Estetunnille ope uhkaili viimeksi kuulemma laittaa samanlaisia kiemuratehtäviä ku mentiin viikko sitten (ja tiistaina) kavaleteilla. Ratsukseni oli merkattu Teksu enkä hyppinyt riemusta. Toisaalta oli kiva saada vähän haastavampi ratsu ettei mene liian helpoksi. Päivän eka tunti oli peruttu ja yhdistetty meidän kanssa, joten ratsukoita tunnilla oli 8. Hypättiin maneesissa, pihalla +6.

 
Aiemmin olen hypännyt Teksun kanssa olympioilla. Nyt kuolaimet oli vaihdettu pelhamiin. Taisi jopa olla eka kerta elämässä kun menin pelhameilla. En tiedä voiko kuolaimia syyttää siitä että meni huommin kuin aiemmin mutta voihan sitä yrittää. Katso lisää lopusta.
 
Alkuverkassa hepo liikkui ihan hyvin, kääntyi ja kaasu ja jarru toimivat. Laukka ei vaan meinannut nousta. Tällä kertaa en ajanut laukkaan vaan hidastin ja yritin uudestaan selvemmillä avuilla. Lopulta piti napauttaa raipalla kun oltiin puoli maneesia jo ravattu. Siinä vaiheessa hepo sitten ymmärsi laukka-apuni. Vähän pitkänä mentiin.
 
Alkuun loikittiin ensin pikkukavaletin yli, joka oli viritetty uran poikki ja nostettu vain sisäpäästä ylös. "Pidäte ja pohje" tuli monta kertaa kommenttina ennen hyppyä. Hepo vissiin valui pitkäksi ja hidasti (?) ennen estettä. Sitten kahdesti ristikon yli. Tässä vaiheessa meni vielä suht ok.
 
Sitten hypättiin yksi kerrallaan ristikko, voltti oikealle, okseri, kaarre vasemmalle ja ristikko. Välit oli meille n. 5 laukan välejä. Kovin hienosti ei mennyt. Laukka hyytyi voltilla ja puomit putoili. Se mentiin kerran voltilla ja kerran ilman eli suoraan esteeltä toiselle kaartaen. Loikkien jälkeen keikuin liian pitkään yläilmoissa enkä saanut hepoa heti takaisin haltuun. Saatiin sakkokierroskin. Sitten tultiin sama toiseenkin suuntaan. Viimeistään tässä vaiheessa meille tuli isompia ongelmia. Alkuun ope sanoi että laukka on alitempoista. Ohjiakin piti lyhentää 10 senttiä. Samalla piti istua satulassa. Siitä ainakin olin vahvasti samaa mieltä. Kertaalleen hepo sinkosi ristikolle ja sen jälkeen kun yritin reipastuttaa laukkaa kaarteessa ennen ristikkoa. Okserista mentiin myös muutaman kerran ohi. Omasta mielestäni aika kummassa vaiheessa kun oltiin jo suoristettu kohti estettä niin sitten tuli kiemurtelut. Olisin EHKÄ saanut hepon taisteltua siitä yli kun sihtasi kohti tolppia. Tahtotila ei kuitenkaan riittänyt. Sivuliirauskieltoja taisi tulla tunnin aikana noin 3.
 
Vauhdin kiihtyessä omat kädet nousi, samoin ratsun pää. Loppuun piti keskittyä vain siihen että selviydytään esteistä yli eikä laukka-askelten laskemiseen, lyhentämiseen ja ponnekkaaseen laukkaan riittänyt kaikkiin kunnolla aivosoluja. Siinä vaiheessa rämmittiin jo onnistuneesti yli. Loppuun siis vielä ristikko, suoraan, täyskaarto okserille, täyskaarto ja toiselle ristikolle. Okserin jälkeen en saanut käännettyä ennen ristikkoa, kuten olisi pitänyt mutta tällä kertaa ei tullut mitään kohtuuttomuuksia.
 
Kiemurtelukavalettien kaltainen kavaletti-okseri -tehtävä oli kasattu maneesiin mutta sitä ei ehditty hypätä. Loppuraveissa Teksu liikkui jo ihan hyvin ja ope sanoi että älä päästä yhtään tuosta pidemmäksi, aavistuksen voisi jopa lyhentää. Muutama hyvä pätkä tuli loppuun, sitten myös näitä liikutaan hitaammin ja venytään edestä eikä asetuta -pätkiä. Koko tunnin suurimpia ongelmia oli liian pitkiksi valuvat ohjat.
 
Tunnin jälkeen oli hyvin jännä olo. Ei suoranaisesti harmittanut mutta oli jotenkin surullinen tai ahdistunut olo. En osaa oikein kuvailla. Asenne oli tunnilla kohdillaan että tänään opin jotain vaikka menisi vähän huonomminkin. Toisaalta sen voisi ottaa kohteliaisuutena että saa mennä vähän hankalammillakin hevosilla. Tunnin lopuksi kysyin opelta että miksi hepo meni esteistä ohi ja yksi arvaus oli että käteni eivät pysyneet tarpeeksi rauhassa ja hepo pakeni kuolaimen tuottamaa kipua.
 
Ongelmia:
laukka nousi välillä huonosti
kiihdytteli raviin itekseen
viime hetken esteistä ohimenot
muutamat lapasesta lähteneet kiihdyttelyt
keilaus
hepo liian pitkänä
ohjat liian pitkänä
laukka ei aina tarpeeksi ponnekasta (alitempo ois kuskista kiva)
kuskin kädet nousi
jarrut meni välillä epäkuntoon
 
Parannusta:
päästiin lopulta kaikista yli
kääntyi yllättävän hyvin
Teksu on edelleen tallissa ja talutettaessa aivan ihana