Torstaina oli tämän viikon eka vuokrapäiväni. Etukäteen näytti pahalta kelin puolesta ja arvelin varmaa kastumista. Sateet jäi kuitenkin aamuun ja iltapäivästä pilkotti jo aurinkokin. Kenttä oli edellisyön sateista kuitenkin melko märkä. Lämmintä oli +9, tallin mittarin mukaan +13. Myöhemmin meni taas pilveen. Alkuviikosta hepo pääsi vihdoin hokeistaan eroon.

 
Päivän teemana oli vastalaukat. Alkuun kaikki tuntui taas melko hankalalta. Hepo oli epätasainen, kipitti ja poikitti. Reilu parikymmentä minuuttia tehtiin ihan perustyötä ja hain ratsua tasaisemmin kuulolle. Sain sitten jo siedettävää menoa. Muutamia suht ok siirtymiäkin käynnin ja ravin välillä ilman että turpa nousi pahasti. Easylla oli kyllä välillä keskittymisongelmia. Pysähdyksiä hain myös pyöreämmällä muodolla. Se oli kaikkein vaikeinta mutta jonkinlaista parannusta niissäkin tuli. Hyvin seisoi aloillaan mutta pää saattoi hyöriä jännien äänien perässä. Siinä myös puri kuolainta. Käytiinpä muuten alkukäynneissä lumikasajäänteiden päällä kiipeilemässä. Hyvin kantoi hevosta ja siinä uskalsi jo mennä kun ei ollut enää metrien korkuinen. Easy vaikutti tykkäävän kun aluksi sinne tahtoikin ihan itse.
 
Laukat alotettiin suoraan vastalaukoilla. Hepolla oli vähän virtaa parin alla olleen vapaapäivän johdosta. Laukka oli aika reipasta ja siirtymät alas ei kovin sulavia. Ensin mentiin vaan pitkät sivut vastalaukkaa. Myöhemmin päähän myös kaarre pitkältä sivulta toiselle. Onnistui yllättävän hyvin kumpaankin suuntaan. Enemmän tuli onnistumisia kuin epäonnistumisia. Saatiinpa kumpaankin kierrokseen laukattua koko kierros (ovaali) vastalaukassa. Toki alkuyrityksiin tuli pari rikkoa mutta max 3. Vastalaukassa hepo oli ihan mutkalla takaosa ulos mutta tässä vaiheessa riitti että pysyi vastalaukassa.
 
Tässä välissä tein hitusen "loppuraveja". Tajusin että kello on aika paljon ja kävin nappaamassa sisältä videokameran matkaan maastoreissulle. Ensimmäinen etappi oli Saaran tallin estevalkka, jota olin vähän lupaillut kuvaamaan. Ehdin onneksi Annen viimeiset hypyt kuvaamaan. Easy malttoi suht hyvin odotella. Lopulta vasta tuskastui ja rupesi hyörimään.
 
Siitä sitten maastolenkille. Tarkoitus oli tehdä rauhallinen loppumaasto. Sulat hiekkatiet houkuttuvat kuitenkin ravaamaan. Pitihän sitä sitten pienet pätkät hyvin hallittua laukkaakin ottaa kumpaankin suuntaan. Kivan rauhassa hepo laukkasikin, hiljempää (gps sanoi n. 16 km/h) kuin monesti kentällä tai maneesissa. Hitusen vielä ravattiin ja sitten maltoin jo kävellä. Sulavedet olivat vallanneet pätkiä maastoreitistä. Easy meni mukisematta myös vesiosuudet. Kovin syvää niissä ei ollut. Käytiin lammessakin kahlaamassa ja vähän muuallakin lätäköissä. Pitipä yhdestä lätäköstä vähän hörppiäkin.
 
Lähemmäs puolitoista tuntia olin yhteensä selässä. Lammelta kuvasin pätkän: http://youtu.be/Zv4rVRFYvWg
 
Jos laskut pitää paikkansa niin tämä oli tämän vuoden sadas kerta ratsailla.
 
Ongelmia:
alkuun tasaisuuden puute
 
Parannusta:
vastalaukat meni odotettua paremmin
maastolenkki oli ihanaa henkilepoa