Perjantain tunnin aiheena oli koulua. Olin melko neutraalilla mielellä kun luin listasta että ratsuni on Vappu. Sain Suvin taas laittamaan hepan kuntoon ja itse pidin seuraa. Kun päästiin kentälle niin selvisi että meillä on tänään toiveesta istuntatunti. Olin aivan mielissäni. Juuri tätä olen tarvinnut jo pitkään. Harmi vaan että istuntatunteja on ollut viimeaikoina niin vähän. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja kelinä tuulinen ja vissiin aurinkoinenkin +15.

 
Heti alkutunnista nostettiin jalustimet ylös ja kuunneltiin teoriapläjäys oikeasta istunnasta. Itekin pitäisi harjoitella pohkeiden käyttämistä ilman että takamus jännittyy. Polvillakaan ei saa puristaa. Täsmäohjeena mulle tuli että pitäisi venytellä (jotta saisin lonkat paremmin auki eikä jalat nousisi).
 
Alkutunnista mentiin käynnistä pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä. Aika paljon sai tosiaan keskittyä että sai ensin itsensä istumaan kunnolla ja sitten pysymään asennossa. Sitten mentiin ravia. Suoraan mennessä piti keventää ja volteilla sai istua alas. Kallistuin volteilla sisälle ja sekä ylävartalo että lantio kaartui liikettä vastaan. Hetki meni siinäkin ennen kuin tajusin mitä teen väärin ja miten pitäisi tehdä. Ja sitten se piti vielä yrittää muistaa lopputunnin. Pohkeet oli edelleen vähän irti mutta nyt siitä ei tullut sanomista. Hartiat piti vetää taakse ja heti perään tuli sanomista etten saa jäädä jännittämään niitä. Huh huh kun riitti siinäkin hommaa miettiä että miten saan ne taakse rentoina. Silmät kiinni olisi voinut onnistua paremmin. Käsiä piti nostaa vähän ylemmäs, ranteet suoriksi ja laittaa kyynärkulma kuntoon.
 
Sen jälkeen nostettiin käynnistä laukkaa, muutama askel suoraan ja voltti. Viimeisellä neljänneksellä piti hidastaa laukkaa ja uralle tullessa siirtää raviin ja sitten käyntiin. Laukat nousi vähän hassusti. Piti nostaa kun ulkoetunen on maassa mutta olin ihan tahditon pidätteideni kanssa. Kuvittelin pitäväni Vapun lyhyenä ja terävänä mutta lisää vaadittiin. Kyllä se laukka aina nousi muttei juuri sillon kun ekan kerran sitä ajattelin ja volteilla vauhti meinasi hyytyä. Kun oma ulkojalkani nousi niin pompin laukassa. Välillä Vappu kääntyi huonosti. Loppuvoltin hidastus oli tosi ovela juttu. Ruminta oli ravista käyntiin siirtymiset. Siinä Vappu vähän jyräsi.
 
Sitten mentiin harjotusravia. Omasta mielestä meni tosi kivasti ja ihanasti mutta kommentit taas palautti todellisuuteen. Istuin liikaa tuolimaisesti kuten etupainoisilla hevosilla yleensä käy. Ja minä kun vaan iloitsin siitä että Vappu menee reippaasti eteen mutta pidätteistä siirtyy myös helposti käyntiinkin. Lisää pieniä pidätteitä siis. Puskissa vaani vähän mörköjä ja välillä mentiin yksi sivu vähän liiraten. Naapurista kuuluviin ääniin nähden hepat meni tosi rauhallisesti. Omasta mielestä kuulosti lähinnä moottorisahalta mutta taisi olla ruohonleikkuri. Haravoinninkin äänet oli tosi jänniä.
 
Ihan lopputunnista otettiin jalustimet takaisin jalkoihin ja sain käskyn pidentää niitä. Sitten ne tuntuivat hirmu pitkiltä. Yritin olla välittämättä. Jos sain kevennettyä ilmankin niin kai se noidenkin kanssa onnistuu. Sitten kevensin kuulemma liikaa.
 
Tällä tunnilla ei tarvinnut hirveästi välittää siitä onko Vappu etupainoinen vai millainen. Onneksi ei kuitenkaan jyrännyt. Eniten sai keskittyä omaan olemiseen. Sen verran olen näemmä lajiin hurahtanut että mietin jo että pitäisikö ruveta venyttelemään (hyi, yök!), jotta ratsastaisin paremmin.
 
Ongelmia:
Vappu puski vähän ulos
oma istunta monesta kohdasta
 
Parannusta:
juuri tällaista tarvitsen
jaksoin hyvin
kuvittelen että sain tehtyä vaaditut korjaukset ainakin hetkellisesti
 
Tässä kovasti ainakin yritetään vaikka paljon on vielä tekemistä. Kuvasta kiitos Kikille.