Perjantain tunnille sain Hassen, kuten olin kuullut jo aiemmin. Mikäs siinä, hauska heppa. Varustaessa huomasin että satulasta hepo ei välittänyt kun meinasi mennä vähän vaaralliseksikin toisen poukkoillessa karsinassa karkuun vaikka oli köytetty seinään. Luvassa oli kavalettijumppasarja ja alkutunnista kuulin että ekaa ryhmää oli hyppyytetty kavaleteista yli ilman jalustimia ja yhdellä kädellä. Hui! Meidän tunnilla ratsukkoja oli 6.

 
Alkuverkassa Hasse oli aika jännittynyt enkä saanut sitä rennommaksi vaikka yritin mitä. Alkuun mentiin puolikkaita kavaletteja ravissa. Hasse ei ymmärtänyt juonta enkä saanut sitä pysymään ravissa. Kumpaankin suuntaan yritettiin monesti ja aina se loikkasi laukalle, sain takaisin raviin ja loikkasi taas laukkaan. Opelta en saanut konkreettisia apuja kun seurasi muita, joten kokeilin sitten omin päin muuttaa menoa. Kun hidastin ravin oikein pieneksi niin tuli sanomista että tulee liian iso tahtimuutos. Kun menin isommalla ravilla niin hepo meni siltikin laukalle. Yritin mennä hallitusti ja pitää ratsun ohjan ja pohkeen välissä mutta ravilla ei päästy. Tässä vaiheessa turhautti vähän.
 
Ennen kun ruvettiin tulemaan laukalla niin nostettiin jalustimet ylös. En muista oliko kavaletit vielä puolikkaina mutta ainakin keskimmäinen puomi (5 yhteensä) oli alkuun maapuomina, välit innariväleinä. Meidän meno oli koko tunnin melko tasaista kaahotusta. Vähän epätasaista oli maapuomin kanssa kun siihen tuli erilainen laukka-askel. Kun kaikki nostettiin ylös niin välit lyhenivät. Lujaa mentiin silti. Tulipa ratsulta nyt pari pukkiakin. Yleensä vauhti vielä kiihtyi kavalettien jälkeen. Itellä oli aika pomppivainen olo kyydissä ilman jalustimia ja aika nopeasti rupesi hirvittämään. Onneksi hepo kiihdytti vain suoraan eikä sinkoillut sivuille.
 
Oikeaan kierrokseen mentiin melko monesti. Tulihan sieltä sitten käsky meillekin laittaa ohjat solmuun ja laittaa toinen käsi pään päälle. Hyvin jännää oli mutta tein kuten käskettiin ja siitäkin selviydyin. Tässä vaiheessa tuntia omaa vuoroa odottaessa huomasin miten jalat tärisee kun jännitti niin pahasti. Yritäpä siinä sitten rentoutua tahdonvoimalla. Mietin vaikka kuinka monesti että rupean nössöilemaan ja kysyn voinko ottaa jalustimet jalkaan mutten sitten kuitenkaan kysynyt. Totesin että jospa sitten kun on muutaman kerran muksahtanut.
 
Vasempaan kierrokseen tultiin vain kahdesti. Eka kerta ohjat kädessä oli jopa suht rauhallinen. Jälkimmäiselä kerralla ohjat solmussa ja toinen käsi pään päällä hepo vietti keskelle ja hypättiin vikat kavaletit sisäreunasta. Meni onneksi yli eikä kieltänyt. Vauhti villiintyi taas pahasti. Onneksi pahimmat vauhdit sai pois kun käänsin ympyrälle. Yksi pukki tuli siinäkin, alkuun taisin ajatella että hepo vaihtoi laukkaa vähän isommin. Kertaalleen ope myös laittoi meidät kunnolla töihin ja laukkaamaan lyhyttä laukkaa erittäin lyhyillä ohjilla ympyrällä kunnes hepo oli vähän kuulolla. Itellä loppui sellaisessa rääkissä kunto erittäin nopeasti.
 
Omaan istuntaan ehdin kiinnittää hyvin vähän huomiota tunnin aikana. Onneksi lopulta tuli sitten vapauttava käsky että jalustimet jalkoihin ja loppukevennykset. Olin hirmu onnellinen ja helpottunut. Pysyin kyydissä! Tärinä jatkui vielä pitkälle iltaan kun oli niin jännää. Hienosti ylitin itseni. Loppuraveissa alkukiihdyttelyn jälkeen hepo jopa vähän rentoutui ja rupesi tuntumaan kivalta.
 
Ongelmia:
en ehtinyt kiinnittää omaan istuntaan huomiota
pukit
kaahotus
hepo oli lähes koko tunnin jännittynyt
ei mennyt niin hyvin ku viimeksi
 
Parannusta:
tokavika kerta mentiin jo ei ihan täysiä
uskalsin kaiken
kaikki pysy kyydissä
ei kieltoja
ihan lopuksi Hasse vähän rentoutui