Virpitalleilla oli vaihtunut ope meidän estevalkassa. Viimeksi en ollut paikalla ja nytkin meitä oli vain 3 ratsukkoa. Pihalla pilvetön +7 ja me maneesissa. Päivän aiheena 4 esteen jumppasarja, väleihin aina 1 laukka.

 
Heppatoive ois vissiin kannattanut esittää, sillä nyt mulle oli merkattu taas Martti. Tänään hepo tosin käyttäytyi ihan asiallisesti kun hieman komensin. Silti en tykkää siitä. Opelta tuli tunnilla pitkät pätkät juttua siitä, miten laadukas nuori (6v) heppa Martti on. Jokin siinä ei silti vaan natsaa. Omia ennakkoluulojako?
 
Alkuverkassa hepo oli hitusen tahmea, puski hieman sisäpohkeita vastaan, oikoi aavistuksen kulmissa, asettui vähän huonosti ja tiputteli laukasta raville. Olisi vissiin pitänyt olla napakampi. Ohje oli että jos laukasta tiputtaa raville niin pitää ottaa ravissa kiinni ja ravi haltuun ennen kun nostaa laukan uudestaan. Oma metodi on ollut että äkkiä vaan uusi laukka päälle ja jos pudottelee enemmän niin raipalla muistutus kun tipauttaa raville. Tarkemmin ajatellen vähän epäloogista kun muistakaan hepan vääristä teoista ei rangaista vaan jos nousee vaikka väärä laukka niin otetaan vaan takas raville/käyntiin ja nostetaan uudestaan. Alkuverkassa tehdyt itsenäiset pohkeenväistöt oli vinoa lapaliirausta aina siihen asti kunnes näin peilistä miten meillä menee ja osasin suoristaa ja vaatia takaosan mukaan.
 
Tehtävä mentiin ensin kolmena ristikkona ravilähestymisellä. Alkuun oli maapuomi. Puomin jälkeen Martti nosti laukan ja loikki ristikot laukalla tasaisesti yli. Vähän vietti oikealle ja esteiden jälkeen oltiin kierroksesta riippumatta oikeassa laukassa. Kunnon esteimua ei ollut mutta suht sujuvasti päästiin aina yli. Sitten toka este nousi pikkupystyksi, lopulta kaksi vikaa oksereiksi ja loikittiin niitä. Ohjetta tuli että katsetta eteen ja ylös. Tasapainoista istuntaa haettiin tässä ja rauhallista olemista kyydissä kun hepo hyppii. Paljon enemmänkin ois ollut viilattavaa, käsissä, vartalon pystyisyydessä ja oikeassa kantapäässä ainakin. Tuntuu ettei kovin paljoa vaadittu.
 
Lopuksi hypittiin vielä toiseen suuntaan. Maapuomi alkuun ja kaksi okseria ja kaksi pystyä. Oksereista hypättiin vähän hitaasti yli, istunta saattoi olla vähän edellä (penkissä) loppuloikassa. Katsetta ylemmäs ja yritin hilata hepoa keskemmäs. Ope sitten vähän auttoi ja nosti vikan pystyn oikeasta reunasta ylemmäs niin hypättiin keskemmältä. Kuvittelin jo hetken että olisin osannut korjata ite. Estekorkeus oli korkeimmillaan ehkä 80 sentissä.
 
Loppuverkassa hepo ei pyöristynyt kunnolla ja moottorikin toimi edelleen hitusen puoliteholla. Pyytämällä sai vähän reippaampia pätkiä. Ihan perussiististi meni muttei mitenkään ihanasti. En ole ihan varma että opinko mitään.
 
Talven aikana luvassa on kuulemma paljon jumppasarjoja ja innarivälejä että saadaan ratsastajien tasapaino hyvään kuntoon. Saa nähdä kuinka pitkään tuolla tulen vielä käymään. Jospa annan opelle vielä ainakin toisen mahdollisuuden. Ens kerralle toivoin että kuka tahansa muu paitsi Martti.
 
Ongelmia:
muutaman kerran laukka ei meinannut nousta millään
tiputteli laukasta raville
ratsastin tällä kertaa mielestäni huonommin
 
Parannusta:
käyttäytyi paremmin
ei osuttu esteisiin