Syksyn isommat estekurssit ovat HIHSin kanssa samaan aikaan, joten meinasin jäädä kokonaan ilman kurssia. Ilmottauduin sitten tälle "pikkuestekurssille" eli 50 - 60 cm. Joka sattuu myös olemaan itselleni se kaikista vaikein korkeus. Oltiin maneesissa, 7 ratsukkoa, pihalla kelinä oli n. +6.

 
Päivän hevos- eikun poniosumaan olin ihan tyytyväinen. Kiva päästä kokeilemaan Tikrua ekaa kertaa. Tämän jälkeen voin sitten sanoa että tallin poneista 4 on mulle liian pieniä (Manteli, Myrsky, Pösö ja Täplä). Alkutunnista kyllä vähän huoletti että miten se Tikru mut jaksaa kantaa mutta hyvinhän se näytti onnistuvan. Yllätyin myös ponin askelista kun ne ei olleetkaan semmoset minitöpöt kuin Alpolla. Sanoisin että isompi ravi kuin Pallolla. Alkuun oli vähän laiskaa menoa mutta kyllä poniin sai myös vauhtia. Vähän arasti vaan ratsastin sitä. Olisi varmaan mennyt paremmin jos olisin taivutellut kunnolla alkuverkassa. Alkuun siis vähän käyntiä, ravia ja laukkaa.
 
Esteitä kentällä oli 4. Kaareva linja, jossa "ei ole mitään väliä" eli erilliset esteet sekä suora linja, jossa oli muistaakseni n. 21 metriä väliä. Normaalisti 5 laukan väli mutta tuntihepoilla helposti 6.
 
Ensin hypättiin vasemmalta ristikkoa ja ristikolta piti kääntää kaarevasti oikealle. En muista mentiinkö ensin ravilla mutta hypyt meni ihan ok, laukkaa en meinannu saada vaihtumaan. Tosi selkeästi sai johtaa että laukka vaihtui esteellä. Sitten ongelmana oli sisäpohkeen toimiminen kun koko poni lähti heti esteeltä johtamisen suuntaan. Sen jälkeen hypättiin sitten sitä kaarevaa linjaa eli ekan esteen jälkeen piti edelleen kaartaa oikealle ja meille n. 9 laukan päässä oli seuraava este (okseri), jolta piti mennä suoraan kohti kulmaa ja sitten kääntää vasemmalle. Aika tiukka kääntö ja este oli niin kohti kulmaa ettei hepot oikein tienneet kumpaan suuntaan pitää mennä. Mekin vähän oiottiin siellä.
 
Sitten jatkettiin edellen vasemmassa kierroksessa ja ruvettiin menemään suoraa linjaa. Ensin okseri, jälkimmäinen este pysty. Okserin edessä taisi olla vielä maapuomi helpottamassa esteelle osumista. Kuudella laukalla tuli lähelle pystyä. Viidellä sai mennä lujaa mutta meni helpommin. Vikalla kerralla meni viidellä tosi kivasti. Lopputuntia kohti vauhti kiihtyi kivasti eikä ollu enää laiskaa menoa. Itelle ei tullut hirveen hyviä hyppyjä.
 
Loppuun hypättiin vielä "rata" eli kaikki 4 estettä peräkkäin. Mulle ja Tikrulle niitä nostettiin hitusen enemmän, n. 70 senttiin, joten mentiin vikana. Kesken meidän radan sammu maneesista valot kun joku nojaili vähän varomattomasti katkaisijaan. Tiinalta tuli käsky että älä tule. Niin me sitten voltattiin päätyyn ja meni vähän se radan hyppäämisen meininki. Sitten loppuun siis vielä viimeiset 2 estettä. Meni ihan ok mutta tiukka kulma kaarevan linjan jälkeen ois voinut mennä paremminkin.
 
En ymmärrä mikä noissa puolimetrisissä esteissä on niin hankalaa etten osaa istua kyydissä. Pienemmät ja isommat kyllä onnistuu mutta tuo on vissiin joku semmonen väliinputoajakorkeus että pitäisi olla hypyssä mukana ja myödätä sopivasti. Aina meinaa mennä liikaa tai liian vähän.
 
Ongelmia:
vauhtia ei ihan tarpeeksi
pohkeet oli välillä irti
johtaminen ei oikein toiminut, laukat ei vaihtuneet
 
Parannusta:
vauhti parani loppua kohti
 
Minä ja Tikru okserilla ennen tiukkaa kulmaa. Kuvasta kiitos Erikalle.