Tänäänkin iski vierotusoireet hevosista, joten päädyin tallille. Tällä kertaa luvassa maastolenkki. Lunta oli edelleen paljon vaikka keli olikin lauhtunut pari astetta plussalle. Ratsukoita tunnilla oli 8 + Tuuli. Etukäteen varoteltiin että Mortti on maastossa reipas, raippaa ei tarvi ja saattaa pukittaa laukannostoissa. Päätin kuitenkin pitää raipan mukana, kannukset jätin pois.

 
Maneesissa hypättiin kyytiin ja järjestäydyttiin osastoon, meidän paikka oli tokana heti Tuulin takana. Tulipahan sitten kerrankin jutskattua open kanssa vähän pidempään. Maastossa Mortti ei ollut moksiskaan. Käynnissä meni ihan rauhassa ja ravissa samoin. Välillä piti ravissa pyytää jopa vähän eteen. En oo näemmä hirveesti maastoillut kun muistin että reitillä ois mukamas ollut valot. No ei ollu vaan melko pimeää oli. Mortti oli todellakin mukavan rauhallinen ja kuunteli hyvin. Taisi mennä jopa rennompana ja pyöreämpänä kuin eilen maneesissa.
 
Käytiin käynnissä muutamia pikkupolkujakin. Yksi meni niin pieneksi että käännyttiin takasin. Siinä Ykä tarjosi väliaikashown piehtaroimalla. Ja kun pääsi takasin jaloilleen niin rupesi näyttämään poistumisen merkkejä. Mortin kanssa sitten kiilattiin pakoreitti umpeen eikä siitä tullut suurempaa hevosenjahtausta.
 
Mentiin myös pätkä laukkaa. Ei tullut pukkeja nostossa mutta toisaalta en kyllä pyytänytkään laukkaan vaan Mortti nosti sen ihan oma-alotteisesti. Yritin vaihtaa laukkaa lennossa toiseksi mutten onnistunut. Ei ollut laukassakaan mitään hötkyilyongelmaa. Nautin menosta. Tähdet näky taivaalla ja Mortti oli superkiva. Eilen ois ollu revontulia.
 
Ongelmia:
en saanut laukkaa vaihdettua lennosta
 
Parannusta:
ei hötkyillyt
meni ehkä jopa pyöreämmin ja rennommin ku eilen maneesissa