Ennen kun nousin selkään niin edellisen tunnin ratsastaja sano että Grandilla on vauhdikas päivä. Heti alkutunnista Grandi oli kyllä aika säpäkkä ja tosi menossa. Ravista löyty kunnon baanavaihde, laukassa tuntu että mennään vähän turhankin lujaa. Ei kyllä silti ollu pohkeista kuulolla. Pidätteistä enemmän heitteli päätä kun rauhottu. Kummallista sinkoilua oli siis, onneksi sinkoili vaan eteenpäin. Totesin että yleensäkin oon vähän kyyninen että tahdonko hypätä Grandilla niin tänään on vielä enemmän semmonen olo, etten ehkä tahtoisi.

 
Kelinä oli mukava aurinkoinen +6 ja ratsastajia oli 6. Tarkotuksena oli taas treenata rataa kun 3 porukasta oli lähdössä lauantaina kisoihin. Esteitä oli kentällä siis hurjat 9 kpl. Aluksi hypittiin pienempiä, taas hienosti unohtui että mitä. Grandi kiihdytti esteelle mutta silti tuntui ettei se ole ihan hallussa. 3 ekaa hyppyä osasin hienosti olla könyämättä kaulalle. Myöhemmin ei onnistunut ihan niin hyvin. Mutta muistin kyllä koko ajan ettei Grandiin voi luottaa että se menee yli. Verkkahyppyinä mentiin myös "pelottelupystyä", jonka päällä oli musta loimi, n. 60 cm ja okseria, n. 70 cm. Kummallisia pikkuaskelia tuli esteen eteen. Nyt muistin taas pitää pohkeet kiinni ja ohjat tarpeeksi tiukalla. Sitten tuli sanomista että kun mua jännittää niin en myötää tarpeeksi ja hevonen viskoo sitten päätä.
 
Rata oli niin pitkä etten oikeasti oppinut sitä. Näin se saattoi mennä: ensin pelottelueste poispäin tallista, sitten vaaleanpunainen pysty, betonipylväiden varassa ollut okseri, sarja a+b, tuolieste, pelottelueste, tynnyrieste, vaaleanpunainen ja lopuksi suhteutettu tallille päin, eli vissiin n. 9 estettä, 11 hyppyä. Suurin osa oli n. 60 - 80 cm, mutta tynnyrieste oli mittausteni mukaan ainakin 95 cm. Rata ei mennyt hirveän tyylikkäästi, unohdinko kolmesti minne olin menossa ja muut olivat välillä edessä. Hypyt suht ok, kaikki ekalla yli, jopa pelottava tynnyrieste. Muutamalla huomasin sittenkin meinaavani ennakoida ja jokusen kerran vetäisin vahingossa suusta. Pysyin kyllä kyydissä, mutta osa oli semmosia loikkia ettei oma istunta ollut kaunista. Oikeita laukkoja en joka välissä muistanut kattoa, mutta vissiin kolmesti olin laukkaa kuitenkin korjaamassa. Ravin kautta korjaus oli hankalaa (kun lennosta ei onnistunut) koska pidättämällä laukka vaan lyheni ja lyheni. Lopulta oltiin lähes seis ja sitten vasta laukka vaihtui ja uudessa laukassa mentiin ensin hissuvauhtia. Kivasti meni onneksi eteen ja piti ratsastaakin eteen että sai otettua puolipidätteitä. En huomannut että kolisteltiinko esteitä. Aavistuksen epävarmaahan se kuitenkin oli.
 
Loppujen hypätessä käskettiin sitten jo mennä loppuverkkaa. Vauhtia ravissa ainakin riitti. Kun Grandi ensin tajusi että nyt ravataan eikä laukata. Vähän turhan säpäkkää meno oli edelleen mutta vähän rauhottui kun voltattiin aikamme. Oikealle asettui paremmin kuin vasemmalle, mutta meni suht ok lopuksi molempiin suuntiin. Sitten loppuun tulikin vielä muutama yllätyshyppy ristikolle, n. 40 cm. Hyvän mielen hypyt loppuun kuulemma. Meni ihan ok, ponnistuspaikkakin osui kohdilleen. Kahdesti yli ja sitten laukkakin oli jo rauhallista ja nättiä.
 
Loistavasti Grandilta ettei yhtään kieltoa, taisi olla jo toinen kielloton hyppytunti itellä sillä putkeen! Hyvä minä :) Aika monestihan Grandin kanssa on ollut ongelmia. Krista sanoi että oon kehittynyt paljon :)
 
Ongelmia:
jäykistyminen hypyissä ja liian vähäinen myötääminen
jalat menee kuulemma liian taakse hypyissä
hevonen ei ihan avuilla alkutunnista
laukanvaihdot
 
Parannusta:
ei yhtään kieltoa!!! (edellisen kerran ratatreeneissä tuli 4)
en yhdessäkään hypyssä jälkeen
loppuravi mukavata