Lähes kahden viikon tauon jälkeen pääsin taas satulaan. Ennen tuntia haaveilin kunnon kouluväännöstä. Tulos päivän hevosarvonnassa vähän kummastutti, kolmas kerta Faksilla mutta mikäs siinä. Meitä oli tunnilla 6. Iltapäivällä oli kunnon sadekuuro, mutta heppailun aikana oli jo ihan kuivaa ja aurinkokin rupesi paistamaan, n. +13. Ihana ettei pölissyt. Faksilla oli ötökkähuppu päässä, mulla ekaa kertaa ötökkäsuihketta ja tunnilla sainkin olla rauhassa.

 
Alkuverkkailuravia mentiin aika pitkään. Voltteja, asettelua ja taivuttelua. Faksi meni tosi nätisti, aavistuksen tahmeasti. Välillä tuli sanomista että vois mennä vielä pyöreämpänä tai että mun ranteet ei oo suorana.
 
Päivän tehtävänä oli tänään lisää voltteja, n. 10-metrisiä. Harjotusravissa. Ennen voltteja testattiin käynnissä väistämällä miten pohkeet on läpi. Oikealle Faksi väisti lähes ajatuksen voimalla mutta vasen oli hankalampi. Välillä vasemmalle väistö meni jo aikamoiseksi säheltämiseksi. Käynnissä ei hepan pää pysynytkään enää helposti alhaalla. Harjotusravissa alku oli aika kaameaa. Suorilla meni paremmin kun volteilla. En osannut olla tarpeeksi rennosti. Vasemmalle voltit onnistu ihan hyvin vaikka oikea käsi meinasi karata irti harjasta. Oikealle kääntyessä vasen pohje ei ollu tarpeeksi vahva ja ulko-ohjan tukikin oli ehkä turhan hento. Voltit meinasi liirata pitkiksi ja leveiksi. Tahmeutta ei ollu enää havaittavissa.
 
Lopputunnista tehtiin voltteja vielä laukassa. 10 metriä venähti useammin kun kerran vähän isommaksi. Vauhtia löyty aika reippaasti mutta silti laukka oli aluksi vähän nelitahtista. Suorilla meni taas paremmin, volteilla pompin satulassa. Yllättävän hyvin käänty nopeuteen nähden. Laukka oli kuulemma liian pitkää ja yritin sitä lyhentää. Mitä enemmän laukattiin, sitä enemmän mun jalat rupesi mun mielestä nousemaan ylös ja jalustimet rupesi tuntumaan pitkiltä. En varmaan istunu ihan suorassakaan. Olisin halunnut usvattaa pari kierrosta kentän ympäri ihan kunnon vauhtia. Volttien teko oli aika rankkaa.
 
Mahtokohan ratsastustauosta olla hyötyä kun tänään tuntui että yritin tosissani. Tuulikin kommentoi tunnin jälkeen että tänään ratsastin hyvin. Keskisyke oli 163, joka mun mielestä on koulutunnille aika kova. Vissiin tuli kokonaisvaltaisesti työskenneltyä.
 
Ongelmia:
muoto käynnissä
vasen pohje liian hellä
ranteet meni vinoon ja nyrkit karkasi kauas toisistaan
reagointiviive
 
Parannusta:
nyrkit oli kiinni
meni melko hyvin muodossa koko tunnin