Tälläkään kertaa ei hypätty vaikka ois jo pitänyt. Nyt tuli sentäs lupaus että ens viikolla on esteitä. Tänään oli sitten puomitunti. Ratsastajia oli tunnilla 8, lisäksi maneesissa oli yksi yksäri. Kelinä pihalla oli vesisateinen +5. Onneksi on maneesi :)

 
Käyntiverkkaa ei ehditty oikein tekemään kun säätelin jalustimien pituutta eestaas. Etureidet oli edelleen ihan jumissa, lieneekö lauantain kisat ja kylmässä olo syynä? Ravissa pyöriteltiin voltteja ja tein temponmuutoksia. Nyt huomasin hyvin sen miten poni puskee voltin lopussa sisään jos ei oo tarkkana. Pallo meni ihan ok mutta ei ollu mitenkään superhelppo. Oikealle oli taas hankalampi asettaa. Sitten vähän laukkailtiinkin. Yritin saada laukan rullaamaan hyvin ja päihin pyöräyttelin ympyrät. Meni mukavasti vaikka vähän ahdasta olikin. Turpakin yritti osoittaa enemmän alas kuin ylös.
 
Ensimmäisenä tehtävänä oli laukata vasempaan kierrokseen 21 metrin välin puomien yli. Oikeastihan siihen kuuluisi 5 laukkaa. Ekalla kerralla mentiin sangen reippaasti (siinä poni oli ehkä enemmän menossa kun kuunteli mua) ja 7 laukkaa jäi vähän ahtaaksi. Jälkimmäinen puomi jäi takajalkojen väliin. Tunnustan etten huomannut. Seuraavalla kerralla Pallo kompuroi ekalle puomille eikä kolmaskaan kerta tainnut ihan puhtaasti mennä. 7 laukkaa tuli kuitenkin joka kerta.
 
Sitten mentiin oikeassa kierroksessa 24 metrin puomiväli. 8 laukkaa muttei tainnu ihan puhtaasti onnistua nekään. Sitten lisättiin puomien perään halkaisija, jolla piti vaihtaa laukka puomin päällä. Meidän onnistumisprosentti oli n. 50 %. Aika napakasti sai kertoa että vaihda että jotain tapahtui. Puomeille osuminen kuitenkin parani. Sitten mentiin "rata" puomeilla. 7 puomia ja 2 laukanvaihtoa. Eka onnistui, en oo kyllä ihan varma että missä kohdassa (nelos- vai vitospuomilla), toka piti vaihtaa sit ravin kautta. Itelle oli aikamoisia ongelmia huomata ne puomit! Eli selvästi kattelin ihan väärään suuntaan koko ajan. Lopuksi mentiin vielä yksi vaihto oikealta vasemmalle ja puomi nostettiin toisesta päästä ylös. Se onnistui. Onnistuttiin myös se tekemään hienosti open selän takana ettei se huomannut. Olin vissiin vähän turhan innokkaasti menossa koko tunnin kun monesti mentiin huomaamatta.
 
Odotteluaika (jota oli taas melko paljon) tehtiin Pallon kanssa siirtymiä käyntiin, raviin ja seis. Testasin myös väistöjä ja vasemmalle pohkeelle oli aluksi tosi tahmea. Lopuksi vähän nostelin myös laukkoja siinä (vaikka askellajin piti olla käynti tai ravi), ois tarvinnut enemmän tilaa ja keskittymistä. Välillä siinä oli jopa ihan yritystä. Enemmän siirtymiä, nimenomaan laukkaan ois hyvä tehdä. Tältä tunnilta olisin kaivannut myös paljon enemmän laukanvaihtoyrityksiä.
 
Nyt saatiin lupa lähteä koulukisoihin vääntämään K.N. Specialia parin viikon päästä. Sitä ennen pitäisi päästä treenaamaan ainakin laukkasiirtymiä. Vaikeimmat kohdat ohjelmassa meille on laukasta käyntiin siirtyminen, koko rata leikkaa laukassa ilman että laukka vaihtuu ja vasemman laukan nosto kentän keskeltä. Pysähdyksiä ja peruutuksiakaan ei olla treenattu.
 
Ongelmia:
kuskin kädet millon mitenkin
kantapäät ei pysy alhaalla
tehtiin melkeen kaikki tehtävät niin ettei ope huomannut
 
Parannusta:
siirtymiin saa pikkuhiljaa jotain tolkkua
muistin laskea lähestymiset puomeille
puomeille osuminen parani loppua kohti
 
Kuvia kaivanneille: Nyt sain kesältä muutaman kuvan itestäni ja lisäsin ne niitä koskeviin juttuihin. Olkaapa hyvät :)