Leirillä tottu liian hyvään ja nyt tuntu tosi tympeältä kun meitä oli 9 tunnilla. Kelinä oli pilvinen +20 ja välillä tihutti vähän.

 
Ankki sano että tänään mennään kouluesteratsastusta ja tehtävärataa. Alkutunnista tehtiin käynnistä pysähdyksiä, väistöä käynnissä ja myöhemmin siihen ravisiirtymiä perään. Ravissa Faksi oli vähän veltohko. Sit ruvettiin menemään ravipuomeja. Suoralla meni ihan ok, reippaastikin jopa mutta välillä kolisteli jalkoja puomeihin. Kevyt istunta onnistu ravipuomeilla ihan ok. Vaikeinta oli ympyrällä olevat puomit ja tasanen kääntäminen. Faksi meni tikkusuorana eikä halunnu asettuakaan. Laukassa ympyräpuomit oli entistä hankalammat. Laukassa olikin sitten vähän turhan paljon vauhtia. Hanskassa se oli mutta kiihty aina salakavalasti.
 
Laukassa mentiin ensin puomeja suoraan ja ympyrällä, sit tuli myös pikkukavaletit mukaan. Mulla oli niissä kädet liian ylhäällä enkä meinannu tajuta mitä kädet alemmas tarkottaa. Mutta lähemmäs vartaloa ja kyynärkulma siis, paketti kasassa. Olin siinä liian isojen esteiden asennossa. Sitten kavalettien perään nostettiin pysty ja ruvettiin menemään vuorotellen. Ensin pysty oli joku 40 cm, sit 60 cm, sitä ennen tehtiin voltti. Sit mentiin lisäksi ympyrällä portti, jonka edessä oli ponnistuspuomi. Ekalla kerralla meillä tuli siihen ihan kaamea hyppy ja Faksi meinasi mennä suoraan ja törmätä talikkoon. En ollu kuulemma kääntänyt esteellä vaikka yritin kovasti. Mentiin heti perään uudestaan ja tuli enää 90 % kaamea hyppy. Menosuunta oli sentäs oikea. Kommenttina tuli että näytän kaikin puolin siltä että yrittäisin estää hevosta hyppäämästä enkä käännä sitä kunnolla. Pitäisi mennä paremmin mukaan. Suunnittelin että pitää ainakin levittää ympyrää ja tehdä suorempi lähestyminen.
 
Sitten mentiin kavaletteja, portti ympyrällä ja okseri perään. Portille tuli enää 50 % kaamea hyppy ja okserille vähän kumma muistaakseni myös. Saatto silti olla meidän päivän parhaita hyppyjä. Faksi halusi mennä lujaa ja yritin istua alas satulaan ja pidättää niin sitten olinkin liian pystyssä hypyissä. Lopuksi mentiin kavaletit, 5 laukkaa väliin, pysty, vino hyppy portille ja okseri. Kavaleteilla sain pidätettyä ihan ok, 5 laukkaa tuli silti sangen lähelle pystyä mutta tuli kuitenkin vaaditut 5. Portin hyppäsi ok vinosta ja ponnistuspaikkakin tuli jotenkin helpommin ilman sitä puomia edessä. Ite jäin silti hypyssä jälkeen. Okserillekin meni suht hyvässä vauhdissa ja hyppäsi hyvästä paikasta mutta ite jäin hypyssä jälkeen.
 
Taas semmonen olo että ois menny helpommin kun oltais saatu usvattaa menemään vähän lujempaa eikä ois niin tarvinnu keskittyä pidättämään hepoa. Ei tullu yhtään kunnolla hyvää hyppyä ja jäi keljuttamaan. Oisin mielelläni loppuun hypänny vielä sen verran että saan itteni mukaan hyppyihin. Kunnolla paluu maan pinnalle kun eilen meni 110 cm okseri takellellen ja tänään n. 70 cm okseri takellellen. Pah. Tää oli kyllä vasta mun neljäs kertani Faksilla ja toka hyppykerta sillä. Edellinen hyppäys oli joskus viime kesänä.
 
Ongelmia:
liian pystyssä hypyissä
jäin hypyissä jälkeen tai muuta vikaa
liian pitkät ohjat
liian vauhdikas laukka
ympyrät
 
Parannusta:
keskityin käsien asentoon kovasti että ainakin yritystä oli että ne ois paremmin
alku- ja loppuravit meni ok