Olin taas mopolla liikkeellä tallireissulla. Lämmintä oli jopa +8. Kuulin jo etukäteen että mennään kentällä ja aiheena on kavalettirata. Listaan hepakseni oli merkattu Easy. Mutta eihän mulla ole nyt easypäivä. Menin kysymään ratsua ja vastaus oli että Hasse tai Assi, otapa Hasse.

 
Laitettiin Hasse ja Assi toisen tuntilaisen kanssa yhdessä kuntoon ja selviydyttiin ajoissa. Suojat etusiin ja kentälle. Hasse oli ollut jo ekalla tunnilla tekemässä samaa tehtävää. Kuulemma oli jokusen kerran kiellellyt ja mennyt välillä melko lujaa. Nyt taas oli alkuun kivan rauhallinen ja kuuliainen. Osa hepoista oli ekaa kertaa kentällä talven jälkeen. Kenttä oli toisesta päädystä kuralätäkköä mutta pääosin kelpo kunnossa.
 
Alkuun ravattiin puomien yli, vähän meinasi kiihtyä mutta kun pidätti tarpeeksi kunnolla ja muisti myödätä niin tuli kivoja pätkiä. Verkkalaukassakin oli kivan rauhassa. Olin positiivisesti yllättynyt. Ekana hyppytehtävänä mentiin maapuomi, minipysty, maapuomi. Oikeassa kierroksessa kaksi kertaa. Ei kiihdytellyt vielä tässäkään vaiheessa. Ja unohdin varmistella ettei kiellä. Ei onneksi ollut aikeissa. Ekan tunnin esteisiin tutustuminen vissiin riitti.
 
Eka hyppy kapealle kavaletille. Taustalta häivytetty pari ratsukkoa. Kuvasta kiitos Miialle.
 
Mutta kun vaihdettiin suuntaa ja piti hypätä minipysty, linjalla toinen minieste, kaartaa vasemmalle ja kapea kavaletti niin aloi kiihdyttely. Väliin ei tullut toivottua laukkamäärää vaan yksi vähemmän (olikohan se sitten 6?). Jälkimmäisen hypyn jälkeen kiihdytteli jo niin etten saanut käännettyä kolmoselle. Levähdettiin linjasta ohi mutta tein ympyrän ja otin heti uuden yrityksen. Reippaasti mentiin mutta päästiin kolmosesta yli (kuvassa yllä). Yritin ottaa laukkaa haltuun mutta Hassella oli taas vauhti päällä. Mentiin muutama kierros ympyrällä vähän hallitsemattomasti. Ei kyllä missään vaiheessa ollut semmonen olo kun aiemmin että homma on pois lapasesta ja pitäisi pysäyttää seinään. Nyt en panikoinut kyydissä vaan osasin tehdä niitä pidätteitä ja myödätä. Huonosti silti toimi kun jarrutusmatka oli satoja metrejä. Ekalla tunnilla oli kuulemma mennyt vielä kovempaa.
 
Ei jarruja. Kuvaajana oli Miia.
 
Tässä vaiheessa ope keksi kikkakuutosen ja meille vaihdettiin kuolain. Nivel pois ja pelham tilalle, kahdella ohjalla. Pelhamissa oli suora kumikuolain. En oo ennen tainnutkaan mennä pelhamilla kahdella ohjalla. Säätämisessä meni vähän aikaa. Kun oltiin valmiina saatiin hypätä kaksi seuraavaa tehtävää peräjälkeen kun muut oli ne jo menneet. Ensin oli 4 hypyn pikkurata, siinä taidettiin hypätä jo lainekin. Ja heti perään hypättiin vielä lankku kahdeksikolla eli kaksi kertaa kohti tietä yli mutta hypyn jälkeen käännettiin ensin oikealle ja tokan hypyn jälkeen vasemmalle. Hepasta löytyi jarrut ihan eri lailla. Nyt sain sitten keskittyä myötäämään kunnolla hypyissä. Hepo rupesi jäämään jo vähän turhankin hitaaksi.
 
Jarrut löytyi. Miialle kiitos kuvasta.
 
Sitten hypättiin 7 hypyn rata. Lankku, laine, minipysty, linja toiselle (ristikko?), kaarre vasempaan ja kapea kavaletti, laine toiseen suuntaan ja kaareva linja linjan jälkimmäiselle esteelle. Vikalle linjalle toivottiin viittä laukkaa. Meidän meno oli aika epätasaista. Muutama väärä laukkakin mahtui joukkoon, yhden ainakin vaihtoi lennosta, yhden taisin ottaa ravin kautta. Ponnistuspaikat oli vähän hukassa eikä Hasse enää oikein imenyt esteille. Heti ekasta meinattiin mennä kaukaa ohi kun hepo ei tahtonutkaan kääntyä vasemmalle. Ope sanoi että sillä ei ole vaihtoehtoja. Eikä ollutkaan vaan lankulle mentiin kiemuroista viis. Myös tokavika laine oli hankala. Hepo tuntui laukkaavan paikallaan eikä laine lähestynyt millään. Kaarteeseen tuli 6 laukkaa. Heti perään sakkokierros ja piti tulla viidellä. Edelleen laineelle lähestyttiin pienessä laukassa vaikka kuinka yritin myödätä edestä (liikaakin?) ja antaa pohkeita. Nyt hepo kuitenkin venyi viiteen laukkaan välille.
 
Tunti meni aivan vilauksessa ohi. Lopputunnista meno oli jopa mukavaa. Ajattelin että tämmösellä Hassella voisi mennä vaikka kisoihinkin. Loppuraveissa huomasi taas miten oma käsi on epätasainen kun Hasse arkoi tuntumaa ja viskeli päätään kun yritin antaa vähän löysää edestä. Toimi paljon paremmin napakammalla tuntumalla. Ope sanoi että nivelillä myötääminen ei auta kun Hasse vaan nostaa pään ja häipyy paikalta.
 
Tämä ei ollut yhtään niin pahaa taistelua kuin etukäteen pelkäsin. Tunnin lopuksi vaihdettiin Hasselle nivelet takaisin. GPS kertoi tunnin maksiminopeudeksi 25 km/h. Eihän se ole edes paljon.
 
Ongelmia:
alun kaahotus
epätasaisuus
 
Parannusta:
ei kieltoja! ei edes yrittänyt
pelhameilla oli jarrutkin