Tänään oli taas Easyn liikutusta luvassa. Hepalla oli hypätty pe ja la, joten tämän päivän suunnitelmissa oli ensin vähän kuuliaisuusratsastusta maneesissa ja sen jälkeen maastoon. Maneesissa olikin kurssit ja tunnit jo hamasta aamusta, joten päädyttiin omalle kaistaleelle toisen ratsukon kanssa. Tuntilaiset oli takapäädyssä. Mentiin melko rivakkaa tahtia alkuverkat. Ensin käynnissä yritin saada ratsua liikkumaan reippasti eteen ja pyöristymään kaulasta. Huonosti onnistui. Tämän kanssa väännettiin hetki ja toinenkin kumpaankin suuntaan. Välillä käynti hyytyi aika olemattomaksi ja tänään pohkeet merkkasivat aika vähän. Useammankin kerran sai raipalla muistuttaa että pitää liikkua.

 
Ravissa vauhtia oli paremmin mutta asetukset tulivat edelleen melko huonosti. Vasempaan kierrokseen voltit olivat kummallista liirailua. Oikeaan en meinannut saada myötäämään edestä. Laukkaa mentiin pääty-ympyrällä useampi kierros kerrallaan. Vasen kierros oli helpompi mutta vauhdinsäätely olisi voinut toimia nopeammin. Kun istuin tekemättä mitään niin ratsu eteni kivan tasaisesti. Oikeaan kierrokseen mentiin hitusen reippaammin ja asetus oli taas hukassa. Hitusen ravisteli päätä mutta melko maltillisesti. Vauhtia löytyi pyydettäessä eteen mutta rauhallista laukkaa hakiessa hepo tiputti mieluummin raville. Lopulta löytyi pätkä rauhallista ja lyhyempää menoa ja sitten lähdettiin ulos. Maneesissa meni 20 minuuttia.
 
Koska keli oli taas nollan tienoilla ja välillä satoi räntää niin ratsu sai ratsastusloimen päällensä. Tallin piha oli liukas mutta maastoreitit onneksi käyttökunnossa. Lunta ei ollut yhtään mutta jäisiä lätäköitä oli muutama. Paljon oli sitten suliakin. Suuntana oli viimeksi löydetyt uudet reitit ja sinne mentiin välillä käyntiä, välillä ravia. Kun päästiin polulle niin annoin hepan kävellä pitkin ohjin. Välillä käytiin sitten sammalikossa tai varvikossa muttei onneksi kovin tiheisiin paikkoihin halunnut. Käytiin taloilla asti pyörähtämässä ja sitten lähdettiin lammen luota pikkupolulle. Vaikka polku siinä oli melko kapea ja puita ympärillä niin se ei estänyt heppaa säikähdettyään kääntymään salamana ympäri ja loikkaamasta laukalle. Pysyin kyydissä ja otin takaisin käyntiin. Mentiin sitten jatkossa ohjat tuntumalla niin päästiin pelottavista paikoista ohi.
 
Katselin kartasta aiemmin päivällä että niin kauan kun ei ylitetä latupohjaa niin ei voi kovin pahasti eksyä. Tultiin selvästi eri metsän puolelle ja siellä meni melko leveä polku, jota sitten seurattiin käynnissä. Kellosta totesin että aurinko laski jo 10 minuuttia sitten ja päätin että kovin pitkälle ei viitsi mennä. Kun oikealla puiden välissä häämötti tie (luultavasti se latu) niin käännyttiin takaisin. Hepo kiirehti kovin ja koska polkukin oli ihan ok niin mentiin pätkät ravia. Ei laukattu maastossa. Loppumatka mentiin taas pitkin ohjin käyntiä takaisin tallille. Kovin pimeää ei tullut mutta hämärsi jo. Aika tarkkaan tunnin olin satulassa. Joku kerta voisi lähteä pidemmällekin tuonne seikkailemaan. Mutta näin se on kaikista hauskinta tutustua pieneen pätkään aina kerrallaan.
 
Ongelmia:
maneesissa hepo ei ollut kovin kuuliaisella päällä
 
Parannusta:
kuski pysyi kyydissä ratsun loikista huolimatta