Perjantain kaksi vikaa tuntia oli yhdistetty ja vikan tunnin kouluratsastajat laitettu meidän joukkoon. Mulla oli tuntiratsupäivä ja hevostoiveeni meni läpi ja sain Tellun. Hepo oli mennyt jo 2 tuntia alle. Alkuun otettiin Tellunkin kanssa kuuliaisuusharjotuksia ja testattiin paikallaan seisomista. Ekalla kerralla ei meinannut onnistua millään mutta toinen yritys meni jo huomattavasti paremmin. Ekaa kertaa Tellu pyöristyi jo alkutunnista. Täydellistä ja tasaista pyöreyttä meillä ei ole mutta selkään tuntui kivalta.

 
Ope piti melko rankan tunnin. Alkuravien jälkeen odottelin jo lepotaukoa mutta jatkettiinkin suoraan laukkatehtävään. Melko vähän ehdittiin levähtää tunnin aikana. Alkuraveja pyöriteltiin ympyrältä toiselle suuntaa vaihtaen. Tellu esitti hienoja pätkiä. Oikea kierros meni melko helposti ja ratsu pyöreänä. Vasemman kanssa oli enemmän tekemistä mutta sainpas siihenkin suuntaan asetuksen läpi ja pääsin myötäämään! Pieniä hienoja hetkiä.
 
Laukkaa mentiin ympyröillä. Alkuun haettiin laukassa asetusta, oikeaan kierrokseen se oli kuulemma hyvä vaikken siihen oikeastaan kiinnittänyt huomiota. Vasempaan kierrokseen kaula meni liikaa vasemmalle, käskyksi tuli ottaa ulko-ohja paremmin käteen ja tehdä pidempiä asetuksia. Taisin taas heilutella ratsun päätä eestaas. Välillä sain laukkaa vähän paremmin ratsastettua mutta ratsu meni turpa pitkänä. Vauhti oli pikemminkin rauhallinen kuin reipas. Piti tehdä neljännesympyrän välein puolipidätteitä ja koota laukkaa. Meidän pidätteet oli melko näkymättömiä. Ulospäin tuskin huomasi menossa mitään muutosta.
 
Lopuksi nostettiin jalustimet ylös ja ruvettiin menemään ympyröitä laukassa aina ravin kautta suuntaa vaihtaen. Ope kysyi multa että miksi pitää tehdä tasapainottava puolipidäte ravissa. Vastailin ummet ja lammet mutta open hakemaa vastausta en osannut sanoa. Eli että ylipäänsä pääsee kääntymään. Meidän meno oli aika kelpoa. Laukat nousi hyvin ja joka kerta oikein. Parhaimmillaan sain laukkaa kiinni ja lyhennettyä ennen siirtymää raville, jolloin ravi oli heti helppoa istua. Välillä pyysin vähän yllättäen raville turhan isosta laukasta, jolloin ravikin sitten pomputti enemmän. Harjotusravissa en pääosin osannut istua kunnolla vaan ratsu nousi edestä. Eipä se kyllä laukassakaan pyöreä ollut. Saatiin tehtävästä kehuja että Tellu asettui heti laukannoston jälkeen ekalla neljänneksellä. Sitten tuli äkkinäinen käsky vaihtaa suuntaa vasemmalle ja tehtiin pikasiirtymä ravin kautta. Taisi mennä suht hyvin kun saatiin lopettaa ekana.
 
Loppuraveissa hepo ei ollut ihan tasaisen pyöreä mutta sinnepäin. Meni melko matalassa muodossa koko ajan. Ei testaillut eikä pöljäillyt. Hitusen yritti löysäillä mutta tsemppasi kuitenkin hienosti. Tänään ei saatu hirveästi kommentteja ja kuvittelen että se tarkoitti sitä että meni suht hyvin. Loppukäyntien aikana kysyin opelta että etukenotinko tänään ja vastaus oli että en mutta eihän me hypättykään. Ja minä kun kuvittelin estevalkassa kenottaneeni koko tunnin enkä vain esteillä.
 
Ikinä ennen en oo saanut Tellua ratsastettua yhtä märäksi. Hikosi hassusti kun kaula oli kuiva mutta korvat, mahanalus ja jalat märät. Tunnin jälkeen hepo sai sitten vähän loimikuivatusta kun keli oli pihalla nollassa. Sain lisäksi taas  muistutuksen siitä että hevosten kanssa pitäisi olla silmät selässäkin. Seisoin Tellun edessä käytävällä kun Hero näykkäisi olkapäästä vaikka olin selin siihen. Mikä lie mustasukkaisuus iski. En edes tajunnut että se ylettyisi sinne asti. Mutta Tellu oli huippu! Haastava, mutta niin palkitseva kun joskus onnistuu.
 
Ongelmia:
kuski ei osaa istua harjotusravissa
vasen kierros oli hankalampi
muutaman kerran tunnin aikana joutui pidättämään isommin kun hepo ei meinannut kuunnella
 
Parannusta:
varmaan pyörein tuntini Tellun kanssa tähän asti
työskenneltiin melko täsmällisesti
laukat nousi aina oikein