Sirkka on palannut saikulta hommiin. Selkään laitettiin tekoihoa ja satulaan takaa nostava patenttitoppaus. Ei näyttänyt hepoa rassaavan, kuskia ehkä vähän kallisti etukenoon. Ratsastajia oli tunnilla 7 ja oltiin maneesissa (pihalla +9).

 
Sirkka oli reipas muttei alkuun kovin pahasti täpinöissään. Vasta tehtävässä kun piti ravata muiden laukatessa meinasi vähän kiirettä pukata. Tehtävänä oli kauempaan päähän tehdä voltti (ensin ravissa) laukassa kolmen puomin yli, toisella pitkällä sivulla oli muistaakseni 4 ja 4 ravipuomia ja niiden väliin piti tehdä iso laukkavoltti yhden puomin yli. Ennen puomia piti laskea 3 laukkaa. Toiseen päähän piti tehdä ravivoltti jos tarvitsee ja toisen pitkän sivun sai humputella suoraan. Tehtävä olisi pitänyt mennä harjoitusravissa mutta päätin pitää jalustimet jalassa. Hyvä niin, sillä olisin muuten saattanut tipahtaa Sirkan intoillessa.
 
Ensimmäiseen suuntaan (oikea kierros) Sirkka oli melko täpinöissään ja tiputin sitten raipankin pois Ankin käskystä. En kyllä huomannut pahemmin eroa raipalla ja ilman. Jälkimmäinen suunta (vasen) oli meille helpompi. Laukasta raviin siirtymiset meni paremmin kun muistin valmistella ne kunnolla. Laukat puomille sain laskettua ihan ok oikein. Ravipuomeille meinasi välillä olla turhan kiire ja kiemurtelua oli havaittavissa. Ovipäädyn kulmaan tehty ravivoltti oli kaikkea muuta kuin tasainen, toinen puoli kauheaa kaahausta ja toinen matamista. Eikä paljoa parantunut vaikka useammankin teki peräkkäin.
 
Tehtävä meni ihan ok ja Sirkkakin oli huomattavasti parempi kuin edellisellä kerralla, malttoi jopa ravata. Itselle plussat siitä että helkittäin istuin isossa harjoitusravissa ihan ok. Välillä Sirkan kiiruhtaessa sitten takapuoli pomppi satulassa kunnolla. Ratsastin ihan ok, jälkimmäiseen kierrokseen tehokkaammin. Palautekin oli ihan positiivista ja lähinnä pikkujuttujen hiomista. Hyvin meni.
 
Ongelmia:
kädet jopa nousi liikaa
välillä hytkyin aika pahasti
 
Parannusta:
istuin harjotusravissa yllättävän hyvin, kun Sirkka malttoi ravata nätisti niin ihan ok