Ami oli listan mukaan edellisellä tunnilla, joten en pitänyt tallissa listan luona mitään kiirettä. Lopulta päätin kuitenkin käydä kurkkaamassa Amin boksilla ja viemässä ylimääräiset vaatteet sinne. Yllätys oli suuri kun ratsukin löytyi sieltä. Viime hetken hevosvaihdoin takia Ami ei ollutkaan mennyt edelliselle tunnille. Tuli sitten vähän kiirus laittaa se kuntoon. Lopuksi kävin vielä hakemassa kannustimet autosta. Ratsukoita tunnilla taisi olla 8, kelinä -16.

 
Olisi pitänyt ehkä ottaa talutusharjoituksia jo maneesiin mennessä. Oli nimittäin sellainen olo ettei Ami oikein tottele. Pohkeilla sai huitoa menemään ilman suurempia reaktiota. Pitkin ohjin hepo valui maneesin keskelle. Alkuravissa oli kuitenkin suht reipas ihan oma-alotteisesti. Kulmiin meno ei oikein meinannut onnistua. Aluksi taisin ratsastaa turhankin kevyellä tuntumalla.
 
Tuulilta tuli jo alkuverkassa ryhmälle palautetta että me ratsastetaan minne sattuu. Tällä kertaa sitä ei varmaan kohdistettu suoranaisesti muhun mutta tunnustan kyllä monesti volttaavani päärynöitä ja soikioita. Vielä pahempia on ne mun kiemuraurani mutta niitä en tällä kertaa esitellyt. Tuli siis ohjeet että pois uralta, pitkillä sivuilla suoraan ja päätyihin isot ympyrät uralla käyden (ja merkkitötsät kiertäen eikä kulmiin saa mennä ympyrällä). Jonka jälkeen mulle tuli eniten sanomista asetuksen puutteesta ja sivulle sojottavien varpaiden aiheuttamasta kannusten jatkuvasta kosketuksesta kylkiin.
 
Sitten tehtiin pääty-ympyrät laukassa, ensin vasempaan kierrokseen. Ami painoi sisäpohjetta vastaan ja uralle pääsy oli välillä hankalaa. Yritä siinä sitten asettaa samalla ja kääntää tasaisesti. Laukannostoapuihinkaan ei monesti reagoinut vaan lähes joka kerta sai muistuttaa raipalla että mitäs nyt pitikään tehdä.
 
Tunnin aiheena oli siis vastalaukkaa. Siihen nähden yksi kierros yritystä oli aika vähän. Vuorotellen mentiin, vasenta laukkaa uralla, V:n kohdalla täyskaarto, suora linja takaisin uralle (monelle aika vaikeaa) ja sitten iso puoliympyrä oikealle vasemmalle asettaen ja vasemmassa laukassa. R:n kohdalla raviin. Aika monella oli ongelmia, niin meilläkin. Amin laukka oli liian löysää ja täyskaarrossa rikkoi raville. Näin tapahtui 2 tai 3 kertaa. Lopulta sain laukkaan tarpeeksi tarmokkuutta ja vasemman laukan pysymään loppuun saakka. Ei kovin nättiä ja lennokasta mutta suoriuduttiin. Ja siihen jäi sitten vastalaukat tältä kerralta.
 
Muiden tehdessä tehtävää eli odotusaikana yritin saada Amia reagoimaan nopeammin apuihin. Tunnustan etten ihan joka kerta vaatinut reaktiota. Aika pulassa olisin kuitenkin ollut ilman raippaa. Tehtiin paljon omatoimisia siirtymiä: käyntiin, seis ja raviin. Laukkasiirtymät ois varmasti auttaneet tehtävän kanssa. Kuuliaisuus parani hieman.
 
Lopuksi mentiin vielä pääty-ympyrät oikeassa laukassa ja pitkillä sivuilla ravia. Nyt Ami jo ennakoi nostoja ja rupesi kiihdyttelemään ravissa. Painoi edelleen ympyröillä sisälle. Loppuravissa taisi olla ok. Takaisin talliin mennessä tehtiin sitten vähän kuuliaisuusharjoituksia maasta. Amilla kesti vähän aikaa huomata ettei taluttajan päälle sovi kävellä jos se sattuu pysähtymään. Rupesi kuitenkin toimimaan.
 
Ongelmia:
hidas pohkeelle
painoi sisäpohjetta vasten
kuskin varpaat osotti ulos, kannukset jäi kiinni kylkiin
ranteet meni mutkalle ainakin alkutunnista
könötin etunojassa
vastalaukat jäi tosi vähiin
hepo yritti oikoa kulmat
 
Parannusta:
ei pahasti laiska
loppua kohti apuihin reagointinopeus parani