Easyn jälkeen oli vuorossa ratsun vaihto. Edellisistä koulukisoista ja kankikurssista innostuneena halusin Tellulla kisaamaan helppoon B:hen. Ohjelmana vanha tuttu K.N. Special (pdf) ja luokassa 13 ratsastajaa. Me yhdeksäntenä lähtövuorossa. Lähtöjärjestys kyllä taisi vähän sekoittua alussa mutta hyvin ehdittiin silti verkata. Ratsulla oli nyt siis uuden satulan lisäksi upouudet suitsetkin, ekaa kertaa käytössä.

 
Tellu oli verkassa hitusen tahmea ja vasemmalle jäykkä. Melko paljon aikaa käytin ratsun notkisteluun käynnissä. Harjoitusravia menin melko vähän ja suurimmaksi osaksi kevensin ravissa. Alunperin suunnitelmissa olleet vastalaukat unohtuivat täysin. Pitäisi vissiin tehdä itselle verkkamuistilappu. Ajanpuutteesta ei ainakaan ollut kyse. Melko jäykkää meidän meno oli eikä ravissa paljon pyöristytty. Laukat nousi kuten pitikin vaikka testasin myös keskellä kenttää noston.
 
Pahemmin ei jännittänyt missään vaiheessa. Radalle päästyä ratsastin heti tarmokkaasti pieniä tehtäviä. Tässä vaiheessa meni vielä hyvin. Rupesin ratsastamaan huonosti vasta sen jälkeen kun oltiin saatu lähtömerkki. Heti alkutervehdys meni vähän vinoon ja pitkäksi ja turhauduin jo siinä että onpa hieno alku radalle. Käskin itseni ryhdistäytyä mutta edelleen tein tosi tyhmiä virheitä. Hepo liikkui kuitenkin mielestäni kivasti itse eteen vaikka olikin melko jäykkä taipumaan. Keskiravi ei lähtenyt vaan ratsu rikkoi laukalle. Lopussa ajoin vähän eteen kun turhautti ravin etenemättömyys. Tästä tuli meidän ainoa nelonen. Kulmia ois voinut ratsastaa huolellisemmin. Pysähdyksissä Tellu ei malttanut seistä. Ekalla laukkalävistäjällä Tellu rikkoi itse raville hyvissä ajoin ennen uraa, ei hyvä. I:ssä nousi taas väärä laukka, kuten lähes joka kerta aiemminkin tässä ohjelmassa. Huomasin kuitenkin nopeasti ja korjasin, 4,5. Siitä meni pasmat sekaisin ja unohdin ratsastaa kulmiin. Jälkimmäisen laukkalävistäjän käyntiinsiirtymä ei mennyt hyvin sekään. Tellu rikkoi taas raville jo ennen kun ehdin oikeastaan edes lyhentää laukkaa. Käyntiin siirtyminen meni vähän kiskomiseksi, 4,5. Video paljasti 8 raviaskelta välissä, ei hyvä ja tuomari kommentoi että valmistele. Lopputervehdyksessäkään Tellu ei ollut rauhassa aloillaan.
 
Olin itselleni melko kiukkuinen radan jälkeen. Miksi piti ratsastaa niin huonosti? Olen kyseisen radan ratsastanut huomattavasti huolellisemminkin aiemmin. Edellisessä suorituksessa Easyn hötkyilylle jaksoin nauraa kesken radan mutta omat virheet vain turhauttivat. Tellun kanssa paras numero oli 6,5, joka esiintyi lapussa kolmesti: ravilävistäjän käyntiaskeleet, käynti ennen pysähdystä ja vasen laukka pääty-ympyrällä. Alakertaan tuli kommenttia että hevonen saisi liikkua aktiivisemmin eteen ja yritä saada tasaisemmalle kuolaintuelle. Vauhtisokeus vaivaa näemmä kouluaitojenkin sisällä. Alakerrassa oli numeroita vitosesta kutoseen.
 
Pisteitä tuli oikein laskettuna 139 eli prosentteina 55,6. Tavoite saavutettu ja paremmat prosentit saatu kuin edellisistä kisoista. Suunnittelin silti että ehkä Tellun kanssa olisi hyvä mennä vielä helppoa C:tä tasaisempaa kuolaintuntumaa hakien. Lopputuloksissa oltiin jaetulla kahdeksannella sijalla kolmestatoista lähtijästä (mikäli muiden pisteet on laskettu oikein).
 
Kisaleffa ei onneksi ollut ihan niin pahaa katsottavaa kuin luulin. Omat mokat ei näy niin selvästi. Ratsu on kyllä kaikkea muuta kuin kauniin pyöreä.