Alkuverkassa tuli jo sanomista käsien asennosta. Simpukka paino hullusti pohkeita vasten. Käskettiin ottaa kunnon puolipidätteitä. Ulkokäsi karkasi harjaan ja sisäkäsi kohti omaa polvea. Käsien asennossa oli tänään aika paljon mietittävää. Kelinä aurinkoinen +5 ja ratsastajia 6. Kentällä oli edelleen aika lätäkköistä reunoissa.

 
Ensin mentiin puomeista (2 kpl pitkällä sivulla) yli ravissa ja tehtiin voltit niiden päälle siten, että puomi ylitettiin aina kahdesti. Olikohan oikea kierros hankalampi, kumpikaan ei kyllä mennyt mallikkaasti. Hirveää puskemista ulos lapa edellä. Hyvin äkkiä opin että raippa pitää pitää ulkokädessä ettei hepo karkaa voltilta tangentin suuntaan. Ravi ei saisi muuttua puomin päällä, siitäkin tuli sanomista.
 
Laukassa ei ollut niin paha katastrofi kuin kuvittelin. Kääntäminen oli pakko alottaa jo vähän ennen puomia jos meinasi saada jotain aikaseksi. Ei ne voltit ehkä olleet ihan niin kauheita ku miltä tämä kuulostaa :) Opin myös sen, että heti kun on vähän tilaa niin käynnissä pohkeidentottelutreeniä eli väistöjä. Paransi voltteja vähän.
 
Sitten muutettiin tehtävää siten, että puomien väliin tehtiin voltti, jolla ylitettiin kolmas puomi. Meni paremmin, koska käännön alkaessa ei ollut puomeja haittaamassa keskittymistä. Sitten kolmas puomi nostettiin pieneksi kavaletiksi, n. 20 cm. Meni ihan ok, vaikka monesti hepo jäi puomeista ja kavaletista kauas, teki jättiloikan, jäin hypyssä jälkeen ja ohjat venähti. Rupesin sitten ennakoimaan ja nostamaan persettä penkistä. Tuli sanomista että oon liian edessä. Kovasti keskittymällä sain askeleet sopimaan paremmin puomeille (ponnistus lähemmäs) eikä puomia oikeastaan enää huomannut laukasta. Helpotti myös istumista.
 
Erään kerran puomien jälkeen vissiin rekka piti ääntä ja Simpukka sinkosi laukassa kentän keskelle. Taputukset itelle että pysyin kyydissä vaikka vähän horjahdin. Sitten tuli käsky että Simpukalla täyttä laukkaa kenttää ympäri ettei enää huvita hötkyillä. Vissiin alkeiskurssilaisia viskonut selästä tuolleen. Itekin siltä oon tommosesta säikkymisestä tipahtanut kun oli jalustimet kaulalla joskus viime syksynä. Kentän ympäri laukatessa sitä vauhtia ei sitten taas meinannut irrota ihan tarpeeksi. Vähän piti raipalla lätkiä lisää eikä silti ollut mitään kunnon reipasta. Ei lopputunnista kuitenkaan säpsynyt enempää. Vähän kartti aidanvierustaa muttei muuta.
 
Ihan lopuksi mentiin kavaletilla laukanvaihtoa. Ekalla kerralla jätti vaihtamatta eikä ravin kautta vaihtokaan meinannut onnistua siedettävässä ajassa. Ykä temppuili vuorollaan kavaletista ohi niin kauan että meidän toinen yritys meinasi jäädä haaveeksi. Hetken verran ravasin loppuverkan kevyttä ravia kiukkupilvi pään päällä, kunnes saatiin lupa mennä toinen kierros loppuun ja saatiin meidän toinen yritys. Laukka vaihtui mutta sen jälkeen unohtu että piti vielä osua puomille. Ihan kelpo. Ei tarvinut jäädä kiukkuseksi syrjinnän takia.
 
Ongelmia:
käsien asennot, ulkokäsi harjassa ja sisäkäsi polvessa
lopussa istunta meni turhan etupainoiseksi
pidätteet tosi huonosti läpi, hidastus aina suurta tuskaa
pohkeet huonosti läpi, kääntäminen suurta tuskaa
loikki puomien yli melko kaukaa eli en osannut ratsastaa lähelle
 
Parannuksia:
pysyin kyydissä vaikka hepo sinkosi
välillä meni eteen alas
laukka pysyi hallittuna, ehkä vähän turhankin lyhyenä
keskittymällä ponnistus lähemmäs puomia