Tällä kertaa ratsukseni oli osunut uusi tulokas Osku. Olinkin jo odottanut että koska pääsen kokeilemaan tämän osaavan ja tykätyn ratsun. Tallissa Osku näytti hapanta naamaa mutta käyttäytyi sidottuna ihan asiallisesti. Vihjeestä jätin raipan kokonaan pois matkasta. Mentiin taas maneesissa, tunnilla meitä oli 6 ja lisäksi 3 meni joukossa itsenäisesti. Kelinä pihalla +2.

 
Raipan puutteesta huolimatta Osku oli reipas. Muilla olen nähnyt sen menevän nätisti mutta itselläni ei taaskaan toiminut. Yritin vaikka mitä mutta pyöreää ratsua en onnistunut saamaan kuin välillä käynnissä. Osku oli kuitenkin perushelppo. Ei tehnyt mitään kummallista ja meni minne tahdoinkin. Lavat karkailivat aavistuksen ja asetuskin meni helpommin toiselle puolelle läpi ja jos en ollut tarkkana niin tuntui että hepo on aina turpa ulospäin. Aiemmin Oskua on kehuttu hyvin suoraksi, joten minäköhän se tässä aiheutin mutkia matkaan?
 
Tänään harjoiteltiin taas suoraan menemistä koko maneesin pituudelta. Oven luota kohti peiliä ja matkan varrelle kaksi volttia kirjaimiin kohti kauempana olevaa uraa eli sisäänpäin. Harjoitusravissa tuli sanomista että polvet nousee ja jalustimet taitaa olla vähän lyhyet. Alkutunnista lyhensin reiällä kun tuntui että käynnissäkin ne on aavistuksen pitkät eli ravissa mahdottomat. Kysyin sitten että voinko nostaa jalustimet kaulalle ja se kävi. Ravissa ainakin jaloilla oli nyt yksi murhe vähemmän. Muuten tunsin olevani vaikka kuinka monella mutkalla varsinkin volteilla. Pientä korjattavaa löytyi vaikka kuinka joka kierroksella. Enkä ymmärrä miten se kyydissä istuminen tuntui niin hankalalta vaikka Oskulla onkin suht tasainen ravi. Suoraan mennessä turpa tahtoi olla oikealle. Volteilla heitteli päätä kun ei halunnut taipua ja sitten liirasi takaa.
 
Olin niin nössö että kun ruvettiin laukkaamaan niin otin jalustimet takaisin jalkoihin. Arvelin että heppa saattaa kuumua ja pohdin että mitenköhän se pysyy käsissä tai alla. Osku meni kuitenkin ihan nätisti vaikka vähän kuumuikin. Ravi laukan jälkeen oli tosi kiireistä ja kun se osasi ruveta odottamaan nostoa niin meni vähän steppailuksi. Laukassa olisi halunnut ensin vähän kaahottaa mutta meni kuitenkin sieltä mistä sanoin. Ja kun yritin hidastaa laukkaa niin hepo yllättäen tiputtelikin raville. Monesti näin. Voltit saatiin kuitenkin tehtyä ja jalustimetkin pysyi jaloissa. Ope kommentoi että vaikka hepo kuumuukin niin kuski ei. Pysyin omasta mielestäni hyvinkin rauhallisena, varsinkin kun Osku ei ollut sinkoilemassa mihinkään. Oskunkin kanssa taisi kyllä tulla sanomista siitä että kädet nousee. Näemmä ne sitten nousee jos hepolla vauhti kiihtyy.
 
Laukkojen jälkeen tuntuma hepon suuhun oli jo melko vahva. Paljon sai pidätellä kun Osku olisi halunnut kiihdytellä mutten antanut. Siinä turpa rupesi jo olemaan enemmän alas muttei se ihan pyöreänä tainnut mennä. Käynnissä sain sitten hepon vihdoin pyöreäksi. Tästä olisi ollut hyvä jatkaa toinen tunti putkeen.
 
Ongelmia:
oma istunta, polvet nousi tänään erityisen paljon
kädetkin tahtoi nousta jos hepo kiihtyi
tunsin olevani ihan mutkalla
olenkohan liikaa ohjissa kiinni?
 
Parannusta:
suht helppo mennä suoraan
ei pöljäillyt