Koska en raaskinut luopua omasta estetunnistani, niin tunnin tauon jälkeen loikkasin taas selkään. Hyppyratsukseni oli ihme kyllä laitettu Tellu. Tellu oli jo edellisellä tunnilla, joten piti huolehtia vain suojat jalkoihin. Tunnustan kyllä myös parannelleeni suitsitusta (turpahihna suoraan ja yhden kireämmälle) ja satulointia (satulavyö reiällä tiukemmalle). Ratsukoita oli meidän tunnilla 7. Maneesissa jatkettiin edellisen kavalettitunnin tehtäviä esteiksi nostettuina. Pihalla oli +14.

 
Alkuverkassa tuli taas sanomista että reippaampi ravi. Kommenttia tuli myös että ratsu pyöreämmälle kaulalle. Se menikin jo vähän vääntämisen puolelle. Ensimmäiseen varttiin ei pyöreydestä näkynyt vilaustakaan. Käynnissä en ehtinyt vääntää eikä ravissa ja vielä vähemmän laukassa onnistunut kylmiltään. Alkulaukassa mentiin vähän pitkänä, Tellu kyllä liikkui pyydettäessä eteen ja lyhensi mutta tiistaihin verrattuna lyhensi vaan välttävästi. Käynnissä sain kaulan pyöreäksi kun vihdoin ehdittiin vähän käyntiä mennä.
 
Alkuun mentiin puomilinjaa, joka oli lyhennetty 14 metristä kolmeentoista. Vaikken tätä ekalla kierroksella tiennyt niin saatiin silti alusta asti vaadittu laukkamäärä väliin. Ensin mentiin neljällä, joka vaati aavistuksen hidastamista. Sitten esteet nostettiin pikkupystyiksi (n. 60 cm). Tämän kerran erikoisuus oli että esteessä oli vain yksi puomi eikä ponnistuspuomia maassa ollenkaan. Kaksi ekaa yritystä tultiin ekalle esteelle ihan juureen. Eka väli vaati sitten vähän enemmän venymistä ja kakkoselle hypättiin kaukaa. Vaaditut askelmäärät onnistui kuitenkin. Sitten tuli sanomista että älä hyppää niin läheltä ja anna sujua. Kolmas yritys meni kivasti mutta oisko toinen väli jäänyt vähän ahtaaksi. Taas näitä amatöörimokia. Sitten sama toiseen suuntaan (vasemmalle) ja pystyt nousi kasikymppiin. Meni paremmin. Toisella pitkällä sivulla laukattiin vähän eteen ja testattiin kaasua.
 
Sitten hypättiin radan poikki puomi, este, puomi. Meillä tuli hirmuisesti vääriä laukkoja, varsinkin vasempaan eli jälkimmäiseen kierrokseen. Hepo oli kuulemma liian löysä, valui sisäpohjetta vastaan eikä asetus ollut kaarteessa läpi. Kurvinkin olisi pitänyt olla tiukempi. Saatiin melko monta sakkokierrosta. Taisin olla välillä sisältäkin kiinni ja valua hypyissä vinoon. Lopulta päästiin myötälaukassa myös alas. Taas huomasi että teknisesti suorituksia voisi hioa vaikka kuinka. Tuntui jopa että meni huonommin kuin keskiviikkona Koran kanssa. Tarttisin lisää treeniä ponnistuspaikkojen katsomiseen ja myötälaukan saamiseen hypyissä. Laukan säätely onnistuu ihan hyvin, säpäkkyys- ja vauhtisilmä taas puuttuu.
 
Loppuraveissa ratsu oli pyöreä ja helppo ratsastaa mutta vauhti rupesi hyytymään. Olisin kaivannut vähän enemmän lennokkuutta mutta meno rupesi muistuttamaan enemmän lykittävää. Tellu jatkoi vielä kolmannen tunnin putkeen.
 
Ongelmia:
jalat irti hypyissä Tellunkin kanssa
aluksi tultiin liian lähelle esteitä
väärät laukat esteen jälkeen vaikka kuinka monesti
 
Parannusta:
kaikesta päästiin epäröimättä yli
loppuravissa ratsu oli pyöreä