Torstaina luvattiin lähteä tallin vauvahevoselle (3,5v) maastoseuraksi. Easy käyttäytyi asiallisesti vaikka toinen vähän riekkuikin. Toki sitten piti tämänkin ruveta himmailemaan ja pohtimaan että uskaltaakohan tuonne nyt kovin lujaa mennä. Käynti meni mateluksi. Päästiin kuitenkin reitille ja vauhtikin vähän parani.

 
Ravissa mentiin melko hitaasti että pysyivät perässä. Easya selvästi tympi vauhdin puute. Vähän käyntiä väliin ja vielä toinen ravilenkki. Sitten junnun kunto rupesi loppumaan ja mentiin vielä yksi kierros iteksemme. Annoin Easyn ravata nyt omaa vauhtiaan ja reippaasti meni. Laukassa hepo oli selvästi mielissään ja kiihdytti, kiihdytti ja vielä vähän. Vauhtia olisi tullut ehkä vielä enemmänkin, täysin pyytämättä mutta kuskia rupesi taas hirvittämään. Kyllähän se suoralla menisi mutta kun tuolla on niitä mutkiakin. Ketään ei onneksi tullut vastaan ja jarrutkin toimi. Menohaluja kuitenkin löytyi niin jatkettiin vielä vähän vähemmän täysiä laukassa. Samalla tuli huomattua miten hepo vaihtoi laukat itse aina kaarteen suuntaan kun en tehnyt mitään. Kun sitten pyysinkin vaihtoa niin kunnon angstityyliin mentiin sitten vastalaukassa. Joko istun pahasti vinkkuralla, hepo vain häiriintyy pyynnöistäni tai sitten se on vain pahasti omapäinen. Hyvin pysyi silti vastalaukassakin pystyssä.
 
Mentiin ravilla kentälle ja pyöriteltiin siellä vielä voltteja ja ympyröitä. Vauhtia oli alkuun melko paljon mutta siitä se tasaantui. Ensimmäinen plussapäivä (+2, vähän tihkuttikin) saattoi osaltaan vaikuttaa siihen että ratsu hikosi ihan märäksi. Vauhdilla ja lumisella alustalla oli toki varmasti oma osansa. Yritin taas saada venyttämään eteen alas mutta tuntuma karkasi epätasaiseksi hepon keskittymisen rakoillessa. Sen verran oli keskittymistä kuitenkin kun lumet tulivat katolta alas ja muut hepot säntäilivät tarhoissa niin niille ei tarvinnut korvia lotkauttaa. Saatiinpa loppuun vielä lähes aurinkoinen treenikeli.
 
GPS paljasti että tehtiin uusi nopeusennätys: 43,3 km/h. Ei ihme jos lumisella pohjalla jo pelottaa.
 
Ongelmia:
asetus oikealle ei oikeen onnistunut maastossa
 
Parannusta:
jarrut toimi
ei pöljäillyt
ei säikkynyt katolta tippuvia lumia