Kun jumitin tallilla oman tuntini jälkeen taas höpisemässä hevosjuttuja vikan tunnin loppuun asti niin opelta tuli kysymys että onko kiire että tulisinko Ruusun selkään hetkeksi. Kun tässä vaiheessa pyydetään kyytiin niin se tarkoittaa ojennusta, raippa mukaan siis. Ohje oli että laukkaa kumpaankin suuntaan ja lopuksi kevyttä ravia, 7 minuuttia. Onneksi ope jäi sitten valvomaan ja opastamaan meidän menoa. Alkuun Ruusu riepotteli mua laukassa pitkin kenttää lähes miten halusi kun ohjaus oli epäkunnossa. Oikeassa kierroksessa en saanut käännettyä ympyrälle vaan mentiin lapa edellä vasemmalle. Kääntymistä vähän rajotti kaarrossa ollut kurssiporukka. Kertaalleen melkeen mentiin yhden kurssilaisen yli mutta Ruusu oli kuitenkin sen verran reilu ettei juossut päälle. Pahoittelut kuitenkin. Alkuun tuntui melko toivottomalta ja huusin opelle että sen pitäisi olla kyydissä eikä mun ja sain takaisin positiivista kommenttia että hyvinhän se menee tms.

 
Pari kierrosta mentiin lapaluirua kentän ympäri kunnes sain ulkopohkeeni ja raippakäteni toimimaan. Sitten hepo rupesi ohjautumaan kuten piti. Vasempaan kierrokseen reitti oli paremmin hallussa mutta vauhti oli vähän hukassa. Välillä ampaistiin liikkeelle, paljon tuli myös pudotuksia raville. Heppaan oli näemmä kertynyt pöljäilyenergiaa. Aika paljon laukattiin ympyrällä ja aina tallin puolella Ruusu tiputti raville, lopulta sain ennakoitua ja pysyttiin laukassa. Muutamat pukitkin sain kun komensin laukkaan. Ihan alkuun olin kertaalleen tasapainoni rajamailla ja tippumisuhan alla mutta pysyin onneksi kyydissä.
 
Ravissa meni huomattavasti paremmin vaikka hepo tuntui edelleen raskaalta edestä, en saanut vasenta pohjettani läpi enkä siis asetusta vasemmalle. Kädet ja koko kuski oli aika kovilla. Ja taas kantapäät nousi ikävästi. Plussat Ruusulle että rekkoja ei jaksanut tällä kertaa kytätä. 10 minuuttia meni melko äkkiä ja luovutin hepon takaisin edellisen tunnin kuskille, joka ystävällisesti hoiti sen pois. Eipä ollut enää sellainen olo etten päässyt tänään hommiin. Katsomokommentti oli että nopeasti sain Ruusun tottelemaan itseäni, omasta mielestäni 2 kierrosta riepottelua kentän ympäri ei ole nopeasti. Olin muuten ekaa kertaa Ruusun kyydissä ilman kannuksia. Gramaanit onneksi oli, muuten olisin ollut pulassa vasemman lavan kanssa.