Tällä kertaa ratsastustunnilla mentiin koulua. Ratsastajia oli tunnilla "vain" 7 ja pihalla oli -4. Arvelin että Antin kanssa koulutunnista tulee jonkinlaista vääntöä mutta otin haasteen uteliaana vastaan. Hoidettaessa Antti oli oma rauhallinen itsensä ja osan kavioista nosti valmiiksi putsattaviksi.
 
Maneesissa Antti tuntui kääpiömäisen pieneltä Sentin jälkeen. Selkään pääsi pahemmin ähkimättä ja kyydissä tunsi olevansa matalalla. Kerrankin olin sen verran hyvissä ajoin että ehdin kävellä rauhassa pitkin ohjin ennen open tuloa. Ehdin jopa ottaa ohjat ja yrittää vähän väistellä. Aikamoista lavanpuskemista ja mutkailua väistöt oli kun mentiin siksakkia peilin leveydeltä kohti maneesin takapäätyä. En vielä tässä vaiheessa osannut huolestua vaan ajattelin vain lepsuilleeni liikaa.
 
Tuulin tultua ravailtiin tovi alkuravia, Antti oli aluksi tosi tahmea ja napautin sitä kouluraipalla. Sen jälkeen saatiin hetki kipitystä turpa ylhäällä. Lopputunnin sain keskittyä siihen etten vahingossa huido hepoa raipalla. Äkkiä se pahin liikavauhti kyllä karisi.
 
Antti oli heti alusta asti taas turpa vasemmalle. Oikeaan kierrokseen en meinannut saada asetusta millään läpi. Ohjeena oli että pidä vaan tasaisesti. Taas rupesi käsissä jo polttelemaan ja Anttia ei huvittanut yhtään. Mentiin isoa ympyrää ja tuntui hankalalta. Mulle apuna ohjat siirrettiin olympiakuolaimissa keskimmäisiin renkaisiin. Sen jälkeen käynnissä meni hyvin, ravissa suht ok mutta vähän hankalammin. Melko pian sitten ryhmittäydyttiin isoille ympyröille, kolmelle yhteensä, me Topin kanssa samalle ympyrälle oven päätyyn.
 
Ympyrällä tarkoitus oli asettaa sisään ja saada hevosta rentoutumaan ja myötäämään. Kuten arvata saattaa niin se oli aika tuskaista itelle. Vasemmassa kierroksessa ohjeena oli että ulko-ohjalla ja ulkopohkeella (tai jotenkin noin) pitää vahtia ettei oikea lapa karkaa ulos. Ulkopohjetta tuntui vähän hassulta käyttää kun hepo tuntui välillä valuvan aavistuksen sisään. Askellaji oli suurimman osan ajasta harjoitusravi, hetkittäin mentiin noin puoli kierrosta käynnissä ja tosi lyhyet välikäynnit. Suunnan vaihdon jälkeen mentiin myös laukkaa, useampi kierros putkeen. Laukassa Antti oli yllättävän ponneton, en kuitenkaan viitsinyt raipata enempää. Välillä tuli hyvääkin palautetta mutta tuntui hankalalta. Taisin istua kierossa ja oikeaa kättä on edelleen vaikea saada pysymään kaulan lähellä. Antti paineli turpa ylhäällä ainakin aina kun joku yritti kuvata meitä.
 
Lopuksi mentiin vielä harjotusravissa suoraan kohti peilejä, mutta turpa asettuneena. Aika monella oli ongelmia ymmärtää ratsastettavaa tietä, kuten aluksi myös itselläni. Vielä suurempia ongelmia oli päästä suoraan. Tuli tunne että tahdon takaisin alkeiskurssille. Mentiin väistöä, avoa, mystisiä muita mutkailuja ja jos vaihngossa hepo sattui menemään muutaman askeleen suoraan niin sitten se käänsi turpansa ihan väärään suuntaan (ulos). Aika epätoivoista menoa oli. Käynnissä sentään meni ihan ok. Ja plussat Antille että meni ihan rauhassa vaikka mulla oli kouluraippa mukana.
 
Olisin voinut mennä tunnilla vähän enemmänkin käyntiä, ehkä olisi tullut enemmän niitä onnistumisen tunteita. Nyt jäi aika vähiin vaikka katsomokommentit oli että hyvältä näytti. Ei kyllä kovin hyvältä tuntunut. Anttikin osaisi taustansa takia (treenasi Ruotsissa koulua poniratsastajan kanssa) vaikka mitä vaikka luultavasti taantumista onkin tapahtunut mutta itse en vaan saa sitä toimimaan hyvin.
 
Ongelmia:
Anttia on hankala asettaa
suoraan meneminen ei meinannut onnistua millään
 
Parannusta:
käynnissä meni hetkittäin ihan ok
ei varmaan mennyt ihan niin huonosti kuin miltä itestä tuntu