ja peruuteltiin muutaman kerran. Kivan helposti hepo myös peruuttuu, tosin ei ihan joka kerta suoraan taakse. Tämän jälkeen ravi rupesi säätymään. Laukassa säätely ei toiminut niin hyvin kuin oikeaan kierrokseen mutta aina kun olin tekemättä mitään niin hepo laukkasi tasaisen pyöreänä. Eteenratsastus onnistui hyvin mutta kuskia tyydyttävää lyhennystä jouduttiin hakemaan vähän pidempään.
 
Loppuraveissa hepo oli melko tasaisen pyöreä. Jes! Kunhan sitten koulukisoissakin saisin ratsastettua huolellisesti ja hepo malttaisi pukkinsa ja päänviskontansa muualle (tai mielellään kokonaan pois). Tämä oli ehkä kokonaisuutena paras tallireissu Easyn kanssa tähän asti.
 
Elokuva loppui siihen että muualla saattaa olla lemmikkeinä poneja tai papukaijoja, meillä täällä on lohikäärmeitä. Onneksi Easy on taas lähempänä ponia kuin lohikäärmettä.
 
Ongelmia:
siirtymissä pää nousi
asettui alkuun huonosti oikealle
 
Parannusta:
huomattavasti kiltimpi tallissa kun komensin kunnolla
toimi hyvin ratsastettaessakin kun olin tarpeeksi määrätietoinen