Ennen edellisiä aluekisoja kisahepon vaihtuminen selvisi sentään 6 päivää ennen kisoja ja ehdin treenata uudellakin ratsulla. Tänään puhelinsoitto tuli noin 4 tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Pahat aavistukseni kävivät toteen ja Tellu paralla on selkä kipeä. Sain valita Antin, Tompan, Simpukan ja Tikrun väliltä. Ehdotin että menisin Pallolla 55 cm niin Tiina totesi ettei päästä mua niin pieneen luokkaan ja että Pallo on ollut tunneilla eikä oo kisakäytössä. Valitsin Antin kun sillä oon sentäs edes joskus loikkinut vähän isompaa. Aikamoisella sinkoilutyylillä kylläkin. Ja jossain mielenhäiriössä päätin sitten pitää luokkana edelleen sen 75 cm. Kyllähän se Antti niistä yli pääsee.

 
Kisat oli maneesissa. Kelinä pihalla auringonpaistetta (kunnes laski, sit näky tähdet). Lämpötila taisi vetää pakkasen puolelle, kylmä siellä ainakin tuli. Lähtöjä kolmosluokassa piti alunperin olla 24 mutta lopulta niitä olikin vain 19, ite olin vuorossa kolmantena.
 
Alkukäynnit ja ravailut mentiin kentällä. Pohja oli mennyt jo vähän koppuraiseksi. Antilla oli taas ihan hyvin virtaa mutta kivasti sen sai kuuntelemaan. Mentiin siirtymiä ja temponmuutoksia. Sain sen jopa pohkeista eteen ilman että se baanaili ite. Vähän voltattiin ja Antin turpa osoitti vaan sinnikkäästi vasemmalle. Pihalla ei saanut laukata.
 
Maneesiin päästiin kun toinen luokka loppui. Ensin käveltiin hetki verkka-alueella kun rataa korotettiin. Sitten loikkasin alas ja kävin kävelemässä radan vielä kertaalleen läpi. Rakennusvaiheessa menin sen jo kerran. Päätin tehdä turvalliset tiet ja mennä varman päälle. Radan muistin jo ihan kivasti.
 
Verkkaamaan päästiin sitten ryhmässä esteiden joukkoon. Laukassa Antti oli vähän löysä jopa. Pitkä ja veltto. Sai siihen kuitenkin vauhtiakin. Oikeassa kierroksessa verkkaeste oli ykkönen. Mentiin se ensin kerran korkeudella 65 cm. Sitten kahdesti 75 cm. Meni yllättävän kivasti. Ei kummallisia pikkuaskelia ja sain omasta mielestä tosi hyvin myödättyä. Maltoin myös odottaa että Antti hyppäsi enkä hypännyt ite eka. Siinä vaiheessa en muistanut miettiä jatkoreittiä. Vasempaan kierrokseen hypättiin kasiokseria. Sen jälkeen radalla tuli tiukka kurvi oikealle, joten verkassakin käännyttiin esteeltä oikealle. Eka hyppy oli ok-. Päätin mennä toisenkin kerran. Toka oli paljon huonompi ja Tiina huusi että tulkaa vielä kerran. Kolmas meni tosi hyvin ja Antti ponnisti just sopivasta paikasta. Laukat tais vaihtua joka kerta mutta ihan varma en oo.
 
Radalla muistin koko ajan minne oon menossa. Antti ois halunnu mennä paljon lujempaa, joten tosi paljon sain pidättää ja ihan viime hetkeen asti. Välillä tuntu että silti mentiin ennemminkin Antin vauhtia kuin mun. Tein varmuuden vuoksi laajat tiet kuten olin suunnitellutkin ettei tuu mitään yllätyksiä. Tuntu että estettä kohti meinasi aina vauhti kiihtyä, mutta hyvin maltettiin ja ponnistuspaikat löyty tosi kivasti. Vitosen sarjalle (esteiden väli n. 10 metriä) tuli jotain vähän kummallista ekalle, joka aiheutti sen että tokalle tuli aika kamala loikka ja ite horjuin etukenossa. Siitä oli sitten hyvä taputtaa hevosta ja kasailla itsensä ennen seuraavaa estettä. Antti ois hyvinkin saattanut toimia tiukemmillakin teillä. Kertaalleen vähän puski ulkopohjetta vasten. Oikeista laukoista en tiedä, en ehtinyt katella. Johtamisistakaan en oo varma. Esteet kuitenkin pysy pystyssä ja minä kyydissä. Spurtattiin vasta vikan esteen jälkeen kohti maalilinjaa ja sitten puoli kierrosta haeskeltiin kadonneita jarruja.
 
Oon suoritukseen ihan tyytyväinen. Ennen esteitä ei tullut miniaskelia enkä loikkinut ite ihan niin korkeita loikkia hevosen yläpuolella kun pelkäsin. Antti myös ponnisti kauempaa jos pyysin. Ekan vaiheen maalilinjan unhohdin ihan totaalisesti kattoa. Onneksi mentiin siitä yli. Meidän aika toiselta vaiheelta oli 35,00 eli luokan hitain puhdas rata. Tuloksissa oltiin kahdeksas. Puolen välin paremmalle puolelle kuitenkin.
 
Oma tulkintani radasta ratapiirroksen perusteella. Epäilisin kuitenkin että 1. vaiheen maali ja 2. vaiheen lähtö meni kutosesteeltä seinälle eikä kolmoselta, sillä osa porukasta taisi kiertää kolmosen sisäpuolelta.